ESC2019 Schlagerpinglan: I och med att Sverige valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 i går kväll så har vi alla Nordens bidrag klara. Här nedan ser ni därför de nordiska länderna presenterade som en mini-topplista i den ordning jag personligen rangordnar dem för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


Too Late For Love“, John Lundvik – Sverige

Schlagerpinglans topplista av Nordens bidrag i ESC 2019 (2019-03-10):
Sverige 1. Sverige: – “Too Late For Love“, John Lundvik (semifinal 2)
Finland 2. Finland: – “Look Away“, Darude feat. Sebastian Rejman (semifinal 1)
Norge 3. Norge: – “Spirit in the Sky“, KEiiNO (semifinal 2)
Danmark 4. Danmark: – “Love is Forever“, Leonora (semifinal 2)
Island 5. Island: – “Hatrið mun sigra“, Hatari (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Precis som 2016, 2015 och 2012 så har jag i år Sverige överst på min nordiska topp-fem. Danmark toppade mina listor 2018 och 2017 medan Finland tog förstaplatserna 2014 och 2013.

Det roliga här är att jag i år tycker att alla fem länderna har gjort riktigt bra val och jag hoppas att det leder till att vi får se samtliga nordiska länder i ESC-finalen den 18:e maj. Heja Norden. 😀

Se även: “Eurovision 2019: Alla Big Five-ländernas bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Alla Nordens bidrag i Eurovision Song Contest 2019”

 1. Adri

  Alla dessa finner sig på övre halvan 🙂 Well done! (Till skillnad från 2018 när ingen var på övre halvan)

  1. Norge
  2. Danmark
  3. Sverige
  4. Island
  5. Finland

 2. Mikaela

  1. Island (något har hänt som gjort mig förhäxad av låten)
  2. Norge (jag tycker fortfarande det är rätt lökigt och att jojk-Kermit är ofrivilligt komisk. Men jag börjar smågilla det…)
  3. Finland
  4. Sverige
  5. Danmark (avskyr detta tyvärr)

 3. Marcus

  För mig är det ett rätt ovanligt år. Det är vara Island som tar sig upp på topp tio. Framförallt är Sveriges låt fruktansvärt dålig för att vara Sverige. Hade nått annat land skickat den hade jag eventuellt kunnat placera den högre, men vi kan så oändligt mycket bättre. Vi har ju haft 10 år utan en dålig låt, så tråkigt att det skulle få ett sånt här slut.

  1 Island
  2 Norge
  3 Sverige
  4 Danmark
  5 Finland

 4. Micke

  På åtta år mellan 2011-2018 har Sverige haft två stycken (0/10) och tre stycken (1/10) så gissa om jag är nöjd med att Sverige inte 2019 har ytterligare ett bidrag som får mig att önska jag var en struts.

  Finland kunde haft bättre om de hade valt Superman. Norge kunde haft bättre om de hade valt Mörland. Danmark valde nog det bästa. Island hade ju bara usla låtar rätt igenom men den som vann………. Håll för ögonen nu ni som gillar bidraget. För mig är detta nog det visuellt vidrigaste bidraget i hela esc-historien. Österrike 2012 var sämre men till och med det som de presterade på scen var mer uthärdligt än detta. Klarar inte detta bidraget

 5. Anton

  1. Island (3)
  2. Norge (11)
  3. Sverige (16)
  4. Danmark (22)
  5. Finland (34)

  Island är underbar, Norge är strax utanför topp 10. Resten är helt okej men inget jag tycker är jättekul!

 6. Johanna

  Norden är SÅ bra i år. Är bara Finland som är medioker men då är de ju ändå SJUKT mycket bättre än förra året

  !. Sverige
  2. Norge
  3. Island

  4. Danmark

  5. Finland

 7. Jan-Åke

  Min “Norden-lista”:

  1. Norge, tycker den är bäst av alla låtar jag hört från årets startfält.
  2. Sverige
  3. Island
  4 Danmark
  5. Finland

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se