AlbanienDen 22:a december avgjordes finalen av “Festivali i Këngës 57“, den nationella uttagning som utsåg Albanienss bidrag i Eurovision Song Contest 2019. 14 av totalt 22 bidrag hade tagit sig vidare till finalen från de inledande två festivalkvällarna där det var upp till 100% juryröster att utse vinnaren.

Vinnarlåten “Ktheju tokës” med Jonida Maliqi har nu inte bara fått en tillhörande, officiell musikvideo, utan även presenterats i en ny version, se nedan.

Den officiella musikvideon till “Ktheju tokës“:

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Ktheju tokës”, Jonida Maliqi
Länkar: officiell musikvideo / ny versionfinal-framträdandelive med förinspelad musiklive med orkesteroriginal-studioversion
Låtskrivare: Eriona Rushiti
Se även: Resultatet av “Festivali i Këngës 57

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Albanien i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


39 kommentarer till “Albanien 2019: Videon till nya versionen av “Ktheju tokës“”

 1. Micke

  Jädrar så rädd jag blev när jag hörde “Ny version av Albaniens bidrag”. Det finns två bidrag i årets ESC som står i särklass och det är Sloveniens och Albaniens bidrag. När det gäller den förstnämnda matchar studioversion och liveversion helt och hållet. Det är ingen större skillnad.

  När det däremot gäller Albaniens bidrag blev jag först väldigt besviken när den fantastiska studioversionen inte riktigt följdes upp med en lika fantastisk liveversion. Lik förbannat är den grym men den är största anledningen till att jag rankar Slovenien före Albanien.

  När det nu dyker upp en ny version blir jag orolig igen och tyvärr är det befogat. Den nya studioversionen når inte alls upp till den gamla. Det nya soundet i bakgrunden låter mest som det rullar två versioner över varandra. Ungefär som om man klickar här på Youtube och samtidigt har kvar låten på pinglans blogg rullande samtidigt.

  Betyder det då att Albanien är borta för mig? No way grundplåten är orubblig och vem vet kanske de kan handskas med den här versionen bättre live. Men ingenting är förändrat Slovenien och Albanien är klart före övriga men den förstnämnda är en klar nia i betyg, varken nära upp eller ner medan Albanien är en svag nia ive och i nya versionen.

 2. Micke

  Ursäkta mig Pinglan och alla andra detta jag skriver nu är definitivt inte på rätt plats men jag är fortfarande så jävla chockad rent ut sagt så jag måste bara lägga ut det. Har inte riktigt kunnat ta in det helt än för det är så jädra overkligt men lik förbannat verkligt. Sverige har ett bra bidrag till ESC.

  Det är ju för hel…. så att man tror att man blir blåst och någon plötsligt väcker upp en och säger “Grabben du drömmer bara. I verkligheten skickar vi en sjuttonårig pojke med falsk falsettsång och robotdansare som snurrar runt honom. Hur fan kunde du ens i din dröm gå på en sån blåsning att du trodde Sverige skulle ställa upp med ett bra bidrag. Dumme jävel.” 🙂

  Jag behöver inte ens känna att jag skäms för Sverige i maj månad. Bara det är som en seger

 3. Mikaela

  Fina Albanien. Jag hör ärligt inte så stor skillnad mellan tidigare live-framträdande och videon här, det innerliga är kvar och hon är kvar på oförändrad plats 6 hos mig.

 4. Mikaela

  Jonida är dessutom den enda renodlade kvinnoakten på min topp 10. I övrigt 8 manliga och en tvåkönad duo. Lite trist.

