Lettland Den 16:e februari avgjordes finalen av “Supernova 2019“, den nationella uttagning som utsåg Lettlands bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Åtta bidrag av de ursprungliga 16 tävlingsbidragen hade tagit sig vidare till finalen där en jury och tittarna 50/50 valde ut vinnaren.

Tittarna ville se Markus Riva som segrare men det var juryns favorit Carousel som vann. Vinnarlåten “That Night” har nu presenterats i en slutlig Eurovision-version, se nedan. (Källa: wiwibloggs.com)

Den slutliga Eurovision-versionen av “That Night“:

Lyssna på Lettlands bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “That Night”, Carousel
Länkar: slutlig ESC-versionofficiell video: final-framträdande
semifinal-framträdandeliveauditiontext-video
Låtskrivare: Mārcis Vasiļevskis, Sabīne Žuga
Se även: Resultatet av “Supernova 2019

Schlagerpinglan: Lugn, behaglig men fortfarande lite för enformig för min smak. Jag märker att jag själv låter som en repig skiva när speciellt de lite mer lugna låtarna ska beskrivas, men om en låt inte får mig att hamna i “zonen” (antingen genom att den är medryckande eller trollbindande) så är det precis så jag upplever den. Lyckligtvis så kan ett passande scenframträdande hjälpa till att sätta publiken i rätt stämning så jag har fortfarande stora förhoppningar för det lettiska bidraget inför semifinalen. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Lettland 2019: Slutliga versionen av “That Night“ (Carousel)”

 1. Micke

  Den här är på min topp 20 men den kunde ha varit betydligt högre om någon erfaren hade kunnat slipa till kanterna på den. Hög potential utan att riktigt lyfta. Jag vet vad jag själv skulle gjort med låten men jag tror inte de anlitar mig och inte heller om de ens skulle tycka om mina förändringar 🙂 Det första jag skulle ändrat hade varit hennes sätt att sjunga. Hon ligger för lågt. Betvivlar inte hennes sångröst men nu får den inte riktigt utrymme. Ungefär på samma sätt med det instrumentala.

  Men som sagt det är ett helt ok bidrag. Ett av fyra bra i det jag kallar “Flyta bort musik.” De tre övriga som jag sätter högre är 1. Slovenien (den blir bara bättre, bättre och bättre. Outstanding för mig av de 41 bidragen) 8. Ungern (dock tyvärr på väg nedåt iom den slutliga versionen som blev mer dödgrävarmusik) 11. Österrike (så stabil men som det verkar inte samma växarpotential hos andra som Sloveniens bidrag)

 2. Adri

  Jag är på jobbet och har inte tid att lyssna nu (men har tid att vara härinne, employee of the year… nej inte riktigt).

  Men min förhoppning är att låten ska ha fått nåt nytt lager. För i versionen vi känner igen sen förr så är den lite tjatig mot slutet. Om de kanske la till ett instrument där, eller höjde låtens sista refräng, så skulle låten framstå som mer dynamisk.

  Jag vet inte. Jag jobbar inte med musik. Jag kan inte musik. Det är bara mina idéer.

  Jag gissar dock att förändringarna är så minimala att jag inte kommer märka dem när jag väl lyssnar faktiskt.

 3. Craxman4

  Samma skit

 4. Adri

  Mycket riktigt, jag hör ingen skillnad. Jag gillar denna. Men likväl har tjatet i den tyvärr straffat i sig, för det var ju min vinnare när den valdes och visst har det kommit bättre låtar sen dess men nu är den faktiskt “bara” på plats 15 🙂

  Men självklart förtjänar den final fortfarande 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se