ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

San Marino i Eurovision Song Contest:

San Marino
Land: San Marino deltagit 9 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: SMRTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2008 Miodio kom 19:e i semi 1 med “Complice

San Marinos samtliga bidrag
och resultat i Eurovision Song Contest:
2018: Who we are“, Jessika (feat. Jenifer Brening) (1 in 360) 17:e i semi 2
2017: Spirit of the Night“, Valentina
Monetta and Jimmie Wilson
(Internval) 18:e i semi 2
2016: I Didn’t Know“, Serhat (Internval) 12:a i semi 1
2015: Chain Of Lights“, Michele Perniola
& Anita Simoncini
(Internval) 16:e i semi 2
2014: Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (Internval) 24:a i finalen
2013: Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (Internval) 11:a i semi 2
2012: The Social Network Song
(Oh Oh – Uh – Oh Oh)
“,
Valentina Monetta
(Internval) 14:e i semi 1
2011: Stand By“, Senit (Internval) 16:e i semi 1
2010: – – – – – –
2009: – – – – – –
2008: Complice“, Miodio (Internval) 19:e i semi 1

San Marino i Eurovision Song Contest 2019:


San Marinos ESC 2019-bidrag: “Say Na Na Na”, Serhat

Lyssna på San Marinos Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Say Na Na Na officiell musikvideotext
Fler tolkningar: live i Amsterdamlive i Madrid
Låtskrivare: Serhat (t&m), Mary Susan Applegate (t)
Startnummer: nr 17 i Semifinal 1 (14:e maj)
Uttagning: Internval: Den 21:a januari avslöjade TV-bolaget SMRTV att de internvalt sångaren Serhat att få representera San Marino i Eurovision Song Contest 2019. Tävlingsbidraget “Say Na Na Na“ presenterades den 7:e mars i form av den officiella musikvideon. Läs mer här:
Serhat för San Marino 2019!” – “San Marinos Eurovision-bidrag 2019
Artist: Serhat
Serhat
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
serhatofficial.comyoutube
twitterinstagram
facebookwikipedia
eurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamMadrid
Serhat tävlade även för San Marino i ESC 2016
där han kom 12:a i semi 1 med “I Didn’t Know“.
♥ Se: “Serhat will represent San Marino at Eurovision 2019!” (eurovision.tv)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Ej vidare till final (plats 15 av 17) & botten-10 (plats 36) av de 41
Odds (2019-04-26): Ej vidare till final (plats 13 av 17) & botten-5 (plats 38) av de 41


Åsikter och spekulationer om San Marinos bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Till final San MarinoSan MarinoSan MarinoSan MarinoSan Marino Betyg: 4+ / 5
När det gäller ESC-bidrag så letar jag främst efter lättsmälta, glada, dansvänliga låtar med upplyftande texter som gör mig glad och får mig att må bra samt som framförs av artister med både karisma och behaglig röst. Eftersom årets sanmarinska bidrag har alla dessa ingredienser så är det inte helt oväntat en av mina personliga favoriter och en självskriven finalist enligt alla mina listor.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Sist blev det en 12:e-plats för Serhat när han tävlade med “I Didn’t Know“ och då jag misstänker att de flesta rösterna lades p.g.a. artisten och inte låten så förväntar jag mig att det kommer att gå snäppet bättre i år. Att det skulle räcka så långt som till final är dock något som jag, trots alla lovord, tvivlar på. Glada, lättsmälta bidrag verkar behöva något rejält uppseendeväckande för att inte anses vara för simpla för att röstas på… och hur mycket jag än önskar att Serhat kan presentera något sådant på Tel Aviv-scenen så är det något jag måste se innan jag vågar tro det.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Inför ESC 2019: San Marino – “Say Na Na Na” – Serhat”

 1. Adri

  Jag tror stenhårt på att tittarna kommer vilja se denna i finalen, och att mycket kommer att avgöras på hur den mottages av juryn.

  Jag tror absolut inte den ska räknas bort i alla fall 🙂 Jag tror till skillnad från dig att lättsamt skoj aldrig ska räknas bort. Och den går sist ut så när det är dags för röstarna att göra sitt val kommer den vara färsk i minnet och tittarna kommer ha “say na na na”-hooken i huvudet 🙂

  Jag skäms, men jag tycker ju om detta!

