ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll klockan 17:30Yle Teema Fem är det dags för den tredje delen av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

Serien består utav sex program (se schema och gästlista) och de tre första finns redan nu upplagda på på yle.fi, se länkar nedan. I det tredje avsnittet behandlas ytterligare 7 bidrag (från både den första och andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2019) och panelen kompletteras av Tika Sevón-Liljegren.

Jag har själv redan sett programmet men väntar tills senare i kväll med att lägga ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom, mina egna betyg av låtarna samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni kan titta på avsnitten. Mycket nöje! 😀

Titta på “De Eurovisa 2019”:
De Eurovisa – Avsnitt 1 (39:02 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 2 (38:55 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 3 (38:05 – areena.yle.fi)

Gäst i del 3 av De Eurovisa 2019
De Eurovisa - del 3
Tika Sevón-Liljegren (i mitten) med värdarna Johan Lindroos och Eva Frantz
(Bild: Barbro Ahlstedt – lånad från svenska.yle.fi)

“De Eurovisa 2019 – Del 3”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva Frantz Tika Sevón-Liljegren Summa Schlager-pinglan
Grekland Grekland – “Better Love“,
Katerine Duska
5 p. 9 p. 8 p. 22 p. 5 p.
Belgien Belgien – “Wake Up“,
Eliot
8 p. 8 p. 6 p. 22 p. 5 p.
SanMarino San Marino – “Say Na Na Na“,
Serhat
8 p. 10 p. 8 p. 26 p. 9 p.
Armenien Armenien – “Walking Out“,
Srbuk
4 p. 8 p. 10 p. 22 p. 8 p.
Danmark Danmark – “Love is Forever“,
Leonora
6 p. 3 p. 4 p. 13 p. 6 p.
Österrike Österrike – “Limits“,
Paenda
3 p. 1 p. 2 p. 6 p. 4 p.
Irland Irland – “22“,
Sarah McTernan
9 p. 9 p. 6 p. 24 p. 8 p.

Schlagerpinglan: Som sagt, för att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultatet och lite åsikter. På återseende. 😀

Uppdaterat: Jag kan lyckligtvis fortsätta att berömma “De Eurovisa” för deras lyckade gästinbjudningar som resulterat i, så här långt, tre intressanta personer som bjuder på både åsikter och sig själva. Ett nöje att se. 😀

Vad gäller de behandlade bidragen så kunde jag nog mest nicka instämmande till det mesta som sades, men extra glad blev jag naturligtvis över insikten att jag inte är ensam om att placera San Marino väldigt högt. Inte för att det får mig att tro på en garanterad finalplats för Serhat… men den känns inte riktigt lika otänkbar längre. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2019): Del 3”

 1. Micke

  Kul att se Pinglan ge betyg från 0-10 🙂 Oj så mycket mer det säger. Vem vet, kanske hon rent av får blodad tand och kör vidare på det 🙂 Varken hon eller jag verkar tycka att det finns några dåliga bidrag bland de sju som presenterades i De Eurovisa 3 så inget 0-3 från nån av oss. Min topp 3 av dessa sju blir 1.Irland. 2. Armenien och 3. Österrike. Sen gillar jag även Grekland och San Marino. Min stora kamp med Grekland tog de även upp i programmet. My oh my Katerine Duskas röst hade varit värt något ännu bättre. Jag har hört henne live så jag vet vad som finns i den pipan.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, visst säger en 10-gradig skala mer än 1-5 men då jag brukar använda mig av grafik så blir det enklast med 1-5. Jag har ju i och för sig halva poäng också så det blir ju lite mer precist… men inte riktigt. 🙂

  Håller helt med ang. Grekland. Jag har ett väldigt lågt betyg på det grekiska bidraget och har försökt att höja det flera gånger då jag älskar hennes röst… men låten gör tyvärr att jag inte kan belöna det med mer. Synd på en sådan underbar röst.

