Rysslands Eurovision-bidrag 2019

2019-03-09 (lördag)

RysslandDen 7:e februari avslöjade TV-bolaget VGTRK (RTR) att de internvalt sångaren Sergey Lazarev att få representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2019 och i dag, den 9:e mars, presenterades den officiella musikvideon till det aktuella tävlingsbidraget “Scream“, se nedan.

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Scream”, Sergey Lazarev officiell video
(text & musik: Dimitris Kontopoulos, Phillip Kirkorov, Sharon Vaugh)

Schlagerpinglan: Hmm… första gången jag lyssnade på “Scream” så tittade jag på den medföljande videon samtidigt och jag kan inte säga att jag var speciellt imponerad, förrän låten började att närma sig slutet och det äntligen hände något.

Kanske gillade jag inte videon, kanske behövde låten några extralyssningar… för nu när jag lyssnat lite till på enbart låten så märker jag att det faktiskt finns något här som jag tycker är riktigt tilltalande… men jag tror att jag väntar ett tag innan jag går in på några detaljer. Vissa låtar behöver ju lite extra tid och kanske är detta just en sådan? 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Rysslands Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adri

  Jag gillade videon och hoppas att det visuella hänger med in i liveframträdandet 🙂

  Men jag letar fortfarande efter låten jag tycker mig höra delar av i delar av denna låt. Det västa förslaget hittills är ”Stay” från Lettlands nationella final 2014. Men jag är inte helt övertygad.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hittar inte heller några egentliga fel på videon, det är en stämningsfull saga. Jag var mest så förbluffad över att låten inte var mer “direkt” då det skulle vara en låt med vinst-potential. Men, men… kanske är det bara antalet lyssningar det hänger på. 😀

 3. Mikaela

  Jag är nog lite glad att låten inte var bättre (fast så länge det är Ryssland blir det topp 5 oavsett), för jag tycker Nederländerna är så värda segern i år. Och enligt mig har Nederländerna en mycket mer direkt hit, som troligtvis går bättre hos tittarna.

 4. Micke

  Jag körde på din grej nu pinglan. Jag vet att du älskar Lazarev men för mig har han aldrig varit något varken som artist eller det jag hört med honom. Tyckte exempelvis inte alls hans bidrag förra gången. Blev därför lite besviken när jag fick höra att han åter igen skulle representera Ryssland.

  Tydligen var videon ingen höjdare och det lät som låten blev bättre när du inte kollade på den. Därför har jag provat just det. Har nu lyssnat på låten tre gånger utan att titta på videon. Måste säga att låten växt för varje lyssning. Det här är bättre än vad jag hade väntat mig. För min del klart bättre än hans förra bidrag. Bra mycket mer substans i detta. Nu ska jag bara ta och lyssna på låten samtidigt som jag ser videon också och sen ska den få mitt omdöme 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… jag hade höga förhoppningar och blev lite besviken efter den första genomlyssningen… men lyckligtvis så växer låten så jag har inte givit upp hoppet om den än. 😀

 6. JOHANNA

  Bättre än hans förra bidrag men inte så bra som jag hade förväntat mig men bör ta Rysslsnd tillbaka till topp 10 iaf!

 7. Marcus

  Fast Mikaela, Portugal kommer ju vinna 😉

  Men den här låten. Skrikigt, östeuropeiskt och lite billigt. Precis vad jag förväntar mig av Filip Kirkorov. Inte dåligt, men tack och lov ingen vinnare.

 8. Micke

  Wow! Det här hade jag inte väntat mig. Rysslands bidrag växer och växer. T.o.m så mycket att den nu gör att jag har nio låtar som jag tycker är mer än bra eller än bättre. Fattas nu bara ett bidrag till för att jag ska få ihop tio stycken. Allt hopp nu till Malta, Armenien eller Israel 🙂

 9. Daniel D

  Växer varje gång jag hör den. Älskar att den backas upp av en riktig symfoniorkester. Välkomma tillbaka till toppen Ryssland!

 10. Johanna

  @micke Samma för mig! Har tyckt den varit bra hela tiden men inte riktigt vad jag förväntat mig av honom men den är ta mig tusan uppe i min topp 10 nu i alla fall. Välkommen tillbaka Ryssland!

 11. Josef

  Min spontana analys: Lazarev vann “televoting” med en klart mer förutsägbar låt förra gången som ändå var mycket bra! 🙂 Scream är dock så bra så att låten känns som 2 minuter. GÅSHUD!!

  Okej men om Österike vann förra årets jury vinner ganska säkert Sverige juryn. Detta blir Ryssland-Sverige som i en hockeymatch. Kan inte se hur Hollands vackra men oengagerande låt ska slåss om mer än tredjeplatsen med Italien. Schweiz och Cypern BUUUh (eller hur Micke) Medan Grekland är en dark horse,,,kanske även Österike som har börjat kraftigt växa för mig! 😀

 12. Micke

  @Josef, helt ärligt så tänker jag inte på vilka som ska vinna och så. Mer isf vilka som inte får vinna men framförallt vilka låtar jag helt enkelt gillar 🙂 Men om man ska titta lite på låtarna du nämner.