  Finns inte mycket mer att säga än att jag verkligen verkligen verkligen vill se detta i en final 🙂 Och att jag i nuläget gissar på 50/50 att den tar sig dit 🙂 Serhat är ju en entertainer också, så det ska inte räknas bort heller!

  Heja San Marino! 🙂

  ———————————————-

  Nationella finaler – Plats 9:

  https://www.youtube.com/watch?v=CN8Rpg0AwHg

  Denna är den nionde bästa låten som går miste om ESC. Det säger ju en del om att jag gillar den 🙂 Men likväl finns det ett störningsmoment. Och det är att det finns några små minus i låten – utan dem hade den säkert varit topp 5, eller kanske t.o.m etta 🙂

  Jag gillar ju när låtar växer, denna gör inte det. Det är samma beat alla tre minuter mer eller mindre. Och sen gillar jag bi-lingual songs (alltså låtar med två språk – oftast är engelska ett av dem) men då ska det vara en engelsk del och en annan del, språken ska inte blandas med varann (lex Frankrike i år). Men här har de istället gjort en Serbien 2019 och slängt in EN engelsk fras i refrängen.

  Jag hade nog tagit bort den, eller gjort hela refrängen engelsk – för jag tror engelskan hade passat utmärkt här.

  Men nu ska jag sluta klaga, det är en grym låt! 🙂 Nionde bästa att missa ESC i år 🙂

 2. Micke

  Alltså detta är så jädra dåligt att det i slutänden helt enkelt blir bra. Detta jag nu skrev kommer nog troligen av många att tydas som att jag tycker låten är så dålig rakt igenom att jag helt enkelt börjar skratta åt den, att den blir komiskt i sig själv i sin uselhet. Inget kan dock vara mer felaktigt. Det finns ingenting jag skrattar åt hos Serhat eller hos låten. Det jag pratar om handlar istället om min egen mall för vad som tilltalar mig eller inte i musik.

  När jag lyssnar på den här låten snuddar jag inledningsvis vid varje lyssning på tankar om att detta är uppbyggd på alla plan på ett sätt som inte tilltalar mig i musik, både vad gäller intro, vers, refräng and the finish mm. Alltså borde detta vara något jag inte tycker om. Det borde vara något jag placerar väldigt lågt i ranking.

  Det är dock inte det för San Marino och Serhat lyckas med att inte bara balansera låten på en väldigt skör lina bestående av saker Micke inte tycker om inom musik. De tar sig dessutom med linans hjälp över stupet på fast mark och lyckas med konststycket att omvandla allt Micke inte tycker om till något han upplever som glädjespridande och riktigt underhållande.

  San Marino har överhuvudtaget haft svårt att imponera på mig genom åren. Jag har inte varit så “hatisk” som många mot deras bidrag utan jag har bara inte tyckt om dem helt enkelt. Undantaget var bidraget “Crisalide” från 2013 som jag tyckte riktigt bra om. Jag sa “undantaget var” eftersom det stämmer inte längre för nu har jag för andra gången hittat ett bidrag från San Marino som tilltalar mig.

  Det ska bli intressant att se hur de får till detta på scen. Förhoppningsvis blir detta något “glatt och dansvänligt” som Pinglan sa. Något befriat från robotar och liknande. Hoppas verkligen att de får till det och kan få åka resan fram till final. Det tycker jag att de är värda och ger bidrag betyget (7/10) BRA.
  ———————————

  Eftersom jag ligger tre låtar före Adri i vår Topp 20 för utslagna bidrag 2019 så hoppar jag en gång här så vi kommer lite närmre varandras nomineringar 🙂

 3. Micke

  @Adri oj så olika vi tycker och tänker ibland Adri 🙂

  Din plats 9 var även med på min topp 20 men det stora minuset för mig i låten är insticket med engelska. Inte lika löjligt som Moldaviens instick med engelska men tyvärr drar det ned låten flera pinnhål. Fattar inte hur de tänkte.Man är inne i en go stämning som plötsligt bara bryts av med ett engelskt instick. Tråkigt