 5. Micke

  @Mikaela, kanske måste trycka på att jag verkligen fortfarande gillar Albaniens bidrag. Det som dock skiljer de två studioversionerna åt är den mättade bakgrunden. Men fortfarande ett MYCKET BRA ESC-bidrag. No doubt about it 🙂

  Jag har inte kollat kön på min topp 10 men gjorde nu när du nämnde det 🙂 Det handlar om fjorton artister på min topp 10, 8 kvinnor och 6 män Som sig bör kvinnan först 🙂

 6. Adri

  Jag hör ingen skillnad. Fortfarande bronsplats 🙂

 7. Micke

  Jisses Adri! Vi hade samma diskussion om ett annat bidrag från förra året. Minns du? 🙂

 8. Adri

  Micke: Jamen du har väl känsligare öron än vad jag har då? 🙂 Du är ju musiker själv. Kommer inte som en överraskning 🙂

  Oavsett är du den enda jag sett som reagerat negativt. De flesta är positiva, de andra är som mig och märker ingen skillnad. Så för Albaniens skull tror jag absolut de tjänade på detta! 🙂

 9. Marcus

  Jag är inte helt förtjust i den nya versionen, ljudbilden känns lite tjockare och rundare. Inte lika rå.

  Nåväl, fortfarande en av årets absolut bäst låtar!

 10. Micke

  Inte negativ Adri. Ett av två bidrag jag ger nio i betyg. Känner bara att originalversionen är snäppet starkare.

 11. Micke

  Tack Marcus då är vi två som fick samma vibbar 🙂

 12. Micke

  Nu när allt är klappat och klart kollade jag över det hela lite. Av låtarna på min topp 15 är åtta utslagna och sju vidare till tävlan i maj. En till vidare så hade jag varit nöjd 🙂

  MIN TOPP 15 AV ALLT:

  1. “Sub Pămînt“, Che-MD ft Elizaveta Ivasiuk – MOLDAVIEN
  2. “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl – SLOVENIEN
  3. “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi – ALBANIEN
  4. “En livredd mann“, Kjetil Mørland – NORGE
  5. “Arcade”, Duncan Laurence – NEDERLÄNDERNA
  6. “Hazavágyom“, Leander Kills – UNGERN
  7. “Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović – SERBIEN
  8. “Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl – SVERIGE
  9. “Criminal”, Monika Marija – LITAUEN
  10. “Soldi“, Mahmood – ITALIEN
  ———————————————————————————
  11. “True Colors”, Barbora Mochowa – TJECKIEN
  12. “Kedves Világ!“, Antal Tímea feat Demko Gergő – UNGERN
  13. “Fire of Love (Pali się)”, Tulia – POLEN
  14. “Zero Gravity”, Kate Miller-Heidke – AUSTRALIEN
  15. “22”, Sarah McTernan – IRLAND

 13. Marcus

  Det är en diskret men tydlig skillnad. Jag upplevde det mest när de byggde upp till första refrängen och sen refrängen igenom.

  Jag gjorde en snabb topptiolista med hur det hade sett ut i år om jag fått bestämma. Bara nationella finaler är med, inga internval:

  1 Portugal (Conan Osiris – Jordan Clarke)
  2 Australien (Electric Fields – 2000 And Whatever)
  3 Italien (Mahmood – Soldi)
  4 Norge (Mörland – En Livredd Mann)
  5 Danmark (Julia & Nina – League Of Light)
  6 Sverige (Anna Bergendahl – Ashes To Ashes)
  7 Island (Hatari – Hatrid Mun Sigra)
  8 Albanien (Jonida Maliqi – Ktheju Tokes)
  9 Estland (Kaia Tamm – Wo Sind Die Katzen)
  10 Storbritannien (Jordan Clarke – Freaks)

 14. Adri

  Gällande vinnande favoriter har det aldrig gått sämre än i år. Min topp 25 av mina personliga vinnare skulle se ut så här:

  (Börjar från botten, for some reason)

  25. Montenegro – Ja sam ti san
  24. Moldavien – Sub pamant
  23. Kroatien – Towers of babylon
  22. Vitryssland – Rum
  21. Finland – Look away (R)

  20. Litaeun – Criminal
  19. Island – Hatrid mun sigra (R)
  18. Portugal – A dois
  17. Lettland – That night (R)
  16. Australien – On my way
  15. Ungern – Roses
  14. Italien – Soldi (R)
  13. Tjeckien – True colors
  12. Tyskland – Wear your love
  11. Spanien – Hoy vuelvo a reir otra vez