  Lazarevs låt i år är ett solsystem före den han hade förra gången. Den här gillar jag skarpt medan den andra satt jag mest och funderade över vad andra såg i den. Sverige då? Kul att vi ställer upp med ett bra bidrag efter två år med kille i målbrottet och där innan kille som fortfarande söker efter ordet utstrålning i ordböcker för att kunna närma det sig mer.

  Nederländerna är min trea efter Slovenien och Albanien. )Jädra Josef som fortfarande inte svarat på min fråga om det moldaviska bidraget i deras uttagning som jag ser som tidernas bästa ESC-bidrag 🙂 ) Italien är min fyra ett bidrag som gick från sämst till bäst i San Remo för mig.

  Schweiz är årets mest svårbedömda bidrag. Egentligen mycket högre än jag rankar det men de patetiska instrumentala delarna drar ned bidraget enormt. Cypern då? Som du säger Josef BUUUUU 🙂 Eller kanske USCH! Grekland är stark men ganska opersonlig.

  Men jädrigt kul att du precis som jag känner att Österrike växer kraftigt Josef 🙂

 13. Adri

  Micke: Jag är förvånad över att du gillar vad Sverige kommer med i år. Den enda musikstilen du bashat over and over again är ju gospel, och det lyser inte med sin frånvaro i vår låt.

  Schweiz gillar jag själv, men för resultatets skull känns det som att de är lite sena. Jag menar dem lånar ganska friskt från “Despacito”, och de hade kunnat få major framgångar om denna låt deltog 2017 när hela världen levde på ett “Despacito-high”. Med det sagt, så gillar jag den ändå och jag tror i alla fall de får en finalplats 🙂

  Österrike kan dra. Jag blir bittrare varje gång jag hör den. För mig är det ingen växare utan snarare en låt som tjatade ut sig snabbt. Som sagt, hur man får en intressant artist att genomföra något såhär trist är fantemig en gåta.

 14. Josef

  @Micke: Ajdå, sorry! Jag tror jag minns när du ställde frågan om det Moldaviska bidraget men hade ont om tid just då och tänkte återkomma senare. Får jag ånyo fråga vilket bidrag det gällde?! 😀

  Detta slovenska bidrag är mig ett mysterium!? Ena dagen man lyssnar på det blir man helt förtrollad sedan nästa dag helt uttråkad… Fågel eller fisk utan mittemellan?! Väldigt svårplacerat bidrag för mig.

 15. Micke

  @Adri, jag har nästan väntat på att du skulle säga så 🙂 Du har helt rätt gospel är det absolut värsta jag vet men detta ser jag inte riktigt som gospel utan bara lite influenser och dessutom väldigt lite. Gospel för mig är där ett gäng gapar och vrålar i mun på varandra helt utan symmetri. Det viktiga är inte rytm utan vem som kan skrika mest och överrösta alla de övriga. De är precis som om de tävlar om något skrika mest pris eller möjligen Gör de andra döva pris. Det här handlar inte om det Adri utan här följer damerna sångaren och förhöjer ytterligare det han gör.

  Tråkigt att höra det du säger om Österrike Adri. Det är som sagt en växare och årets tvåa i flyta bort bidrag, efter mastodontvinnaren från Slovenien. Håller delvis med dig i liknelsen du ger om Schweiz men jisses jag kan nämna minst 10 av de andra bidragen som större liknelser med andra bidrag. I synnerhet 2-3 andra. Det tråkiga med Schweiz är som jag sa haveriet i det instrumentala partier. Gillar låten förutom det.

  @Josef, jag fullkomligt älskar det slovenska bidraget. För mig helt outstanding i år. Berättade det tidigare här att när jag verkligen försökte ta till mig Islands och Portugals bidrag, som är helt obegripliga för mig, då visade det slovenska bidraget sitt verkliga ansikte. När någon här gillar något då vill jag verkligen förstå vad den personen ser och känner. Jag försökte verkligen med dessa två men till slut var jag så jädra “knäckt” av “Elänndets musik” att jag nästan ville skrika rakt ut Just då “knäppte” jag på Slovenien igen och hur löjligt det än låter kände jag plötsligt ett fullkomligt lugn och harmoni i kroppen som var obeskrivlig. Där har du Slovenien för mig Josef 🙂

  Min absoluta etta i år av de klara men det fanns ett annat bidrag som blev den första (10/10) jag någonsin gav ut i ESC, vilket är (9/10) irl. Ett moldaviskt bidrag som många precis som jag tycks älska medan andra tycks fatta nada. Det var refrängen som tog mig först men snart föll jag för allt från fiolen och allt det folkliga till den mjuka versen och då som sagt refrängen. Det från 3.28 och framåt är ofattbart bra för att vara ESC. Du är den jag känt längst här av Pinglans hela gäng Josef och med det i minnet tror jag inte låten är din grej men vem vet 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se