ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Armenien i Eurovision Song Contest:

Armenien
Land: Armenien deltagit 12 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: AMPTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2006 André kom 8:a av 24 i finalen med “Without Your Love

Armeniens samtliga bidrag och resultat
i Eurovision Song Contest:
2018: Qami“, Sevak Khanagyan (Depi Evratesil) 15:e i semi 1
2017: Fly with me“, Artsvik (Depi Evratesil + Internval) 18:e i finalen
2016: LoveWave“, Iveta Mukuchyan (Internval) 7:a i finalen
2015: Face The Shadow“, Genealogy (Internval) 16:e i finalen
2014: Not Alone“, Aram MP3 (Internval) 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians (Internvalda artister +
nationell final
)
18:e i finalen
2012: – – – – – –
2011: Boom Boom“, Emmy (Internvald artist +
nationell final
)
12:a i semi 1
2010: Apricot Stone“, Eva Rivas (Nationell final) 7:a i finalen
2009: Jan Jan“, Inga & Anush (Nationell final) 10:a i finalen
2008: Qele, Qele“, Sirusho (Internvald artist +
nationell final
)
4:a i finalen
2007: Anytime You Need“, Hayko (Nationell final) 8:a i finalen
2006: Without Your Love“, André (Internval) 8:a i finalen

Armenien i Eurovision Song Contest 2019:


Armeniens ESC 2019-bidrag: “Walking Out”, Srbuk

Lyssna på Armeniens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Walking Out officiell musikvideotext
Fler tolkningar: live i Amsterdamtextvideo
Låtskrivare: Lost Capital (m), tokionine (m), Garik Papoyan (t)
Startnummer: nr 1 i Semifinal 2 (16:e maj)
Uttagning: Internval: Den 30:e november avslöjade TV-bolaget AMPTV att de internvalt Srbuk att få represententera Armenien i Eurovision Song Contest 2019. Tävlingsbidraget presenterades i videoform den 10:e mars. Läs mer här: “Srbuk för Armenien 2019!” – “Armeniens Eurovision-bidrag 2019
Artist: Srbuk
Srbuk
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
srbuk.comyoutubetwitter
instagramfacebookwikipedia
eurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Interview with Srbuk (på armeniska) (av Kesgishern Anc)
Interview with Srbuk (på armeniska) (av Yerkir Media)
Interview with Srbuk (på armeniska) (av Armenian Public TV)
♥ Se: “10 facts about Srbuk” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Vidare till final (plats 9 av 18) & topp-15 (plats 13) av de 41
Odds (2019-04-06): Vidare till final (plats 7 av 18) & topp-20 (plats 17) av de 41


Åsikter och spekulationer om Armeniens bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Till final ArmenienArmenienArmenienArmenienArmenien Betyg: 4 / 5
“Walking Out” har för mig vuxit till sig från att vara något jag uppfattade som intressant och med mycket potential till att verkligen blomma ut i en låt som jag gillar “gunget” och attityden i, för att inte tala om melodislingorna som helhet och sångerskan i synnerhet. Det är m.a.o. ett av de bidrag jag gärna vill ha vidare till finalen men som trots alla lovord inte tillhör mina personliga favoriter.
Schlagerpinglan tror: Till final
Armenien har deltagit i tävlingen tolv gånger så här långt och endast missat finalen två gånger, vilket tyder på att det ska ganska mycket till för att de ska misslyckas och det tror jag inte att de gör denna gång. Sångerskan verkar vara duktig och låten har inte bara ett starkt budskap utan innehåller lite fler lager än en vanlig “enligt-standardmallen-låt”, så resan till finalen bör inte vara alltför svår. Jag får väl tillägga att så länge vi inte sett semifinalframträdandet så är det ganska vanskligt att göra några gissningar, då allt hänger på dem, men det gäller ju alla bidragen.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Inför ESC 2019: Armenien – “Walking Out” – Srbuk”

 1. Adri

  Detta året består av en himla massa bidrag, men tre är FULLSTÄNDIGT överlägsna. Tre stycken i en egen liga. Problemet med dem tre är att det är frikkin’ omöjligt att bestämma ordningen. Det ändras varje timme mer eller mindre. Dem tre låtarna som roterar på plats 1-3 är, i bokstavsordning: Armenien, Irland och Norge. På grund av detta kan jag inte lova ett konsekvenstänk när dessa tre bedöms här på bloggen. Tvärtom kan det se ut som att jag har tre vinnare.

  I skrivande stund så är nog… ja, passande nog Armenien min vinnare. Detta är så j-ä-v-l-a bra. Temat “kvinna som är trött på mäns skit och nu ryter ifrån” framförs så himla mycket bättre här än säg… Israels låt förra året.

  Srbuk framstår som en av årets starkaste sångerskor och Armenien brukar aldrig nöja sig med “good enough” vad gäller framträdanden. De satsar verkligen och det tror jag kommer hända i år.

