NorgeFör att fira att “Melodi Grand Prix“, den nationella uttagning som utser Norges bidrag i Eurovision Song Contest, fyller 60 år 2020 så kommer jubileumsårgången “MGP 2020” att utökas med hela fem semifinaler utöver den traditionella, storslagna finalen.

Norges jubileumsårgång “MGP 2020” i korthet:

MGP 2020” kommer att pågå under sex lördagar med direktsändning från Oslo och kompletterande inslag och direktrapportering från olika delar av landet.
Uttagningen inleds med fem semifinaler som tillägnas var och en av landsdelarna Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Østlandet och Sørlandet.
TV-tittarna får välja ut fem bidrag från de fem inledande rundorna.
En jury, ledd av MGP-generalen, får välja ut ytterligare fem finalister.
I finalen, där tio bidrag tävlar, är det TV-tittarna som utser segraren.
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Vi lär ha anledning att återkomma till denna spännande nyhet när det drar ihop sig för de nationella ESC 2020-uttagningarna så jag fattar mig ganska kort här: Jubileums-årgångar är ett bra tillfälle att göra det där lilla extra som annars kan anses vara överdrivet men väldigt uppskattat… så jag hoppas att de inte har en alltför stram budget utan kan bjuda på några rejäla överraskningar. Lycka till, NRK. 😀

Relaterad information:
Deadline att skicka in bidrag till “MGP 2020” är satt till den 17:e maj. Läs mer om hur man gör för att skicka in bidrag här: “NRK tar emot bidrag till “MGP 2020” i mars“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se