 4. Micke

  @Adri läste det du skrev lite dåligt märker jag nu. Du var ju inte kritisk mot det albanska i låten i sig 🙂

 5. Micke

  En helt annan sak. Sitter här och funderar åter igen på den extrema förbättringen Norden står för 2019 kontra 2018. Har nog aldrig sett sån markant skillnad på bara ett år. 2018 hade Norden från mig i betyg en åtta (Danmark) men sedan två stycken tvåor och tre stycken ettor. I år har Norden en åtta, två sjuor, en sexa och en nolla. Tack Norden för det.

  Min ranking av Norden

  1. Sverige (8/10) Mer än bra
  2. Norge (7/10) Bra
  3. Danmark (7/10)
  4. Finland (6/10)

  Det kunde ha varit än bättre. Svenska bidraget var trea för mig (av de åtta jag hört). Norge och Finlands var tvåa i sina uttagningar. Danmark var dock bäst.

  Mitt största problem är dock fortfarande Norge. Egentligen bästa låten av dessa men artisterna……….. Sällan man hört och sett något så blekt. T.o.m i ESC. Kan man byta artoster? Tvivlar. Jag hoppas helt enkelt att det var nerverna som spökade och att de nu sätter det bättre i maj. Jojkaren tappade inte lika mycket som de andra två men samtidigt är ju jojkarens del i låten det bästa så det dippade lika mycket där. Kom igen nu Norge och sätt det

 6. Adri

  Håller helt med Micke. Förra året var inte ett enda nordiskt land på min topp 20 🙂 I år är 4 av 5 det – och det femte (Finland) är väldigt strax utanför 🙂

  Sen håller jag, som vi redan vet, inte med om Keiino. Tjejen tycker jag bar hela vägen, killen kan väl bli liiiite bättre men jag störde mig inte. Jojken låter som i studion ändå. Mitt problem var det visuella framträdandet. Jag hoppas på ljusare, livligare framträdande i Tel Aviv 🙂 Det är ju en glad upptempo-låt – varför var scenen så mörk?

  De får gärna ta in en bra kör också! Förstärka refrängen 🙂

  —————————–

  Medan vi ändå byter ämnen lite friskt. Jag skrev för nån dag sedan att jag lyssnar på 40 av 41 låtar (sorry Israel) och ja, det stämmer ju men ändå hamnar vissa låtar i skymundan. För nu har jag fantemej hittat en växare.

  Den kommer troligtvis komma dead last i sin semi, botten tre mer eller mindre cementerad, men jag har nu hittat låten iaf! Innan var det en i mängden och jag hörde bara klichéer.

  Och grejen är att jag hör fortfarande bara klichéer. Jag blir nästan röd av sekundär skam från låtskrivarna – för en sån här låttext ska inte accepteras. Och låten har… tvivelaktig… produktion kan man säga. Den låter ju ganska billig och vad tusan är det för ljud pruducenterna slängde in mellan 1.01-1.04?.

  Så nu är detta ännu en låt jag bara undrar “varför gillar jag det här?”. Jag tror det är två saker: 1. Hennes röst är ascool. 2. Låten är det som till stor del är ESC – en låt som gör så mycket fel så det i slutändan blir rätt för mig.

  Men jag blir ändå glad av denna och av att jag hittat den i havet av bidrag med bättre texter och bättre produktioner. Den kommer ju åka ut med huvudet före gissar jag, men får jag bestämma unnar jag dem faktiskt en finalplats numera 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=p3OC8qhZBWQ

  Hoppas fler hittar den på vägen! Jag blir ledsen över all shitstorm den får i sociala medier! 🙂

  Så! Mer utförligt blir det när det är dags för den att presenteras av Pinglan! Jag var bara så glad över att hittat den efter att ha sett över den i månader att jag var tvungen att dela med mig! 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Det jag menade med att lättsamma bidrag ibland får lägre poäng än andra var i de fallen de inte kan kompletteras med något speciellt, som en karismatisk artist och/eller färgstark, glittrande show. Det behövs något som fångar tittarnas intresse och får dem att komma ihåg vad de sett/hört. Nu har ju Serhat lyckligtvis fördelen att starta sist i sin semifinal, så kanske kan det hjälpa en del, men jag tror tyvärr att det krävs något speciellt på scen för att det ska fungera.

