Ungern Den 23:e februari avgjordes finalen av “A Dal 2019“, den nationella uttagning som utsåg Ungerns bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Åtta bidrag av de ursprungliga 30 tävlingsbidragen hade tagit sig vidare till finalen där en jury först valde ut fyra superfinalister innan tittarna röstade fram slutsegraren.

Vinnarlåten “Az én apám” med Joci Pápai hade redan en officiell musikvideo när finalen utspelade sig men nu har även en slutlig Eurovision-version presenterats, se nedan.

Den slutliga Eurovision-versionen av “Az én apám“:

Lyssna på Ungerns bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Az én apám”, Joci Pápai
Länkar: slutlig ESC-versionfinal-framträdande
officiell musikvideosemifinal-framträdande
Låtskrivare: Joci Pápai, Ferenc Molnár
Se även: Resultatet av “A Dal 2019

Schlagerpinglan: Senast jag rangordnade ESC 2019-bidragen så hamnade Ungern på en 24:e-plats, se min topp-41-lista, vilket inte låter så jättebra men likväl innebär ett över-medel-betyg. Något säger mig dock att den kommer att klättra en del tills nästa list-sammanställning då det nu i och med den slutliga versionen kom ett kvitto på att det, i mitt tycke, ganska störande visslandet verkligen tagits bort. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ungern i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Ungern 2019: Slutliga versionen av “Az én apám“ (Joci Pápai)”

  1. Micke

    Oj det här hade jag inte väntat mig. Det här tar nog tid att ta in. Om det överhuvudtaget kommer att hända. Versen håller utan minsta tvekan men sen händer det tyvärr saker. Vibbarna kommer redan i intoningen till refrängen och tyvärr blir det inte bättre.

    Killen i videon har från den gamla versionens kille som drar på en koffert på väg ut för att möta och ta emot livets alla glädjeämnen drastiskt förändrats. Från killen som lämnar föräldrahemmet för att möta livet har han nu istället blivit killen som är på väg med sin mors likkista till sin sista viloplats. Hela stämningen är helt förändrad i den nya versionen. Ärligt talat måste ni andra här väl också känna av det?

    Jädrar så besviken jag blir. De får inte göra så här med bidrag som är på min topp 10.

  2. Adri

    Jag blev besviken. Jag föredrog visslandet framför stråkarna.

  3. Schlagerpinglan

    @Micke, Visst är det en förändring av stämningen… men jag skulle snarare beskriva förändringen som att den blev mer stämningsfull och vacker, en mer lättlyssnad version helt enkelt. Får nog lyssna lite mer. 🙂

  4. Micke

    Det finns en sak nu som jag oroar mig över mer än något annat när det gäller årets ESC och det är att det plötsligt ska dyka upp “NYA VERSIONEN AV SLOVENIENS BIDRAG.”

    Jag vill inte ha fler “Nya versioner” av min topp 10 nu och framförallt inte av Sloveniens bidrag. Först ut var Albanien med en dippande ny version och nu kom då Ungern med en likadan tyvärr. Vad kommer härnäst? En ny version av det svenska bidraget där John Lundvik sjunger i falsett och tjejerna runt honom är utbytta mot robotdansare?

    Kul för de som röstar att rösta fram något som senare visar sig bli något de kanske inte alls tycker om. Nu är inte jag typen som röstar men jag kan ju föreställa mig hur det kan kännas. Men för in i hel…….. rör nu inte det slovenska bidraget

  5. Micke

    @Pinglan, jag har ju sett hela videon av Ungerns bidrag många gånger så jag vet ju att som helhet stämmer inte någon av stämningarna jag beskrev in. Men just vid första refrängen när jag tittar och lyssnar på båda två känner jag precis så. Det är något glatt och positivt över den gamla och något sorgset och bedrövat över den nya.

  6. Schlagerpinglan

    @Micke, Jag skulle vilja lugna dig med att Slovenien redan presenterat sin officiella musikvideo och därmed borde vara klara… men ser man till fallet med Ungern så kom ju slutversionen EFTER musikvideon… så helt lugn kan man tydligen aldrig vara.

  7. Micke

    @Pinglan, hoppas verkligen att de är klara i Slovenien. Det finns ju inget bidrag i år som är så beroende av sin stämning så som det slovenska. Det bygger ju på stämning. Skulle de få för sig att röra på det då undrar jag hur det är ställt i de skallarna. Men då hoppas jag att Slovenien är klara då 🙂

  8. Schlagerpinglan

    @Micke, Oavsett hur man beskriver förändringen så är det uppenbart att du som var väldigt förtjust i originalet inte är så imponerad av den nya versionen, medan jag som visserligen gillade originalet men tyckte att det fanns något som störde tycker bättre om den nya versionen. Kanske blir effekten att de som tidigare hade bidraget i topp sänker den lite men att de likväl vinner på det då det kanske tilltalar en bredare publik?

    Nu tror jag ju inte att de gick tillbaka in i studion enbart med denna taktik, att få flest röster, utan de tyckte förhoppningsvis att de filade till den tills de fick den som de ville ha den. Man kan ju alltid hoppas.

  9. Micke

    @pinglan, du kan ha rätt men jag tvivlar måste jag erkänna. Den gamla versionen var “gladare” medan den nya är mer “sorgsen.” Vi pratar ju ESC nu och då röstas det mer på gladare än sorgset. I synnerhet den stora massa som bara tittar på tävlingsdagen utan någon försmak på bidragen. Ett mer “sorgset” bidrag kräver mer lyssningar.” Ett “glatt” bidrag kan vara tvärtom och sitter direkt för att sedan försvinna i sinnet.

  10. Daniela

    Jag har Ungern som min högsta favorit i år! Så är det bara! Joci har tagit mitt musikaliska hjärta med storm! Hoppas Ungern vinner i år! ❤️

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se