  10. Danmark – Love is forever (R)
  9. Albanien – Ktheju tokes (R)
  8. Estland – Soovide puu
  7. Rumänien – Dear Father
  6. Serbien – Moje bol
  5. Storbritannien – Sweet lies
  4. Slovenien – Fridays
  3. Norge – Spirit in the sky (R)
  2. Frankrike – Tous les deux

  1. Sverige – Hold you <3

  (R) = rätt val av landet

 15. Adri

  Nu är startfältet klart och ska jag gissa bara några länders öden så blir det såhär:

  Årets Dark Horse: Slovenien. (Kan inte skaka av mig känslan att denna kommer iaf komma på vänstra halvan av finalens spalt)

  Årets fanwank: Norge (tyvärr – min etta ju)

  Årets vinnare: Sjukligt svårt. Öppet år och det gillar jag, men jag gissar I NULÄGET… Italien.

  Årets fall from grace: Värdlandet Israel. ”Home” ain’t going nowhere i resultatet.

  Årets comeback: Jag är osäker, men jag gissar ändå att 2019 blir året som Makedonien, eller Nordmakedonien som det nu kallas (men samma flagg ju), återvänder till finalen.

 16. Micke

  @Adri, nu jävlar börjar killen vakna 🙂 Nu har tidernas bästa esc-låt plötsligt kommit in på hans topp 25 året 2019. Det växer och växer. Ska bli kul att se hur lång tid det tar innan du har den minst topp 10 🙂

 17. Micke

  Nu vänder jag mig till tjejerna här på bloggen. Skulle faktiskt vara extremt kul att veta om någon av er kan se åtminstone en del av den storhet jag ser i bidraget från Moldavien som borde ha vunnit inte bara där utan hela ballongen 2019. Jädrigt kul om ni vill svara oavsett om ni älskar eller hatar bidraget. Det var refrängen jag föll för först, inte minst avslutningen men sen föll även allt annat på plats

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w

 18. Johanna

  @Adri Jag håller med om alla dina predictions utom att Italien vinner (skulle absolut bli glad om de gjorde det dock) Då jag tror att Nederländerna ELLER Sverige vinner, får se om jag tror samma när repetitionerna startar.

  jag hoppas att du har rätt om Makedonien iaf, jag ÄLSKAR den låten och vore så roligt om de lyckades få till en finalplats…

 19. Adri

  Micke: Åh nej. Nu kommer du ju bli jättebesviken. För du har missförstått min lista. Det är en lista där jag rangordnar mina NF-vinnare. Det var 25 nationella finaler i år, exkluderat Ukraina.

  Så Moldavien hade årets nästsämsta högsta punkt.

 20. Mikaela

  @Adri Intressant tippning. Tror du har rätt om Norge, men tror däremot att Slovenien kommer gå obemärkt förbi och att Italien har mycket liten chans att vinna. Jag gissar istället på Nederländerna som vinnare, men det kan lika gärna vara för att jag vill det så mycket.

 21. Mikaela

  OT (jag är väl sällan om topic iofs), här är en första tippning om vilka som går vidare från semifinalerna:

  S1
  Slovenien
  Cypern
  Serbien
  Ungern
  Portugal
  Island
  Australien
  Grekland
  Belgien
  Polen

  S2
  Schweiz
  Sverige
  Armenien
  Rumänien
  Albanien
  Norge
  Ryssland
  Nederländerna
  Malta
  Azerbajdzjan

 22. Johanna

  @micke Che- Md var överlägset bäst i Moldaviens final och även om det var uppenbart att de inte skulle vinna blev jag faktiskt lite arg när de kom sist. Jag skulle inte säga att det är ett favoritbidrag för mig i år men det hade ju varit en given finalist i ESC om den vunnit. Nu kan de ruttna i semifinalen känner jag!

 23. Micke

  @Johanna, jädrar kul att du svarade. Det här bidraget har greppat tag i mig på ett sätt som jag inte ens trodde var möjligt för ett esc-bidrag. Jag har spelat upp det för de flesta av mina vänner och en grej har varit lätt att tyda ur det hela. Nästan alla killpolare har tyckt om det medan nästan alla tjejpolare mest undrat vad det var för något 🙂 Det var därför jag tyckte det skulle vara kul att kolla vad ni tjejer här tycker om det. Fanns också en tredje part och det var de som inte klarade lyssna för språket. Deras förlust 🙂

  Vi har t.o.m haft med låten på våra spelningar och det har blivit väldigt populärt faktiskt. Mycket kanske tack vare att vi haft en enorm sångerska med på låten. Jag älskar sånt här som går från lugnt till röj.