  Men, men… möjligheten finns ju att de har lyckats att få ihop ett riktigt super-framträdande och i så fall så vågar t.o.m. jag att tro på finalchans för Serhat. 😀

 8. Mats

  Pinglan, jag delar din uppfattning. Jag vill så gärna se San Marino i finalen men tror tyvärr inte att det blir så. Den kan säkert gå hem hos tittarna men det är tveksamt om juryn uppskattar den.

  En sak talar för “Say Na Na Na”: Startnummer 17, sist ut i semifinal 1 är definitivt ingen nackdel.

 9. Micke

  @Pinglan och Mats. Min magkänsla säger mig att ni inte behöver oroa er för San Marino och deras chans att gå till final. Kan ha fel men något inom mig säger att den tar raka vägen till final. Jag menar det är inte MF det här så Serhats ålder har inte på långa vägar samma betydelse här som i MF. Jag vågar mig på att redan nu välkomna Serhat till finalen 🙂
  ______________________——–

  Har gjort en ny liten lista här. Ibland blir man överraskad över saker och ting. Exempelvis låtar man inte borde tycka om men gillar lik förbannat. Eller det omvända låtar man borde gilla men inte gillar. Har försökt titta ut tre bidrag som passar in i båda kategorierna.

  Tre jag gillar trots att de inte är min grej:

  10. Sverige (8/10) Mer än bra
  17. San Marino (7/10) Bra
  18. Schweiz (7/10)

  Tre jag inte gillar trots att jag kanske borde:

  28. Malta (4/10) Inte fullt godkänd
  29. Moldavien (4/10)
  31. Serbien (4/10)
  —————————————————-

  En annan sak sedan. Jag gillar 18 av 41 låtar i år. Jag ogillar bara 10 av 41. Tänkte även ta ut de tre jag mest oroar mig för att de missar final och de tre jag oroar mig mest för går till final.

  De tre jag är mest säker på missar final av mina 18.

  7. Irland (8/10) Mer än bra
  11. Georgien (8/10)
  12. Österrike (8/10)

  De tre jag är mest säker på går till final av de jag ogillar:

  37. Cypern (2/10)Mer än dålig
  38. Portugal (1/10) Mycket dålig
  40. Säger välkommen tillbaka 2020 till detta nordiska land (0/10) Omöjlig att göra sämre

 10. Adri

  Micke: Naturligtvis känner du dig själv bäst, men med anledning av din kategori “tre jag inte gillar trots att jag kanske borde” så kan i alla fall jag säga att jag är definitivt inte förvånad över ditt låga betyg till Malta. Tvärtom trodde jag du skulle sätta lägre betyg på den 🙂 Den är ju inte din grej, tänkte jag. And was right 🙂 För tillfället i alla fall.

  Sen apropå Irland hoppas jag du har himla fel. Jag utfärdar ändå skrällvarning. Hon kan live, och om de behåller 60-talskänslan för tidigare framträdanden så… 🙂 Men det är kanske också att jag lever i förnekelse och inte vill se den åka ut. Äsch, jag säger att den troligtvis åker ut men absolut inte ska räknas bort!

  Sen det här med åldern, I don’t wanna start a thing – men vi skickar ju faktiskt en av årets absolut äldsta artister i år 🙂 John är inte vidare ung. Tror bara det är San Marino, Cypern, Australien och Ungern som skickar äldre soloartister i år 🙂

  Slutord: Jag hoppas verkligen Moldavien växer hos dig också 🙂 Veckans växare hos mig!! 🙂

 11. Micke

  @Adri, det finns fyra länders bidrag jag lyssnat på mindre än övriga av olika anledning. Börjar undra lite här efter det du säger om Malta. Hmmm. har jag blandat ihop bidrag 🙂 Ska kolla

  Sen angående ålder i MF kontra ESC. Som du kanske minns så har jag sagt att det finns en gräns vid 30 år, vid extrema fall vid 35 för vad som kan vinna i MF. John Lundvik var ju verkligen gränsfall med sina 36 år och drygt en månad då 🙂 Men han var över min gräns så käftsmäll till mig 🙂

  Men det är ändå småsaker bredvid ESC för där känner jag inte den typen av gräns och därför ser jag att chansen finns för Serhat. Med handen på hjärtat Adri. Tror du på fullt allvar att Serhat skulle haft minsta lilla chans i MF med sina 54 år. Har vi inte sett mer än nog av bevis för motsatsen i MF?

