ESC2018 Efter att deadline att anmäla sina bidrag till Eurovision Song Contest 2019 passerades i söndags så samlades delegationsledarna för de 41 deltagarländerna i går, måndagen den 11:e maj, i Tel Aviv för att bli informerade om allt de behöver veta inför den stundande tävlingen.

Under det årliga Heads of Delegation meeting fick representanterna från de olika länderna information om de tre showerna, arenan, scendesignen, ljus och ljud men även om transport, boende och Eurovision Village. Dessutom gav detta möte ett tillfälle för delegaterna att lära känna organisatörerna och börja diskutera idéer kring sina scenshower.

Under mötet så gjordes även tre val till EBU:s referensgrupp, där Nicola Caligiore (RAI) och Aleksander Radić (RTVSLO) omvaldes medan Reto Peritz (Schweiz delegationschef) valdes in i stället för Emilie Sickinghe (AVROTROS).

Tradidionsenligt så gjorde även en dragning där värdlandets startnummer i finalen fastställdes och resultatet blev att Israel startar som nummer 14 i finalen den 18:e maj. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Trevlig att se att allt verkar gå enligt planerna. De 41 tävlingsbidragen må ha valts ut och presenterats (i väntan på bloggens riktiga ESC 2019-startfälts-sida – se den uppdaterade semifinalsindelningen eller den inledande ESC 2019-sidan) men än finns det mycket att göra, både för de som organiserar tävlingen och oss som “bara” följer evenemanget. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se