AlbanienDen 22:a december vann Jonida Maliqi finalen av Festivali i Këngës 57 med sin “Ktheju tokës“, som senare presenterats i en ny version till Eurovision Song Contest 2019. I veckan besökte Jonida “The Voice Kids Albania 2019” där hon framförde bidraget lite mer avskalat, se nedan. (Källa: wiwibloggs.com)

Jonida Maliqis avskalade live-framträdande av “Ktheju tokës“:

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Ktheju tokës”, Jonida Maliqi
Länkar: “The Voice Kids Albania 2019”-live-framträdande
officiell musikvideo / ny versionfinal-framträdandelive med förinspelad musiklive med orkesteroriginal-studioversion
Låtskrivare: Eriona Rushiti
Se även: Resultatet av “Festivali i Këngës 57

Schlagerpinglan: Bortsett från den (som jag uppfattade det) lite trevande inledningen så är detta ett bra bevis på att man egentligen inte behöver så mycket mer än en bra röst och lite vackra melodislingor för att fånga publikens intresse. Visst föredrar jag medryckande uptempo-låtar med tillhörande extra-allt-shower… men variation förnöjer, speciellt om det görs på rätt sätt. 😀

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Albanien i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Albanien 2019: Jonida framför avskalad version av “Ktheju tokës“”

  1. Micke

    Absolut inget fel på den här avskalade versionen men den är långt ifrån studioversionen som är en så kraftfull (9/10). Jag tycker ofta väldigt bra om avskalade versioner av låtar men just i detta fallet går det inte att återskapa känslan och stämningen från studioversionen i denna typen av version.

    Det är faktiskt ett av mina största orosmoln när vi nu närmar oss maj månad. Hur kommer Albanien att få till det på scen i Israel? Kommer de att lyckas pricka studioversionen? Om de gör det så är det för mig ett av två fullständigt överlägsna bidrag i år, helt i egen klass faktiskt. Studioversionen är allt jag vill ha från ett ESC-land. Ett bidrag som riktigt stinker landets själ med en kraft och övertygelse som skär sig in i ens inre och för en kort stund på tre minuter får en att tro att man plötsligt bytt medborgarskap och varje ord på originalspråket känns som ens eget.

    Tyvärr satt detta inte på samma sätt live när bidraget framfördes i den albanska uttagningen. Fortfarande starkt framfört både sång och musik men utan den där nästan övernaturliga känslan som i studioversionen. Jonida är utan minsta tvivel en fantastisk sångerska och låten är utan minsta tvivel ett mästerverk inom ESC men får de ihop det?

    Jädrar så jag hoppas på detta och jädrar så synd jag tycker om er som inte kan ta till er ett sånt här bidrag utan bara borstar det av axeln i jakt på ytterligare typen av låtar som vi hör i tusentals på radio och liknande. Alla blir ju givetvis lyckliga på sitt men jädrar så mycket jag tycker ni går miste om 🙂 Heja Albanien

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se