  Sen ska jag erkänna en sak för dig Adri. Moldaviens bidrag är ett av de fyra jag lyssnat mindre på än övriga. En anledning är att jag fortfarande inte hämtat mig från att de i sitt startfält 2019 hade världshistoriens bästa ESC-bidrag och valde detta. Sitter fortfarande som en tagg. Sitter irriterar insticket engelska mig enormt. Så patetiskt. Men säger du att du vill jag ska lyssna mer då gör jag det. Det är väl så en sån här blogg funkar 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Mats, Det känns lite tråkigt att vara så negativ, speciellt när det är ett bidrag som jag verkligen vill ha vidare till finalen, men så länge man inte sett slutresultatet så kan ju trots allt fortfarande allt hända. 🙂

  @Micke, Jag hoppas du har rätt. 🙂

 13. Adri

  Micke: No offence men du verkar ofta blanda ihop länder på M för det har hänt förr (Makedonien, Montenegro, Moldavien…). Vet inte om du blandar ihop Malta med någon annan. Men Moldavien blandar du definitivt ihop med nån annan för de har inget engelskt instick, där är hela låten engelska 🙂

  Skulle Serhat ta sig till final i MF? Ingen aning.

  ”Har vi inte sett mer än nog av bevis för motsatsen i MF?”

  Nej, framför allt har väl inte du sett motsatsen. Du har ju bojkottat i mer än ett halvt decennium. Så enda infon du får är att gamla åker ut. Men du vet ju inget om det var förtjänt eller inte 🙂 Så då blir det lite mothårs.

 14. Micke

  @Adri ok ge mig ett exempel efter 2012 då där någon vunnit varit över 30 år som vunnit MF.

  Hmmm vad tusan är det för land jag tänker på då med det töntiga insticket engelska. Nu var ju det iofs inte grundorsaken till att jag inte orkat lyssna riktigt på Moldaviens bidrag.

  När det gäller Maltas bidrag hade jag inte blandat ihop Adri. Det var det jag tänkte på. Förstår om du tänkte det var nada för mig om man bara dömer efter 00.5-0.35 i låten. Men det övriga däremot 🙂

 15. Engsla

  töntigt instick på engelska; är det serbien du tänker på kansle?

 16. Engsla

  Jag tycker flickan i slutet av videon är söt. 0/10

 17. Micke

  @Engsla. tack för infon 🙂 Vet inte varför jag alltid blandar ihop de där länderna. Är väl bara att inse att jag är lika dålig på bokstäver som jag är bra på siffror 🙂 Yepp Serbien givetvis. TACK

 18. Engsla

  Woohoo! Nu är jag i fas med att tycka till om bidragen. Ledsen om jag framstår som en gnällspik ibland, men alla kan ju inte älska alla här i världen som Hasse & Tage sa 😉

  Micke: kanske har du som jag svårt att komma ihåg de där mellan-bidragen som varken gör ett tillräckligt bra eller dåligt intryck för att riktigt kommas ihåg? Glad att kunna bidra med lite här på sidan 😉

 19. Adri

  Micke: Sanna blev 30 samma år som hon vann. Men bara för att man inte vinner betyder det inte att man placerar sig dåligt 🙂

  Som sagt, jag kommer aldrig förstå varför du tycker artisternas åldrar är så viktiga 🙂 Om du tittade tror jag inte ens du hade försvarat, säg, Jan Malmsjö 🙂

  Jag ville som sagt inte starta nåt. Jag ville bara påpeka att John är inte purung. Av de 53 artister som kommer stå på scenen i maj (grupperna är då alltså separerade) så kommer John vara den 43:e yngsta 🙂

  Och han var inte ens äldst i svenska finalen (där jag tycker att gränsen för framgångsrik går). Lina Hedlund är över 40. Arvingarna? Ingen aning – men de är iaf en bit över 36 får man säga.