 3. Adri

  Jag kollar inte på detta program, men kan väl kolla resultatet som läggs upp och då gläder det mig att se att Irland blivit väl emottaget 🙂 Det tillsammans med oss här på bloggen kanske ändå tyder på att Irland inte ska räknas bort.

  Eller, I wish i alla fall.

  Vad gäller Grekland så är det årets växare för mig. Det är inte årets bästa låt, MEN… låten innehåller årets bästa del av en låt (om ni förstår vad jag menar).

  Nämligen tio sekunder av låten som återkommer två gånger. Bryggan!

  And I can’t hide it
  I won’t fight this
  Yearning feeling inside

  samt

  ‘Cause I won’t hide it
  I can’t fight this
  Burning feeling inside

  Dessa två gånger som bryggan till refrängen återkommer är det närmsta en eargasm som man kommer i årets startfält får jag lov att säga 🙂

  Resten av låten är också bra, så också Katerine – men de drar ändå ner lite grann till en sjundeplats för tillfället.

 4. Mats

  Tycker att både San Marino och Irland skickar sina starkaste bidrag på många år, förhoppningsvis kan San Marino nå final för andra gången sen de kom med i ESC. Vidare tycker jag att Danmark hade förtjänat högre poäng från de tre som bedömde låtarna i programmet.

  Håller med om Grekland, absolut ingen låt som jag går igång på men har en känsla av att den ändå kommer att gå till final. Min ranking på de här låtarna: 1.Irland, 2.San Marino 3.Danmark 4.Armenien 5.Begien 6.Grekland 7.Österrike

 5. Micke

  @Mats jag är helt överens med dig om Danmark. Jag tror tyvärr att Danmark tappar väldigt mycket på likheten med Fools Gardens “Lemon Tree.”

  Ärligt talat måste man ha ett musikaliskt fel om man inte hör likheterna men här tycker jag det får för stora följder. Märker det på alla som ska prata om Danmark. Det går knappt att höra nån prata om deras bidrag utan att det börjar nynnas på Lemon tree.

  Självklar likhet som sagt men personligen tycker jag inte det stör så enormt i just detta fallet. Jag vet minst 3-4 som är mycket värre bland de övriga 40 bidragen isf. Jag tycker Danmark har ett småtrevligt och mysigt bidrag. Hoppas det kan läggas mer fokus på det framöver.

 6. Micke

  Hoppas ni som gör detta jag nu undrar vill svara på frågan.

  Jag skulle vilja kolla vilka här som gillar Österrike och/eller Georgien?

 7. Adri

  “Ärligt talat måste man ha ett musikaliskt fel om man inte hör likheterna”

  Tack, du! 🙂

  Nej men in all seriousness. Jag googlade “Love is forever Eurovision – Lemon Tree”. Fick upp exakt noll träffar. Och du är den första jag pratar ESC med som nämner det 🙂 Båda baseras på… gitarr-plonk av samma grad. Men ska man döma så hårt för det så har vi ju ingen tävling, eller allmän musikindustri kvar snart 🙂

  Jag älskar dock “Lemon Tree”, och det kan förklara att jag älskar “Love is forever” men jag har aldrig ens snuddat vid tanken på att de skulle likna varann. Och faktiskt inte jätteöppen för det nu när idén introducerats till mig 🙂

  Och för att svara på din senare fråga kan jag säga att Georgien får iaf “godkänt”. Om det är att gilla eller inte, låter jag andra svara för 🙂

  ————————————————–

  Allmän kommentar ahead, inte bara till Micke.

  Ovan noterade jag 20 sekunder, eller 10 sekunder gånger 2 faktiskt, i Greklands låt som jag kallar för årets bästa sekunder. Jag älskar när man, även i vissa fall i ganska dåliga låtar, kan hitta en detalj – eller ett liiiiitet stycke iaf – att hänga upp sig på.

  Och nu har det hänt en låt som jag skrivit fingrarna blodiga om hur mycket jag avskyr… Rumänien. Hela låten har växt men det mesta fortsätter befinna sig där utanför topp 35.

