Italien Den 9:e februari avgjordes finalen av Sanremofestivalen där 24 bidrag tävlade. Röstningen genomfördes under festivalens alla fem dagar och slutade med att Mahmood utsågs till segrare. Efter lite betänketid accepterade han erbjudandet att representera Italien i Eurovision Song Contest 2019.

Här nedan ser ni länkar till tre olika remixer av tävlingsbidraget “Soldi” samt ett klipp där Mahmood framför låten (och många andra) live vid en konsert för “Radio2 Live“, se nedan:

Se Mahmood framföra “Soldi” live:

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Soldi”, Mahmood
Länkar: “Radio2 Live”-live-framträdandeofficiell musikvideo
Vigiland remixBenny Benassi remixDenis First remix
Låtskrivare: Dardust, Mahmood, Charlie Charles
Se även: Resultatet av “Sanremofestivalen 2019

Schlagerpinglan: Personligen har jag inget behov utav några remixer av “Soldi” då jag tycker att originalet är bra som det är utan jag är mest tacksam över att det kommer nya live-klipp då de gamla försvinner efterhand som de läggs upp. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Italien i ESC 2019“ medan länk-samlingen med de övriga utvalda bidragen (i olika versioner) finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Italien 2019: Tre remixer av “Soldi” + liveframträdande (Mahmood)”

 1. Alex

  Pinglan! Blir det inför eurovision I år?? Saknar det programmet såååå mycket!!!!!

 2. Schlagerpinglan

  @Alex, Jag har tyvärr inte sett någon information om det så det är nog inte så stor chans att det blir något i år heller. Med tanke på hur efterlängtat programmet är så borde det vara stora rubriker om det var på väg att göra comeback. Vi får väl se vad som händer.

  Det finsk/svenska inför-programmet “De Eurovisa” startar i alla fall den 5:e april (och lägger upp programmen på nätet den 4:e april) medan det norska “Adresse Tel Aviv” startar den 6:e april.

 3. Micke

  Självklart en smaksak men för mig har det varit fyra olika grejer. Det “gamla” inför ESC var helt enkelt lysande och svårt att konkurrera med. Finlands De Eurovisa är definitivt det program som åtminstone till delar lyckats komma nära. Det norska tycker jag inte alls om då det mest är en klubb för inbördes beundran vilket ändå bara är ytterst lite i jämförelse med det fullkomligt usla Inför ESC av de sista åren som det gick

 4. Alex

  Tack för svar. Det är så synd att man slutat med programmet i Sverige. Jag fattar grejen att man idag kan gå in på Youtube och lyssna på låtarna till skillnad från förr. Det kanske är en anledning till att man inte ser samma behov av programmet!? Vem vet

 5. Micke

  @Alex jag är enig med dig om hur lysande detta programmet var en gång i tiden. Jag tror dock inte borttagandet av programmet har att göra med Youtube och liknande. Detta programmet skulle vara lika älskat som alltid om grunden hade stått kvar. Den gjorde dock inte det tyvärr utan allt skulle formas in i nutidsmallen där spontanitet är mer eller mindre är förbjudet. Där allt ska vara förberett in i minsta detalj och låtarna inte längre är prio ett utan mer det att gästerna ska få glänsa i sitt pålästa manus.

  Detta såg man inte minst i det faktum att tidigare visades hela låtarna och sen kom gästerna in och fyllde på vad de tyckte om den. Senare fick vi som mest se en tredjedel, om ens det, av låtarna för att ge plats för gästerna att “glänsa” både i sin fina makeup och annat puder plus då det deprimerande att respekt för artist och låt var helt borttaget för att ge plats åt gäster att sprida hån åt vad de än ville. Hån blev viktigare än respekt.

  Med detta sagt Alex så är jag ändå till 100% med dig i samma önskan om att programmet kommer tillbaka men då med grundtanken i programmet

 6. Micke

  @Pinglan jag skriver direkt till dig nu eftersom det är din blogg. Du har all rätt i världen att ta bort detta nu för den här bloggen handlar om musik och ska bara handla om det. Jag lägger ut en länk här nu som handlar om musik och att vi måste börja reagera nu. Jag vill inte starta något och kommer inte att säga ett ord mer om detta. Men jag vill ändå hedra denna kvinna och det korta liv hon fick. DET FÅR VARA NOG NU!

  https://www.youtube.com/watch?v=TL7QKto7VjU

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Det skulle aldrig falla mig in att ta bort, en vacker men kraftfull markering. Hennes musik och historia är alltför viktig för att tystas.

 8. Micke

  Tack Pinglan! Som jag lovade ska jag inte göra nån större grej av detta. Det har jag istället gjort på andra ställen där det smälter in bättre. Det var bara mitt inre jag som fick mig att skriva en liten grej även här. Jag som man skäms för de kadaver som har fräckheten att kalla sig män.

  Nu blir det musik igen rakt igenom 🙂

  Jag har inte Spotify längre så jag kunde inte lyssna på dessa tre “nya” av det italienska bidraget. Kanske lika bra det för jag tror ärligt talat inte att jag någonsin tyckt om någon remix av något bidrag.

  Just när jag skriver detta klickade det till i den lilla hjärnan. Hmmm! Var det inte förra året jag tyckte Montenegro skulle byta ut sin version mot en remix som gick runt. Kanske Adri minns. Han brukar vara bra på sånt 🙂

 9. Micke

  Eller om det var Moldavien. Tror nog mer på det

 10. Andreas

  Tycker denna låt är bra men har svårt att ta till mig delen när han sjunger “Soldi” flera gånger om för mig är det den absolut sämsta sekvensen med låten. Resten av låten tycker jag är riktigt bra.

 11. Adri

  Micke: Mycket riktigt! Moldavien var det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se