  Jag tror som jag skrev till Adri för ett tag sedan att det kan vara texterna som drar ned Che-MD i röstningen. Har inte en susning om vad den här handlar om men jag vet att ett tidigare bidrag med dem tydligen hade en starkt text. Människor har ju svårt att glömma och förlåta så vem vet.

  Jävligt kul rent ut sagt att du svarade Johanna. Jag slänger ut lite frågor då och då här men det är ju inte alltid man får svar. Har inte det minsta ont av det men lik förbannat är det kul att få svar. Kul också att du inte som mina tjejpolare bara skakar av dig låten 🙂

  Tack än en gång för svar Johanna. Skulle du ha nån fråga nångång så vet det att jag ALLTID SVARAR 🙂

 24. Mia

  @Micke Nu har jag lyssnat ordentligt på Che-MD och jag gillar den verkligen! Den hade gärna fått gå vidare..
  Jag föredrar när ESC-artister sjunger på originalspråk som låter bra istället för knackig engelska med banal text.

 25. K2

  @Micke, jag har inte lyssnat på den tidigare men nu gjort det ordentligt. Alltigenom helt i min smak från början till slut. Hade den gått till final hade den varit min vinnare nu när alla bidrag är klara!

 26. Micke

  @Mia stort tack för ditt svar. Inget namn jag sett vräka in något i skrift här tidigare men mer än välkommen säger jag. För lite tjejer här tycker jag personligen. Jättekul att du tycker om min favvislåt från 2019. Började undra om det var nån kill, tjejgrej med detta bidrag då alla mina killkompisar gillade den min inte tjejkompisarna. Uppenbarligen stämmer det inte då verkar det som 🙂 Än en gång tack för svar Mia och skriv gärna mer här om du känner för det.

  @K2 och gissar att du är tjej då. Har ingen som helst betydelse så sätt välkommen med svar oavsett vilket. I synnerhet då du hyllar bidraget precis som jag 🙂 För mig är det helt obegripligt att den är borta nu. Min teori om text verkar inte stämma för den är helt oförarglig. Handlar om att de dyrkar varandra och ser sig som inte tillräckliga för den andas kärlek. “You live among the clouds, I live in the ground” på engelska. Stort tack för svar även till dig K2.

 27. Micke

  Faktiskt halvt chockad här. Jag gillar 16 av 41 bidrag i årets ESC och ytterligare 9 tycker jag är helt ok. Alltså 25 av 41 är ok eller högre upp ändå. Dessutom finns det tre bidrag jag inte har riktigt grepp på ännu Makedonien, Malta och Armenien. Just nu känns de som (4/10) men som sagt inte greppat dem än.

  MIN TOPP 25:

  1. Slovenien (9/10) Mycket bra
  2. Albanien (9/10)
  3. Nederländerna (8/10) Mer än bra
  4. Italien (8/10)
  5. Australien (8/10)
  6. Polen (8/10)
  7. Irland (8/10)
  8. Ungern (8/10)
  9. Sverige (8/10)
  10. Ryssland (8/10)

  11. Österrike (7/10) Bra
  12. Norge (7/10)
  13. Grekland (7/10)
  14. Georgien (7/10)
  15. Danmark (7/10)
  16. San Marino (7/10)
  ——————————————
  17. Rumänien (6/10) Mer än godkänd
  18. Belgien (6/10)
  19. Finland (6/10)
  20. Tyskland (6/10)
  21. Estland (6/10)
  22. Israel (5/10) Godkänd
  23. Lettland (5/10)
  24. Schweiz (5/10)
  25. Litauen (5/10)

