ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Australien i Eurovision Song Contest:

Australien
Land: Australien deltagit 4 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: SBS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2015 Guy Sebastian kom 5:a av 27 i finalen med “Tonight Again

Australiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2018: We Got Love“, Jessica Mauboy (Internval) 20:e i finalen
2017: Don’t Come Easy“, Isaiah (Internval) 9:a i finalen
2016: Sound Of Silence“, Dami Im (Internval) 2:a i finalen
2015: Tonight Again“, Guy Sebastian (Internval) 5:a i finalen

Australien i Eurovision Song Contest 2019:


Australiens ESC 2019-bidrag: “Zero Gravity”, Kate Miller-Heidke

Lyssna på Australiens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Zero Gravity officiell video: final-framträdandetext
Fler tolkningar: textvideojuryshow-framträdandelive i Amsterdam
akustisk version7th Heaven RemixDivision 4 Radio Edit
Låtskrivare: Kate Miller-Heidke (t&m), Keir Nuttall (t&m)
Startnummer: nr 12 i Semifinal 1 (14:e maj)
Specialfall: Trots att EBU från början meddelat att Australiens deltagande i ESC 2015 var en engångshändelse p.g.a. jubileumet så är det nu femte året i rad som landet är med i tävlingen. De måste dock kvala in genom en av semifinalerna och om de skulle vinna så får de inte arrangera ESC 2019 i Australien utan måste samarbeta med något annat TV-bolag i Europa.
Uttagning: Eurovision – Australia Decides: Efter fyra internval valde TV-bolaget SBS (tillsammans med Blink TV) att välja ut landets femte ESC-bidrag genom en nationell uttagning. Efter en inledande juryshow, där juryn röstade, så avgjordes finalen den 9:e februari i en live-sänd show där tio bidrag tävlande. Vinnaren utsågs genom 50/50 tittar- och juryröster där båda grupperna hade Kate som sin favorit. Läs mer här:
Australiens Eurovision-bidrag 2019
Artist: Kate Miller-Heidke
Kate Miller-Heidke
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
katemillerheidke.com
youtubetwitter
instagramfacebookwikipedia
eurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Kate Miller-Heidke Live Interview (av The Project)
Interview with Kate Miller-Heidke (av wiwibloggs.com)
♥ Se: “10 facts about Kate Miller-Heidke” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-22): Ej vidare till final (plats 11 av 17) & topp-20 (plats 18) av de 41
Odds (2019-04-02): Ej vidare till final (plats 11 av 17) & topp-15 (plats 15) av de 41


Åsikter och spekulationer om Australiens bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Till final AustralienAustralienAustralienAustralienAustralien Betyg: 4 / 5
Även om “Zero Gravity” inte tillhör mina absoluta favoriter och inte är någon låt jag känner något behov av att lyssna på speciellt ofta så placerar jag den bland de tio främsta i den första semifinalen och hoppas därför att den går vidare till finalen. Jag gillade scenframträdandet de hade i den australiensiska uttagningen och är därför väldigt nyfiken på om de verkligen ska kunna toppa det i Tel Aviv. Hur som helst så håller jag tummarna för att det blir ett glädjande slutresultat (d.v.s. minst en finalplats) för Australien även detta år.
Schlagerpinglan tror: Till final
Av de fem bidrag som Australien valt att tävla med i ESC så här långt så är detta det första bidrag som jag tror riskerar att missa finalen. Låten skiljer sig rejält från de tidigare glada/direkta låtarna eller vackra/starka balladerna och frågan är hur det kommer att tas emot av tittarna, speciellt nu när de kanske inte längre ser Australien som ett nytt och spännande deltagarland. Jag tror dock att juryn, som har direktiv att ge poäng för sångröst och originalitet, kan rädda dem om tittarna skulle svika, men allt hänger nog på hur scenframträdandet (som sägs bli annorlunda än i den nationella finalen) blir.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2019: Australien – “Zero Gravity” – Kate Miller-Heidke”

 1. Adri

  It’s the most wonderful time of year (en av iaf… i konkurrens med sista skolveckan och typ… Musikhjälpen), nu när ESC-preparationerna är igång for realz!

  Jag känner såhär: gick Australien vidare 2017 med en sämre låt i en starkare semifinal så bör denna gå vidare som är bättre i en sämre semi 🙂

  Jag tror den drar dit också faktiskt 🙂

  Jag gillar denna nu. Men det tog sin lilla tid då den har lite för mycket byggstenar för sitt eget bästa. Den far lite hit och lite dit. Men nu gillar jag det 🙂

  Och att de ska ändra scenshow stöttar jag fullt ut!

  Australien befinner sig i skrivande stund på min 11:e plats 🙂 Jag tror den kommer hamna någonstans plats 15-20.