  Men det finns en del av låten där jag smälter. Och hur bra Ester än är, så är det tack vare kören.

  Nämligen de tolv sekunderna mellan 02.06-02.18. De tolv sekunder gör mig redo att förlåta hela låtens existens. Sen börjar Ester yla i falsett och jag inser att låten kommer inte hamna högt för mig.

  Men de tolv sekundrarna 02.06-02.18 som kören skapat <3 Det är en fullblown magi!

  https://www.youtube.com/watch?v=T1dhF0_QyH0

  Jag vet inte om folk kan relatera till att hitta så små små detaljer i en låt, eller ett arrangemang, som GÖR hela låten! Men jag älskar iaf att bryta sönder en låt för att hitta dem små, små saker som lyfter en annars ganska tråkig låt! 🙂

 8. Micke

  @Adri, du borde banne mig känna mig bättre vid det här laget nu min vän än att överhuvudtaget ens tänka den tanken du nämner i början 🙂 Sen kan jag lägga till att jag googlar aldrig sånt där. När jag nämner att jag kan knappt hitta nån som inte nämner likheten menar jag mina vänner irl, både musikvänner och andra. Börjar faktiskt bli lite trött på att man knappt ens kan nämna Danmarks bidrag utan likhetssnacket. Den är inte ens “värst” i Norden i år när det gäller det 🙂

  Kul att se att du är samma nörd som jag tydligen 🙂 Jag hittar alltid sekunder här och där i låtarna 🙂 För att ta Georgien som exempel. En av de största växarna faktiskt. Precis utanför min topp 10 nu. Mycket tack vare videon. Allt var bättre i den, i synnerhet var inte kören längre enbart en belastning. Det som irriterar mig är att detta är ESC. Vad jag menar med det är att låtarna är låsta inom tre minuter. I en “normal låt” hade den mäktiga avslutningen från 2.43 inte bara avslutats tvärt vid tre minuter utan man hade tryckt än mer på powerslutet. Möjligen de bästa 20 sekunderna bland de 41 bidragen.

  Kul att även du går på sånt Adri 🙂

 9. Adri

  Micke: Nu får du lugna dig. Jag skojade. Jag är nästan omöjlig att kränka – haha okej det var största lögnen jag någonsin dragit – men du har i alla fall aldrig kränkt mig 🙂 Det borde du också veta. Att jag ofta har en ironisk ton 🙂

  Jag googlade för att se hur utbrett det är. Och då verkar inte detta vara en vidare utbredd uppfattning, utan kanske snarare någonting för din clique 🙂 En uppfattning som dock FAKTISKT verkar utbredd är att melodislingan som kommer efter Irlands refräng kommer från Duran Durans “Ordinary World”.

  Och det provocerar mig för jag förstår ju i så fall dina kompisar mer 🙂

  Hade jag haft makt över ESC hade jag förlängt tiden med 30 sekunder faktiskt. Men den regel som stör mig mest vad gäller låtarna är att man inte får svära. Den regeln hade jag lyft sekunden jag blev ESC-master.

  (Även om Storbritannien nog hade dragit sig ut då eftersom f-ordet inte får förekomma på public tv… men let’s face it… ska Storbritannien fortsätta som dem gjort i år är det lika bra att dra sig ur)

 10. Micke

  @Adri två grejer.

  1. Jag kan knappt ens stava till ordet kränkt. Är det så att det är likadant med dig är det ju kanon 🙂

  2. Vi lever i en EXTREMT lättkränkt värld. Folk blir kränkta för precis allt möjligt och omöjligt. Så här på nätet då man inte ens ser varandra kan det ju bli än värre.