  Därför har jag inga anledningar att misstro detta, utan jag tror det blir en finalplats och någonstans strax utanför topp 10 tror jag. 11-13 kanske? Är det en rimlig slutplacering? Ja det tror jag.

  Som sagt, jag vill se den mycket högre och alltså… Nämen i år så finns bara tre femmor. De som jag redan nämnt så det enda som återstår att säga för min del är…

  ÅRETS FÖRSTA FULLPOTT-GENOMGÅNG! 5/5 TILL ARMENIEN! 🙂

  Mannen ska få föra sin egen talan snart (förhoppningsvis iaf, inte likt honom att inte kommentera) men jag har för mig att denna även väst på Micke. Det gör mig glad. Varför då? Well, det uppenbara svaret är ju att jag gillar när andra gillar samma saker som jag. Men också för att jag kommer specifikt ihåg att jag vid låtens avslöjande skrev att låten skulle växa på honom 🙂 Och det är himla gött att ha rätt! Om jag nu har det.

  Jag har ju en liten följetong genom genomgångarna gär, nämligen att säga vilken som ev. borde vunnit istället i uttagningen. Men Armenien valde ju internt så det alternativet faller bort! (Men Armenien did good!)

  ———————————————————————————————————

  Men jag tänker faktiskt starta en annan följetong i presentationerna också, som jag hoppas ingen har nåt emot. För det är kul med “bästa” och “sämsta” men jag gjorde det 2016, 2017 OCH 2018 – och let’s face it… så fasligt mycket ändras inte på ett år. I varje fall inte för mig. Så jag tar en annan route.

  Varje år så översköljs man av låtar som vill till ESC men inte tar sig dit. Vissa av dem tycker man borde farit till ESC istället, vissa förtjänade att stanna hemma 🙂 Jag tänker helt enkelt en topp 20 “Nationella Final”-favoriter. Jag har ju vidrört ämnet förr, bland annat pekat ut mina favoriter i varje uttagning för inte så länge sedan och gett respons på andras motsvarande listor. Men jag har inte gjort en egen.

  Så jag tänker att jag går igenom min topp 20 “Nationella Final”-låtar, kommande 20 presentationer 🙂 Inga knepiga kriterier. Bara om en låt deltog i en nationell final, men inte kommer delta i ESC så är det fine. Inga “en låt per land”-regler eller så.

  Börjar nu med plats 20.

  NATIONELLA FINALER – PLATS 20:

  https://www.youtube.com/watch?v=bLD03PuauiA

  Hand upp alla som trodde denna skulle ta sig så långt som till final? Ingen? Nej, inte jag heller. Inte heller sångerskan har jag förstått. Men den gick till final och det så jäkla förtjänt. Den är så klassiskt 00-tal, men dock inte gammalmodig. Jag blir jävligt glad av den, men det finns ändå en tesked allvar över den.

  Detta är ingen låt som jag lyssnar på, eller kommer lyssna på, regelbundet på min fritid för njutnings skull men den har faktiskt fått en plats på min “gym”-spellista på Spotify för när även om den har lugna moment så är refrängen så sjukt hektisk tycker jag att jag får energi.

  Jag är inte perfekt, jag kan medge att min första reaktion på de lite äldre artisterna alltid är lite “meh” för… jamen det ger en så blek aura över tävlingen. Men har man tur så kan “åldringen” visa kids var skåpet ska stå (också frisk användning av uttrycket “ådring” för så jävrans gammal är hon inte. Vad är hon? 40?). Och det sker här. Hon tar inte många steg, snarare står hon stilla större delen av låten, men hennes scenspråk är så proffsigt.

  Men främst är det hennes glädje för scenen, och min glädje för låten som tar den till min topp 20 av årets utslagna 🙂

 2. Adri

  Det blev en lång liten utläggning på slutet och det ska inte upprepas Pinglan 🙂 För mitt syfte är inte att byta ämne från låten som presenteras, jag vill bara belysa bra låtar som fick lämnas inrikes 🙂 Så kommande utläggningar kommer inte vara lika långa. Don’t worry 🙂 Var bara tvungen att presentera konceptet först.

 3. Johanna

  Den här är en av mina absoluta favoriter i år och jag hoppas verkligen att vi ser den i final! Jag rankar den inte så högt som Adri men precis som för honom så är det några bidrag som hoppar lite i min ranking, denna ligger idag på en sjundeplats, men imorgon kankse den är på femteplats, vem vet- men högre än så kommer den inte i nuläget!

  Hoppas de fixar en bra scenshow med. Jag vill verkligen ha den här låten i finalen!

 4. Micke

  Detta är årets absolut sämsta bidrag. Det finns inte ett förmildrande drag överhuvudtaget när man tänker på allt det usla i dessa tre minuter.