 20. Micke

  @Adri, ålder spelar roll vare sig man gillar det eller inte. Vi har snackat många gånger om detta 🙂 Jag såg Jan Malmsjö min vän. Jag såg också en tonåring som inte ens är värd att vara hans påklädare om man nu bara pratar musik. Tyvärr är ju Malmsjö sjuk så det är ingen riktigt bra jämförelse med ålder. Som jag sagt tusen gånger Adri. Hellre en bra låt med en 75 åring än en dålig med en 15 åring.

  Din grej där med ESC är ju jättebra och det är ju det jag trycker på. I ESC är inte ålder lika viktigt. Det var det jag ville säga när jag ville ge hopp till dem som hoppas på Serhat och hans bidrag 🙂

 21. Micke

  @Engsla inte för att låta löjlig men bidrar gör du bara genom att du är här och skriver på bloggen. Varje individ extra är ett lyft i synnerhet om de glöder för detta 🙂 Gnällig har du all rätt i världen att vara ibland. Det är omöjligt att tycka om allt. Det handlar bara om respekt. Jag har sagt här på bloggen att om nån här tycker jag kliver över gränsen vid något tillfälle så bara säg till. Ingen är fullkomlig 🙂 Det är därför jag har slutat kommentera om Island och Tjeckien. Den förstnämnda nämner jag inte ens längre. För mig feta nollor men jag vet att det finns folk här som älskar dessa så då är det bara att acceptera det 🙂

 22. Adri

  Micke: Okej men då är vi från olika planeter. För jag tycker att en göbbe som inte kommer ihåg sin text, inte hittar kamerorna och liiiite för ofta inte sjunger i takt… han har inte i MF att göra.

  Med det sagt har jag respekt för hans storhet. Han är svensk kulturelit, och jag gillade genuint låten. Men det framträdandet var rent ovärdigt faktiskt och jag tyckte så synd om honom som såg så förvirrad ut 🙂

  Han verkade glad i alla fall! Hoppas han hade roligt.

  Du frågade för en tid sedan varför jag blev så defensiv när MF kom på tal. Ett påstående jag inte höll med om 🙂 Men jag tror nog det handlar om att du inte tittar – men ändå har åsikter.

  Det går emot mig. Det är som att kalla en bok/film dålig utan att kolla. Eller bara kolla trailer/framsidan. Man kan då säga ”den verkar bra/dålig” eller ”den är nog inte för mig”. Men mer kan man inte säga utan att gräva sig in i det 🙂

  Du är fortfarande en bra snubbe och jag gillar att snacka med dig (vill bara vara dubbeltydlig med det om min ton framstår som aggressiv 🙂 För det är absolut inte meningen. People are different). Men där är vi olika. Jag skulle avstå att säga allt för mycket om saker jag inte tittar på. (För att saker förändras på sju år tror jag du också förstår är oundvikligt 🙂 )

  Som sagt, jag ville inte starta en grej men jag svarar ju om någon skriver till mig 🙂 Nu lägger vi ner det för denna gång? Eller? 🙂 Om inte för vår, så de andras skull? 🙂 Förhoppningsvis förstår du mig bättre nu eftersom du ställde frågan varför jag blev defensiv

  Som sagt, jag vill inte uppfattas som sur, krigig eller dylikt 🙂 Jag menar väl. Jag är jätteglad 🙂

  Eller okej det var att ta i. Så glad är jag inte. Mår inte alls bra idag.

  Men jag hoppas inte det lyser igenom 🙂

 23. Johanna

  San marino är ju ändå ett underbart land i ESC-sammanhang. De är helt oförutsägbara och man vet aldrig vad de ska hitta på. De är sällan särskilt bra förutom som Guilty Plesaure men det här, det här är bra på riktigt och jag hoppas (och tror) att Serhat kommer vara med på lördagen. Den här är ju bara för härlig! Jag rankar den på plats 18 just nu (4 i semin)

 24. Micke

  @Adri jag har helt missat en grej du skrev. Fick reda på det på ett minst sagt märkligt sätt då en tjej på min egen blogg påpekade det du hade skrivit.

