ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll är det dags för finalen av Melodifestivalen 2019, vilket även är den sista nationella final som kommer att hållas inför Eurovision Song Contest 2019, se snabbguiden nedan för info:

Lördagen den 9:e mars – ESC-show och resultat

Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2019″ – Finalen:
Tid: kl. 20:00Plats: SVT1 och SVT Play
Förutsättningar: 50/50 internationell jury och tittare utser en vinnare av 12 bidrag
Tävlande bidrag: Se “Melodifestivalen 2019: Inför kvällens final
Så här röstar du: Se SVT:s hjälpsida “Melodifestivalen 2019: Så röstar du
Info: Se “Sverige i Eurovision Song Contest 2019
Extra info:Ev. spoilervarning: Snabbkoll på genrepet
Resultat: (Redovisas här samt i ett separat inlägg efter showen)

Sveriges ESC 2019-bidrag => “Too Late For Love“, John Lundvik
(läs mer här: “Resultatet: Finalen av Melodifestivalen 2019“)

Schlagerpinglan: Jag önskar er alla en trevlig Eurovision/Melodifestival-kväll och håller först och främst tummarna för att min egen favorit vinner men även att så många som möjligt blir nöjda med kvällens resultat. På återseende. 😀

Se även: “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens MF-final 2019-03-09”

 1. Adri

  Okej. Jag har inte tagit del av vare sig odds, spotify-statistik, youtube-statistik eller publikundersökningen från igår.

  Så baserat på 100% magkänsla tippar jag följande resultat:

  1. John Lundvik
  2. Bishara
  3. Wiktoria
  4. Liamoo & Hanna Ferm
  5. Anna Bergendahl

  (Alla de fem har vinstchans)

  6. Jon Henrik Fjällgren
  7. Mohombi
  8. Nano
  9. Lisa Ajax
  10. Arvingarna
  11. Malou Prytz
  12. Lina Hedlund

 2. Mikaela

  @Adri Jag tror som du om topp 5, fast byter plats på Wictoria och Hanna&Liamoo

 3. Adri

  Med ett nytt röstningssystem blir det svårare att tippa så who knows? Jag kommer kanske vara helt väck.

  Men en sak vet jag… mina röster kommer gå till ”Hold you” 🙂

 4. Adri

  Men alltså, underpresterade Anna Bergendahl nåt fruktansvärt igår eller? Hur kan juryn sätta henne nästsist?

 5. Mikaela

  Också väldigt förvånad över Annas låga poäng. Och den helt onyanserade kärleken till John.

 6. Adri

  Jag har trott John Lundvik kommer vinna hela veckan, men så här överlägset? Nja. Hoppas tittarna shakes things up 🙂

  Nano tvåa också? Det är ju ett dåligt skämt.

 7. Adri

  Jag tror iaf tittarna kommer skjuta upp Anna något i alla fall 🙂 och ner Nano.

 8. Mikaela

  Jag är mest orolig att Bishara ska skrälla. Tål inte bidraget. John L är bättre isf, om än ingen favorit hos mig.

 9. Nathalie

  Jag förstår mig som vanligt inte alls på svenska folkets röster eller vansinnesjubel med vissa bidrag. Men om folket vill ha gospeleländet så fick de ju som de ville. Själv tycker jag det är en dålig kopia på Österrikes bidrag från förra året, enda skillnaden är att här har de tagit hjälp av fyra skrikande kärringar med dålig klädsmak som troligtvis kommer ackompanjera John på scen i Tel Aviv. Nä, för mig får Sverige gärna missa finalen.

 10. Johanna

  Alltså jag skriver det igen; Detta är våran chans att vinna Eurovision igen. John är så jävla bra! Skulle vara Nederländerna som sätter käppar i hjulen för oss men de andra kan jag inte se göra det….

  Läste också att ingen annan Mello-vinnare har fått fullpott från juryn innan, inte ens Loreen….

  samt att jag tippade hela topp 5 rätt i röstningsappen….

 11. Adri

  Johanna: Carola 1983 fick det.

  Anyways… som vanligt är det ju lite besviket när man har en klar favorit som i slutändan inte tar det. Men marginalerna talar sitt tydliga språk. John förtjänar detta! Trist att det är femte året med snubbig solist, men han sticker i varje fall ut från de föregående fyra.

  Och tack GODE GUD att Bishara inte kom längre. Men vad juryn såg för fel i Anna förstår jag faktiskt inte.

 12. Daniela

  @Johanna, innan jag läste era kommentarer här pratade jag med mi familj då sa jag exakt de du skrev: det är Sverige eller möjligtvis Holland som vinner i år för de har de bästa låtarna och artisterna i år. Sedan är Italien och Ungern. Och i och med det var Eurovision 2019 klar.
  Årets Mello var riktigt bra, förutom det att jag saknat Martin Stenmark i finalen. Jag tyckte att det var orättvist att han åkte ut till förmån för Lisa Ajax.

 13. Adri

  Bästa svenska bidraget sen Måns och jag är bara såååå glad att detta inte hände förra året med tanke på hur mycket onda tankar jag fick av hans låt då! 🙂 Thinking positive!

  Nä men, som sagt… detta var inte min absoluta favorit. Men en av mina favoriter var det! 🙂 och jag tror inte vi behöver skämmas för honom. Det blir nog en plats i topp 10 i alla fall. 🙂

  Grattis John!

 14. Johanna

  @Adri Det var officiella Melodifestivalen som tweetade ut det innan men de kanske menade det “moderna” mello ifs…

 15. Johanna

  @Daniela jag är helt med dig vad gäller Martin Stenmarck, han skulle vart i final…

 16. Daniela

  @Adri, du sågar hårt Bishara. Han är en otrolig talangfull kille, han kom på andra platsen vilket är mer än rättvist och välförtjänt. Dessutom är han så genuint ödmjuk och fin. Han kommer att gå långt, det är jag säker på!

 17. Mikaela

  Jag varken vill eller tror Lundvik vinner Eurovision. Tror på bra resultat hos juryn och halvljummen respons från tittarna, så topp 10 ändå.

  Jag tycker det är tradigt när samma länder vinner hela tiden, så ur den aspekten är jag glad att Ukrainas populära låt försvann (även om hela spektaklet omkring var trist.) Nederländerna har inte vunnit på 44 år, så kom igen!

 18. Adri

  Daniela: Det är möjligt att Bishara blir en stor stjärna med en god karriär (om inte målbrottet förstör det för honom), men jag kommer inte vilja följa den 🙂 Den får han gärna ha för sig själv.

 19. Johanna

  @Mikaela Jag skulle gärna se Sverige förlora mot Nederländerna! Men om det inte blir NL hoppas jag bannemig vi vinner!

 20. Adri

  John fick elva poäng från fullpott (iaf om jag förstått rätt… 96+96 måste va fullpott, right? John fick 96+85). Jag hoppas SVT släpper full breakdown av poängen, för jag vill se vilka som var SLIGHTLY mer tveksamma till Lundvik 🙂 och vem annan som fick någon fullpott? 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se