ESC2019 För en tid sedan bekräftades det att superstjärnan Madonna är klar för Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv och nu har ytterligare mellanakter presenterats vid en presskonferens med det israeliska TV-bolaget KAN, se nedan.

Några av gästartisterna vid ESC 2019:
ESC 2019-gästartister
Conchita, Måns Zelmerlöw, Verka Serduchka och Eleni Foureira (Grafik: EBU)

Artister som förväntas framträda vid ESC 2019-sändningarna:

Netta kommer att inleda den första semifinalen den 14:e maj med en ny version av hennes vinnarlåt “Toy” samt en ny singel som beräknas att släppas i slutet av april.
Ett speciellt samarbete mellan fyra ESC-stjärnor är att vänta:
Conchita sjunger Måns Zelmerlöws “Heroes” (Sverige 2015)
Måns Zelmerlöw sjunger Eleni Foureiras “Fuego” (Cypern 2018)
Eleni Foureira sjunger Verka Serduchkas “Dancing Lasha Tumbai” (Ukraina 2007)
Verka Serduchka sjunger Nettas “Toy” (Israel 2018)
Avslutning: alla fyra samt Gali Atari sjunger “Hallelujah” (Israel 1979)
Gal Gadot, som beskrivs som skådespelerska, modell och superkvinna, kommer att dyka upp under finalen den 18:e maj men några ytterligare detaljer har ännu inte presenterats.
Dana International, vinnaren av ESC 1998, kommer att dyka upp i både den första semifinalen samt i finalen. Låten, som ännu är hemlig, beskrivs som “kraftfull”.
Idan Raichel, en israelisk singer-songwriter kommer att uppträda under finalen den 18:e maj tillsammans med 24 sångare och musiker. I slutet av låten “Bo’ee – Come to Me” kommer han att göras sällskap på scenen av alla 26 finalisterna.
Shalva, en av finalisterna i “Rising Star” som ni kan läsa mer om här, ska framföra låten “Million Dreams” i den andra semifinalen den 16:e maj.

Platsen för “Eurovision 2019 Orange Carpet Opening Ceremony”:
ESC 2019-gästartister
Habima Square i Tel Aviv (Grafik: Tel Aviv Municipality)

Ytterligare ESC 2019-information som framkom under gårdagens presskonferens:

Den officiella invigningen av ESC 2019 och den tillhörande röda-mattan-vandringen kommer att ske vid Habima Square i Tel Aviv. Samtliga 41 delegationer kommer att gå på röda mattan, som i år är orange, och svara på frågor från hundratals journalister. Promenaden avslutas med en gemensam drink i Charles Bronfman Auditorium.
Årets Eurovision Village kommer att finnas i Charles Clore Park vid kustlinjen av Tel Aviv och hållas öppen för allmänheten mellan den 12:e till 18:e maj från 17:00 IST till 23:00 IST. (De dagar live-showerna sänds håller de öppet tills sändningarna slutar. Den 17:e maj är det öppet mellan 12:00 – 18:00 IST.)
Artister som redan meddelat att de kommer att uppträda på Eurovision Village-scenen är Ivri Lider, Shefita, Ethnix, Eurofalsh samt ett ABBA-cover-band.
EuroClub, dit alla ackrediterade ESC-delegater är välkomna, befinner sig i Hangar 11 i Tel Aviv och hålls öppen 22:00 – 4:00 IST mellan den 11:e och 18:e maj.
(Källa: eurovision.tv)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision Song Contest 2019: Ytterligare artister bekräftade”

  1. Adri

    Måste säga att jag ser fram emot Måns’ med ”Fuego” och ännu mer Eleni’s ”Dancing Lasha Tumbai” 🙂

  2. Marcus

    DANA! VERKA! YASSS! <3

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se