 28. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är för tillfället lite krasslig (klarade nog alla internvalspresentationerna på ren vilja men sedan gick det inte mer 🙂 ) därav tiden det tog att svara men här kommer svaret angående Che-MD, även om det nog inte är det du vill höra:

  Då du frågat om låten flera gånger innan så har jag lyssnat på den vid ett flertal tillfällen nu, utöver de vanliga antal genomlyssningarna jag gör med alla bidrag, och tyvärr… den står kvar på “lovande”. Jag gillar sångarens röst, här finns melodislingor som är väldigt vackra och just mixen mellan folkligt och rock blir väldigt snygg… men just det där speciella ögonblick då man riktigt faller för ett bidrag vill inte infinna sig. Ett “bra” bidrag… som jag länge trott kanske skulle växa till sig så att jag kunde förstå vad du blir så till dig om… men ännu har det inte inträffat och jag tvivlar tyvärr på att det kommer att göra det i mitt fall.

 29. K2

  @Micke, intressant reflektion tjejer kontra killar i detta bidrag. Själv går jag bara på känsla när jag hör låtar och att det berör och tar tag i mig. Texten är för mig inte lika viktig. Der gäller all musik jag lyssnar på, det är det som avgör. Där är vi alla olika tack och lov och ingen har fel.

 30. Micke

  @Pinglan, är jag tjatig tycker du? 🙂 Bara det att det har aldrig hänt förr att en låt i ESC satt sig så jädra djupt i själen som “Sub Pămînt“ och det är så tråkigt att ni inte kan känna det som jag känner. Dels för min skull men framförallt för er egen skull. För jädrar att ni, era öron och kropp går miste om något.

  Jag hade egentligen släppt det där nu men så dök det plötsligt upp i skallen frågan varför mina killkompisar gillar den men inte mina tjejkompisar. Jag tror inte på det där med könsindelad musik men det var ändå märkligt. Ville därför kolla mer er tjejer här 🙂 Vem vet pinglan efter bubblan är över kanske du sätter dig ned och minns att den där jädra dåren Micke tjatade om en låt. Kanske du lyssnar igen och tänker: “Vad i…… hur har jag kunnat missa det här. Den är ju helt grym.” Vem vet 🙂 Tack för svar hur som helst Pinglan 🙂

  @K2, som jag skrev till pinglan jag tror inte på någon könsindelad musik men det där med polarna fick mig att fundera. För mig i mina vanliga musiksmak utanför ESC är texter viktiga. Här i ESC bryr jag mig dock inte. Här vill jag bara ha inne det folkliga så gott det går. Så som Mia skrev till mig så tycker även jag. Jag lyssnar hellre på originalspråk där det låter bra än dålig engelska med dålig text. Men självklart K2 så är låten oftast viktigare än texten även i musik utanför bubblan men där vill jag mer ha helheten.

 31. Schlagerpinglan

  @Micke, Oh nej absolut inte tjatig på något negativt vis, så många gånger som du “tjatat” om bidrag som jag först inte gillat för att sedan helvända efter väldigt många lyssningar gör att jag gärna lyssnar på dina tips då de flera gånger givit mig svårupptäckta pärlor. Just i detta fallet så ger det nog inget resultat.

 32. Mia

  @Micke Ja, det är så många gånger jag blivit besviken när t ex en fantastisk balkanballad helt plötsligt sjungits på engelska i semifinalen när man hört den på originalspråk i nationella uttagningen. Jag lyssnar också precis som du mycket på texter i vanliga fall, men ESC är annorlunda. Jag är väldigt svag för balkanballader (på originalspråk)… Det är ett steg framåt för mig nu när fler länder väljer att sjunga på originalspråk när så mycket varit på engelska under flera år. Älskar låtarna från Slovenien, Albanien, Island och Italien i år 🙂

 33. Micke

  @Pinglan kul att höra att du har kunnat ta till dig mitt “tjat” 🙂 Dessutom skämtade jag bara när jag frågade om jag var tjatig. Det har jag sagt till dig många gånger min vän. Det här är din blogg och den sköter du. Är det så att jag blir tjatig eller går över din gräns med något så säg bara till. Finns inte ens på kartan att jag skulle bli arg om du går in med en sån markering. Inte heller att jag skulle fly fältet för något sådant. Så enkelt är det 🙂