  Och så avslutar jag då min lilla ”recension” (eller vad man ska kalla detta) med att länka min favorit i den australiensiska uttagningen, nåt jag planerar att göra med alla som valdes via uttagning 🙂

  Den som borde vunnit Australiens uttagning: https://m.youtube.com/watch?v=ZQw0FncViEY

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Ett trevligt initiativ, det med att ta med din favorit i den nationella uttagningen, och i just det här fallet så håller jag med dig. 😀

 3. Micke

  En del här på bloggen och många även i övrigt har väldigt svårt för Australiens deltagande överhuvudtaget. Även jag har svårt för Australien i ESC men på helt andra grunder än de vanliga.

  Jag tänkte göra samma grej som förra året med att slänga in varje lands bästa och sämsta genom tiderna och bästa och sämsta just detta året då flera har ändrats i länderna. I fallet med Australien har jag dock väldigt svårt för att göra detta då det ju handlat om internval och framförallt då allt varit gjort ur samma mall. Därför blir årets bästa och sämsta också bästa och sämsta genom tiderna och därför blir det ingen länk utlagd från mig i detta fallet.

  För mig handlade årets uttagning i Australien helt och hållet om två bidrag. Dels Pinglan och Adris favvis Shepard (som jag ändå var lite besviken på då det gjort mycket bättre låtar tidigare) den andra låten var och är vinnarlåten. Oavsett vilken av dessa som skulle vinna så var det ju äntligen ett annorlunda bidrag som blev skickat från Australien. Ett av få länders uttagning 2019 där jag efteråt kunde säga RÄTT LÅT VANN.

  Ett riktigt kul lite annorlunda bidrag långt ifrån den vanliga ESC-mallen som de flesta länder skapar utifrån. Jag gillar uppbyggnad från början till slut, främst det senare av detta. Man behöver ju definitivt inte, som så ofta annars, oroa sig över artistens röst live 🙂

  Angående scenshowen handlar det ju för min del oftast om att det ska bli så lite dåligt som möjligt eftersom framträden väldigt sällan är något jag bryr mig om då väldigt få är bra men väldigt många dåliga. Det här är ett helt ok framträdande som jag ser det så jag hoppas de inte faller ur detta och försämrar.

  Låten får av mig betyget (8/10) MER ÄN BRA och jag rankar den om femma bland de 41 bidragen. Jag tror på final men där blir det nog tyvärr inte bättre än en mittenplacering. Säg 11-17 någonstans. Härligt ändå att Australien äntligen har något annorlunda som det går att bry sig om.

 4. Micke

  Glömde nämna det sämsta bidraget i Australiens uttagning 2019. Det var “Fight for Love“, Courtney Act

 5. Johan

  Har svårt för den här typen av bidrag tyvärr. Bryggan låter som en enda lång upptrappning till att hon ska nysa, och hela konceptet känns som en blek kopia av Estlands bidrag ifjol. Australien har ju skickat väldigt välpolerade radiolåtar vilket blir ganska svalt och tråkigt i längden (och tyvärr har kvaliteten dalat sedan 2016). 5/10 får den här av mig, och jag hoppas att den missar finalen. Juryn brukar dock rädda Australien, så den klarar sig nog ändå.

 6. Marcus

  Det kommer dröja många, långa år innan jag förlåter Australien för att de lät en pärla som 2000 And Whatever glida mellan fingrarna. Med den hade Australien varit garanterad ännu en plats i toppen.

  Den här tror jag tyvärr får det svårt. Jag gillar Kate, jag gillar låten någotsånär, och jag gillar numret – men de smälter aldrig samman till något enhetligt. Jag tycker också det är tråkigt att de ska byta numret eftersom det är orsaken till att hon vann.

  Nåväl, en 26e plats på min lista når den upp till i alla fall.

 7. Adri

  Marcus: Oj jag är helt emot. Numret i uttagningen var så fruktansvärt fult och jag tror faktiskt hon skulle vunnit tydligare med ett annat.

  Jag hoppas minst att hon iaf ska befinna sig på golv-nivå när det väl händer i Tel Aviv 🙂

 8. Craxman4

  INFÖR EUROVISION 2019 – AUSTRALIEN

  Det här är hemskt! Den som gillar det här har så oerhört låga krav på sin egna musiksmak. Australiens sämsta bidrag någonsin.

  Betyg: 1/5

 9. Engsla

  Tänker att om jag nu ska vara med och tycka till här på bloggen så ska jag väl också göra det om varje bidrag 😉

  Jag hade svårt för den har låten i början men den har växt till sig efterhand (vilket väl innebär att jag har oerhört låga krav på min musiksmak ;)). En del av det tror jag beror på att jag läste om att texten handlar om förlossningsdepression – plötsligt föll liksom både text och musik på plats. Klänningen och scenshowen gör sitt till för att göra hela känslan av psykologiskt drama greppbart för mig, men det ska bli intressant att se vad de hittar på i tel aviv också. Låten kommer nog aldrig bli en favorit hos mig, men jag ger den en 4/10 i betyg just nu.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se