ESC2019Efter månader av intensiva spekulationer så bekräftade i går det israeliska TV-bolaget KAN att den internationella superstjärnan Madonna kommer att dyka upp som mellanakt vid finalen av Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv.

Smakprov på Madonna-live-framträdande:

Madonna: “Forbidden Love” (2006 Confessions World Tour)

Samtidigt som den officiella bekräftelsen gjordes så meddelade även KAN att Madonna kommer att framföra två låtar vid finalen: en av hennes många hits samt en ny singel. Detta blir stjärnans fjärde framträdande i Israel, efter att hon uppträtt där 1993, 2009 och 2012. Enligt Haaretz så kommer Madonnas gästframträdande att kosta runt 1 miljon dollar, vilket den israeliska-kanadensiska miljardären Sylvan Adams kommer att stå för. (Källa: esctoday.com)

Final-mellanakter i ESC de senaste tio åren:
Ryssland Ryssland 2009: Fuerza Bruta
Norge Norge 2010: Madcon’s flashmob
Tyskland Tyskland 2011: Jan Delay
Azerbajdzjan Azerbajdzjan 2012: Emin
Sverige Sverige 2013: Swedish Smörgåsbord
Sverige Sverige 2013: Sarah Dawn Finer
Danmark Danmark 2014: Ode to Joy
Danmark Danmark 2014: 12 Points Song
Österrike Österrike 2015: Martin Grubinger’s orchestra
Sverige Sverige 2016: Justin Timberlake
Sverige Sverige 2016: Love Love Peace Peace
Ukraina Ukraina 2017: Onuka feat. NAONI Orchestra
Portugal Portugal 2018: Branko, Sara, Dino and Mayra
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: När det gäller pausunderhållning så tycker jag att det är roligast när de bjuder på något som framhäver värdlandet i fråga, antingen genom att programledarna gör något spektakulärt eller att stora, inhemska artister / låtskrivare / producenter kallas in. T.ex. så tillhör Alexandrov Ensemble feat. t.A.T.u. i den första semifinalen i Ryssland 2009 en av mina absoluta favoriter, endast slagen av vår egen “Love Love Peace Peace” från 2016.

Vad gäller Madonnas gästspel i Tel Aviv 2019 så är jag väldigt nyfiken på hur det kommer att bli. Jag antar att vi får anledning att återkomma i frågan vid en eller ett par tillfällen senare under förberedelsefasen så jag nöjer mig där tills vidare. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Bekräftat: Madonna till Eurovision Song Contest 2019”

 1. Adri

  Jag gillar inte att Madonna ska framföra en ny singel. Let’s face it. Vad Madonna gjorde 1982-1998 är legendariskt.

  Vad hon gjort efter det är inte nice att utsätta sina öron för. Undantaget kanske ”4 minutes”.

  Så jag blir glad av faktumet att en hit ska framföras. Hoppas på ”Like A Prayer”. Men lika skeptisk till att en ny singel ska framföras. I don’t trust it.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag håller tummarna för att den nya låten visar sig vara lämplig underhållning för en ESC-final och inte en del i något politiskt ställningstagande eller dylikt. Madonna har dock byggt sin karriär på att skapa rubriker så att det skulle bli ett helt okontroversiellt framträdande känns inte riktigt troligt. Vi får väl se.

 3. Andreas

  Like a Prayer skulle vara nice då har dom John Lundviks kör på plats också för att köra bakom.

  I övrigt hoppas jag att Madonna släpper sin första riktigt bra låt på många år för jag håller med om att dom sista 20 åren i Madonnas karriär inte har haft många låtar att hänga upp i granen. Men känslan är väl att hon precis som förr kommer göra nåt som sticker ut rejält vi kan bara hoppas att det är nåt som gör det på ett bra sätt.

 4. Alex

  Problemet är att modonna är dålig live, när det kommer till rösten. Men det är ändå epic att hon nu kommer sjunga gamla hits

 5. Johanna

  Ja men jag älskar Madonna. Detta är fel forum för henne men en kisse-paus behöver man ju så varför inte?

  Jag vill ha inhemska artister, inte stora stjärnor och framförallt inte amerikanska stjärnor som antagligen inte ens vet vad Eurovision är.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se