  Jag tror för övrigt det gäller de flesta här. Åtminstone oss som skriver en hel del att vi tagit till oss andras åsikter och även get åt andra. Det är ju det som det handlar om det här. Mitt största “tjat” som fick fart på andra är nog fortfarande Nederländerna 2014. Kändes som alla tyckte illa om den i början men många lyssnade tydligen på mitt “tjat” och plötsligt verkade det som om alla gillade den. Det motsatta hände nog i år. Italiens bidrag tyckte jag först var sämst av allt i San Remo men alla här tycktes gilla den så jag fortsatte lyssna. Nu är den trea eller fyra för mig i maj månad 🙂

 34. Micke

  @Mia nu ska jag fråga dig en sak som jag skulle vilja fråga många här. Men nu tog du upp det så då väljer jag dig 🙂 De fyra låtarna du tar upp i slutet skulle kunna vara min topp fyra om du bara hade bytt ut ett av bidragen mot Nederländerna. Bidraget jag pratar om kommer från Island som jag tyvärr ger min nioende nolla i historien. Jag är helt seriös i det jag frågar dig nu. Vill inte håna eller jävlas utan är allmänt intresserad. Jag förstår inte den här låten helt enkelt Mia. För mig är den tyvärr ganska vidrig. Ärligt talat kan du förklara för mig vad det är jag missar som ni som gillar den har hittat. Jag förstår ingenting ärligt talat

 35. Micke

  @Mia, för övrigt är jag precis som du väldigt svag för balkanballader. Givetvis på originalspråk. Det är originalgrejen som är det jag går efter överhuvudtaget i ESC. Jag vill känna att det riktigt doftar landet som bidraget kommer ifrån. Sen är jag oerhört svag för Slovenien i år. Ett bidrag som borde bli hälsoklassat. Det har jag känt själv. Nu ska vi inte prata om min situation här men jag vill bara förklara det fantastiska med det bidraget. Jag är opererad och inte riktigt på gång än och man blir lite irriterad på situationen då och då. Men varje gång jag då lyssnar på Sloveniens bidrag är det något som händer i kroppen och jag bara känner ett lugn infinna sig. Jag är helt ärlig nu. Det är helt fantastiskt. Vi lämnar det med operationen Mia. Glöm det. Ville bara beskriva det fantastiska med låten.

 36. Mia

  @Micke Det är svårt att förklara med Islands bidrag, men varje gång jag hör den så blir jag fnissigt upprymd och har svårt att låta bli att röra mig till musiken. Det är inte direkt musik jag lyssnar på i vanliga fall, men just denna låt gör nånting med mig. Varje år brukar jag ha en guilty pleasure som jag är ensam om att gilla, men i år är det visst fler som gillar Island. Förra året hade jag Slovenien som guilty pleasure.
  T om min femåring gillar Islands bidrag, fast hon tycker att de ser lite läskiga ut…

 37. Micke

  @Mia, ja du om du går igång på Islands bidrag så bara kör på. Det har inte jag med att göra. Bara kul för dig. Dansa på du. Jag ska försöka se din lilla tös framför mig när jag lyssnar på Island. Se glädjen i ögonen och i hennes dans. Vem vet? Kanske även jag kan smälta då 🙂

 38. Micke

  Jisses jag försökte titta på studioversionen av Islands bidrag för att ge den en extrachans att komma undan min NOLLA. My oh my om jag kallade liveframträdandet vidrigt då lär det inte finnas ord som räcker till för att beskriva studioversionen. Det var t.o.m nästan så att Tjeckien fick lämna min jumboplats till förmån för Island men riktigt så långt gick det inte. Jag släpper nog det här med Islands bidrag nu. Lär nog inte ens hjälpa med att försöka se glädjen i Mias tös framför mig när hon dansar runt 🙂

 39. Mia

  @Micke Vi tycker ju lika om en del i varje fall, jag har Tjeckien och Montenegro som jumbo. De är så himla dåliga/tråkiga!
  Yes, jag kommer fortsätta dansa till Island

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se