  Hoppas du inte tog illa upp att jag missade det. Så här är det Adri: Jag tror att både du och jag egentligen känt att vi tömt ut det där med MF men på något märkligt sätt hamnar vi där ändå 🙂 Jag märker att MF är lite som en helig ko och jag ber om ursäkt om du känner att jag trampar dig på tårna om det. Inte alls min mening.

  Jag hade inte minsta tanke på att starta något nytt om MF när jag kommenterade det där med Serhats ålder. Ville bara ge Pinglan och andra hopp om hans finalchanser och sa då att 54 år i ESC är inte lika chanslöst som i MF. Det står jag för till dödagar och det visar även de år jag varit borta från MF då Sanna Nielsen varit äldst vinnare och inte ens 30 år.

  Sen måste jag bara svara på det du sa om Jan Malmsjö. Läs tillbaka får du se. Jag sa själv att han var sjuk. Jag hävdade inte att han var världsklass på scen nu. Det enda jag säger är att åldern ska ha nada betydelse.

  Ok jag släpper det här nu Adri. Du får gärna skriva ett svar om du vill det men jag lägger ned detta nu 🙂 Jag behöver inte sista ordet 🙂

  Slutord från mig: Jag har aldrig ens tänkt tanken att håna MF i det jag skrev. Om folk älskar MF då ska jag skita fullständigt i det. Inte svårare än så 🙂 Detta jag skrev var inget hån. Jag ville bara ge hopp till de som hoppas på Serhat. Ingenting annat.

  Ses igen om ESC Adri 🙂

 25. Adri

  Micke: Inte alls 🙂 Jag tog inte illa upp.

  Precis som du ville ge hopp åt de som hoppades på Serhat, tänkte jag att jag kunde ge hopp genom att påpeka att John Lundvik är ju ganska gammal – i sammanhanget – själv 🙂

  Sen handlade det inte om att man inte ska kritisera MF. God knows I do. Det handlar om att ha belägg för vad som kritiseras.

  Du tycker du har det – då kommer du fortsätta. Och det ska du göra också 🙂 Men jag håller inte med, och då kommer jag göra det tydligt också! 🙂

 26. Micke

  @Adri: Read what you wrote. I accept it so now we move on to ESC again 🙂

 27. Adri

  Micke: Vill också försäkra om att du får inte ta illa upp om jag går emot dig, eller säger att jag inte håller med. Eller dylikt. Det är ju absolut inget personligt mot dig 🙂 Tvärtom. Du är en stark bidragande faktor till varför denna blogg är så härlig som den är 🙂

  Hade jag inte respekterat eller brytt mig alls om vad du skrev hade jag ju skitit i 🙂

  Jag tror du förstår också att jag vill aldrig illa. Men som du sagt; hellre lite övertydlig än otydlig 🙂

 28. Micke

  @Adri, jag har sagt det förut och säger det igen. Du behöver inte oroa dig för att jag ska bli arg eller så. Jag vet knappt vad arg betyder. Släpp det nu 🙂

  Vet du jag har alltid känt att du har svårt att ta till dig positiva saker om dig själv. Märkligt men gör dig beredd. Här kommer mer 🙂

  Jag är helt medveten om att jag har en rejäl del i att allt rullar på här. Så är det när man delar med sig. Men är det inte dags att du tar till dig lite sånt själv. Förutom Pinglan då som givetvis är numero uno så är du El número dos. Det är inget att diskutera överhuvudtaget. Du är den som skriver mest, den som får mest kommentarer på det du skriver, den som kommenterar i de flesta länkar osv. Jag kommenterar exempelvis inte när det gäller odds och sällan remixer, olika liveuppträdanden and so on. Helt enkelt för att det inte är min grej men du är lite överallt 🙂 Så är det bara Adri. Sug nu i dig lite beröm för en gångs skull utan något neggo tänk 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se