  Jag har/hade en hel del att säga om Storbritannien när pinglan kommer med sitt “Inför ESC” om detta land. Kommer dock inte ens att ta in en åttondel av det jag egentligen vill skriva så alla kan vara lugna 🙂

 11. Andreas

  6 av 7 bidrag helt okej i detta avsnitt, tycker att Österrikes är rätt dålig. Danmark och Island lite samma sak lättsamma låtar som lämnar mig relativt oberörd men dom går att lyssna på och är helt okej.Tycker både Armenien och Grekland har bra sångerskor som fler har nämnt men dom faller lite på sina låtar, Armeniens är väldigt bra i sekvenser men faller i helhet från en riktigt bra poäng. Och Greklands låt tycker jag bara är mesta dels tråkig.

  San Marinos är allt annat än tråkigt ett fräscht bidrag som sätter fart och får en att le, tycker dock inte låten är alltför bra men får en tredje plats bland kvällens sju låtar i varje fall för underhållningen i det hela. Och min favorit i detta avsnitt är Belgien som jag tycker har en bra artist och en mesta dels bra låt, några stycken skulle kunna vara bättre och då skulle det till och med kunna vara en favorit för mig.

  1. Belgien: 8p
  2. Armenien: 6p
  3. San Marino: 5p
  4. Grekland: 4p
  5. Irland: 4p
  6. Danmark: 4p
  7. Österrike: 2p

 12. K2

  Av en händelse lyssnade jag igenom Georgiens bidrag ett par gånger till igår. Jag har från början gillat denna och tycker att den har växt enormt. Hans mäktiga röst gör den inte sämre. Det här är ett bidrag som desutom ligger mitt musikintresse nära. Kan tyvärr inte säga detsamma om Österrike. Hittar inget i det bidraget som får mig att lyssna på den lite extra.

 13. Micke

  Stort tack för svar K2. Jättekul att även har hittat det jag hittat i Georgien. Tydligen inte då i Österrike men vad tusan. En av två är väl inte dåligt 🙂 Tack för svar än en gång

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Din fråga ang. Österrikes och Georgiens bidrag är inte helt enkel att svara på. Bäst beskrivande hade det kanske blivit om du frågat om jag hoppas att de går vidare till final, för då hade svaret blivit nej på båda då jag hittar minst tio i varje semifinal som jag gillar bättre.

  MEN… just när jag lyssnar på bidragen så känner jag att jag gillar dem, om endast för ett litet tag. T.ex. så har Paenda en text och känsla i sitt bidrag som verkligen träffar rätt hos mig… men som i längden blir lite tröttsam. På liknande sätt så älskar jag Otos röst och avslutningen på hans låt, men som helhet så blir det lite väl långdraget.

  Jag vet inte riktigt vad du var ute efter med din fråga men något riktigt klart svar kan jag inte ge då de båda bidragen gör mig väldigt tudelad. 😀

 15. Adri

  Micke: Jag känner ändå att du har en aning om vad jag tycker. Gav dig ett… någorlunda… svar om Georgien.

  Österrike vill jag vänta med tills presentationen egentligen, men överlag har jag svårt för den. Allt med den. Paenda sjunger jäkligt irriterande, låten lyfter aldrig utan är tre jämna minuter. Och att refrängen är typ en enda lång ljus ton är jävligt enerverande.

  Den har nåt litet litet som gör att det ändå finns fyra jag ändå rankar sämre.

  Men överlag hoppas jag väl inte på några succéer och det är jättetrist med tanke på vilka grymma verk Paenda har i sitt bagage. Österrike är t.o.m nog det internval jag blev mest besviken på.

 16. K2

  Jag håller med om att Paendas röst är “pipig” som nämndes i DeEurovisa. Det finns en till röst som jag bara inte klarar av och det är Kroatiens sångare. Öronen krullar sig efter en stund och jag står inte ut. Jag gillar mörka och kraftiga röster.

 17. Mats

  Micke, har själv inte tänkt på likheten med “Lemon tree” men kan bara instämma i att den och “love is forever” starkt påminner om varandra.

 18. Micke

  @Pinglan, det var inget särskilt jag ville bara veta om några här, förutom mig gillar Georgien och Österrike. Nu vet jag ju att jag i alla fall har K2 med mig om Georgien 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se