  Nu tycker iofs inte jag så men jag kan ju inte låta Adri få rätt när han säger att han från första stund hävdade att den skulle växa för mig. Det förstår ni väl alla här att då kan jag ju inte säga annat än att bidraget är uselt 🙂

  Blev du orolig Adri? 🙂 Nej nu ger jag mig in i en seriös beskrivning av vad jag tycker istället 🙂

  Sanningen är den att det tog 3-4 försök innan jag överhuvudtaget orkade lyssna färdigt på låten. Jag har på något sätt gått samma väg som Pinglan tydligen har gjort när hon beskriver bidragets utveckling för henne så här “har för mig vuxit till sig från att vara något jag uppfattade som intressant och med mycket potential till att verkligen blomma ut.”

  För mig var bidraget inte ens intressant inledningsvis utan allmänt tröttande och tråkigt. Något har dock hänt under resans gång och idag har bidraget tagit hissen från plan 30-35 något upp till plan 7-8 där den har parkerat och belönats med betyget (8/10) Mer än bra.

  Nu så här i efterhand tror jag inte längre det var själva bidraget som jag fann “allmänt tröttande och tråkigt” utan snarare videon som inte är någon höjdare. Låten är tvärtom fräsch och sprittande om man kan säga så. Dvs om man bara blundar för det irriterande Walking out, Walking out, Walking out,Walking out. Men som sagt man får glömma det.

  Jag tippar denna solklart till final

  Armenien i övrigt har för mig mest varit ett skämt under de tolv tillfällen de har varit med. Årets bidrag plus två andra är undantagen. Det första undantaget hände 2009 men det kanske inte är så konstigt för då var ju allt bra nästan.

  Det andra tillfället var det år och den länk jag nu lägger in. Ett bidrag som tyvärr tappade live men ändå är deras bästa. Lite slowstarter men den växer

  https://www.youtube.com/watch?v=Yw6LdDo7HxA

  Kan hoppa på din topp 20 nationella Adri men då menar du bara utslagna och endast ett från varje land?

 5. Johanna

  @micke Jag fick nästan en hjärtattack när jag läste de första meningarna du skrev. Sedan lästa jag som tur var vidare!

  Håller dock inte med dig om Armenien som ett skämt då jag personligen tycker att de i stort sett varje år skickat solklara finalister och riktigt bra låtar. Undantaget var “Boom Boom” och det gick ju som det gick. Och idag gilla jag inte “qele, qele” så mycket men då, 2008 älskade jag den och har så mycket härliga minnen till den låten spå kan inte säga att jag inte gillar den alls.

  2009 dock var solklart bäst!

 6. Adri

  Micke: Men say what? Jag tycker videon är så himla snygg!

  Den föll jag inte för Micke. Oavsett var du faktiskt skulle ha Armenien så vet jag med säkerhet att du har den över Tjeckien 😉

  Du får naturligtvis köra ditt race men jag kör inga begränsningar som “ett bidrag per land”, för då hade det intee varit en genuin lista. Vissa länder hade mer än ett värdigt bidrag, medan andra (Montenegro eller Island tex hade nada). Så jag kör en rak lista på det 20 bästa som lämnat oss i årets säsong! (Så ja, det ska vara ute, för min del iaf! 🙂 )

 7. Adri

  Och angående Armenien är jag lätt team Johanna 🙂 Ett av mina favoritländer. Jag gillade till och med 2015, och det ska gudarna veta att man var mer eller mindre ensam om!

  Dock förstod jag väl aldrig storheten 2014… men jaja.

 8. Micke

  @Johanna ledsen om jag skrämde dig. Tur att du läste vidare i alla fall då 🙂 Nej jag har inte riktigt hittat nåt i Armeniens bidrag genom åren. Undantagen då 2009, 2017 och 2019. Vad gillade du 2017 då?

  @Adri, varför ska jag köra ett eget race. Du körde ju mitt race när jag kom med bäst och sämst genom åren, (by the way en hel del har ändrats för mig, så nu följer jag ditt race med endast utslagna och ingen begränsning av antal för land. Här är min plats 20

  https://www.youtube.com/watch?v=BvOjnuoTImE

 9. Johanna

  @Adri 2015 gillade jag med. Tyckte absolut den var en värdig finalist. Inga konstigheter!

  @Micke Artsvik är lätt topp 3 för Armenien i alla fall men Armenien är ändå ett av mina favoritländer i ESC så lite svårt att ranka låtarna:-)

 10. Engsla

  För att försöka att inte ha för mycket förutfattade meningar om bidragen innan jag har hört dem brukar jag först lyssna på dem “blint” via wiwibloggs eurovisionspellista på spotify. Första gången jag hörde den här låten tyckte jag att det var väldigt intressant att hon sjöng så passionerat om att “working out”… Jag förstod ju ganska snabbt att jag hade hört fel, lol. Men oavsett om hon sjunger passionerat om träning, eller om hjärta och smärta, så har hon ju en riktigt bra röst och låten har mycket attityd.
  Det blir en 8/10 i betyg från mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se