ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll klockan 17:30Yle Teema Fem är det dags för den andra delen av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

Serien består utav sex program (se schema och gästlista) och de två första finns redan nu upplagda på på yle.fi, se länkar nedan. I det andra avsnittet behandlas ytterligare 7 bidrag från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2019 och panelen kompletteras av Kjell Simosas.

Jag har själv redan sett programmet men väntar tills i kväll med att lägga ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom, mina egna betyg av låtarna samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni kan titta på avsnittet. Mycket nöje! 😀

Titta på “De Eurovisa 2019”:
De Eurovisa – Avsnitt 1 (39:02 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 2 (38:55 – areena.yle.fi)

Gäst i del 2 av De Eurovisa 2019
De Eurovisa - del 2
Kjell Simosas (i mitten) med värdarna Johan Lindroos och Eva Frantz
(Bild: Barbro Ahlstedt – lånad från svenska.yle.fi)

“De Eurovisa 2019 – Del 2”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva Frantz Kjell Simosas Summa Schlager-pinglan
Finland Finland – “Look Away“,
Darude feat. Sebastian Rejman
5 p. 7 p. 5 p. 17 p. 9 p.
Portugal Portugal – “Telemóveis“,
Conan Osíris
1 p. 2 p. 1 p. 4 p. 2 p.
Montenegro Montenegro – “Heaven“,
D-moll
8 p. 1 p. 2 p. 11 p. 6 p.
Estland Estland – “Storm“,
Victor Crone
9 p. 7 p. 9 p. 25 p. 8 p.
Serbien Serbien – “Kruna“,
Nevena Božović
5 p. 8 p. 6 p. 19 p. 6 p.
Georgien Georgien – “Sul Tsin Iare“,
Oto Nemsadze
4 p. 6 p. 8 p. 18 p. 5 p.
Australien Australien – “Zero Gravity“,
Kate Miller-Heidke
5 p. 8 p. 8 p. 21 p. 8 p.

Schlagerpinglan: Som vanligt så återkommer jag senare under kvällen med resultatet och lite åsikter. På återseende. 😀

Uppdaterat: Till skillnad från första avsnittet, där det fanns många bidrag som jag och panelen hade väldigt olika åsikter om, så tyckte jag att jag höll med om det mesta som sades, vilket var ganska underhållande även det. 😀

Tyvärr så visade det sig att det var det finska bidraget som vi var mest oense om. Vid min presentation av “Look Away” så kom jag fram till att jag älskar låten men vågar inte tro att den kommer att gå vidare till finalen. Nu när det visar sig att inte ens de finska tyckarna är så imponerade så minskade mitt hopp ännu mer. Detta går knappast under rubriken glädjande men likväl matnyttig information, så jag tackar och tar emot. 🙂

En sak jag var lite orolig för inför säsongstarten av De Eurovisa var ju att de endast hade en gäst per program, men nu efter att båda de första gästerna visat sig ha intressanta saker att dela med sig av samt att de varit trevliga att lyssna på så antar jag att de helt enkelt vet vad de gör och längtar därför redan tills nästa avsnitt. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se