ESC2019 Schlagerpinglan: 9 av de 41 bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest 2019 framförs av antingen en duo (tre bidrag) eller en grupp (sex bidrag). Här nedan ser ni samtliga presenterade som en topplista i den ordning jag personligen rangordnar dem för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för information om hur länderna valde ut sina bidrag.)

Ett av ESC 2019-bidragen som framförs av en duo eller grupp:

Look Away”, Darude feat. Sebastian Rejman – Finland

Topp-9-lista – ESC 2019-bidrag med grupper och duor:
Finland 1. Finland – “Look Away”, Darude feat. Sebastian Rejman Semifinal 1 – startnr. 3
Norge 2. Norge – “Spirit in the Sky“, KEiiNO Semifinal 2 – startnr. 15
Island 3. Island – “Hatrið mun sigra“, Hatari Semifinal 1 – startnr. 13
Slovenien 4. Slovenien – “Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl Semifinal 1 – startnr. 5
Montenegro 5. Montenegro – “Heaven“, D-moll Semifinal 1 – startnr. 2
Lettland 6. Lettland – “That Night”, Carousel Semifinal 2 – startnr. 5
Polen 7. Polen – “Fire of Love (Pali się)“, Tulia Semifinal 1 – startnr. 4
Tyskland 8. Tyskland – “Sister“, S!sters Finalen
Tjeckien 9. Tjeckien – “Friend Of A Friend“, Lake Malawi Semifinal 1 – startnr. 6

Schlagerpinglan: Även om jag här, precis som när jag rankade bidragen med de kvinnliga solisterna och manliga solisterna, ser till helhetsintrycket av de tävlande bidragen och inte gör någon rangordning av artisterna så hade det i detta fall inte gjort någon större skillnad. I båda fallen är nämligen Darude feat. Sebastian Rejman mina personliga favoriter. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Eurovision 2019: 3 bidrag med duor / 6 bidrag med grupper”

 1. Micke

  1. Slovenien
  ——————–
  2. Polen
  3. Norge
  4. Lettland
  5. Finland
  6. Tyskland
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  7. Montenegro
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  ——————–
  8. I………
  9. Tjeckien

 2. Adri

  1. Slovenien
  2. Norge
  ———————
  3. Lettland
  4. Island
  5. Finland
  ————————
  6. Tyskland
  7. Montenegro
  ———————–
  8. Polen
  9. Tjeckien

 3. Andreas

  Tillhör dom som blev besviken på Finlands bidrag tycker det inte är alltför bra det är okej och det finns nåt i det men absolut inget jag gillar skarpt. Dock ska sägas att bland alla dessa låtar så hamnar den ändå på en tredje plats då jag tycker att duo/grupper inte har särskilt många starka bidrag i år.

  Och jag är ledsen hur mycket jag än försöker kan jag inte få Islands bidrag till att vara ett bra bidrag på tok för mycket i låten som irriterar mig inte minst låtens titel som jag tycker är rejält malplacerad i sammanhanget.

  Dock får den en åttonde plats jag har inte mycket för 6 misslyckande idol auditions som bildar grupp och får sig en stereotyp låt som inte har nån som helst känsla i sig. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, detta bidrag från Montenegro kan vara det absolut värsta Eurovision bidrag någonsin.

  1. Norge
  2. Slovenien
  3. Finland
  4. Tyskland
  5. Tjeckien
  6. Lettland
  7. Polen
  8. Island
  9. Montenegro

 4. Micke

  @Andreas jag vill inte bestämma över dig vad du ska tycka är bäst eller sämst men jag undrar en sak. Kommer du ihåg Schweiz 2006? Anledningen till att jag frågar är det du skriver om Montenegros bidrag i år, att det kan vara det sämsta någonsin i ESC.

  Jag gillar inte heller Montenegro i år. Jag har den på plats 39 men det finns en “Moder” till detta bidrag som var allt det du skriver “6 misslyckande idol auditions som bildar grupp och får sig en stereotyp låt som inte har nån som helst känsla i sig.” Jag håller med om detta men jag tycker “Modern” var än värre i allt detta. Främst då känslan av “stjärnstatus” som syrar allt de gör i Schweiz bidrag. De tycks alla tro de är den stora gåvan till musiken. Just den aspekten klarar vi oss ifrån när det gäller Montenegro 2019 känner jag.

 5. Mats

  1.Norge
  2.Finland
  3.Tyskland
  4.Slovenien
  5.Tjeckien
  6.Montenegro
  7.Lettland
  8.Island

 6. Micke

  Kollade lite på i hur många länder rätt bidrag vann enligt mig. Går man enbart efter det har det inte varit något bra år för i endast 7 länder vann rätt låt. Av dessa 7 är det endast 5 som jag tycker om. Om jag räknat rätt har det varit 24 uttagningar, utan internval och liknande, och av dessa 24 har jag bara tyckt om vinnaren i 5 av dessa. Svårt att vara helt nöjd då ärligt talat. De sju rätta vinnarna:

  1. Slovenien (1)
  2. Albanien (2)
  3. Italien (4)
  4. Australien (5)
  5. Danmark (16)
  ——————-
  6. Rumänien (19)
  7. Tyskland (23)

 7. Micke

  Fel av mig. Det har bara varit sex rätt. Det fanns ett bättre bidrag i Rumäniens uttagning

 8. Adri

  Micke: Jag fick det 26 uttagningar – exkluderat Ukraina då. Och av dem 26 tycker jag sju valde rätt. Av dem sju gillar jag alla 🙂

  1. Norge
  2. Danmark
  3. Albanien
  4. Italien
  5. Moldavien
  6. Lettland
  7. Island

 9. Micke

  @Adri, vart tog Slovenien vägen? 🙂

 10. Micke

  Just kiding 🙂 Jag känner till dina fredagar 🙂

 11. Adri

  “Sebi” är himla bra, trots att den framförs av tidernas mest deprimerade kärlekspar. Men jag tror nog min punkt fortfarande är att “Fridays” borde vunnit 🙂

 12. Micke

  “Sebi” är för mig i total särklass ESC 2019. Alltså om man pratar om dessa 41 som valts. Det fanns ju ett i Moldavien som för mig var historiens bästa ESC-bidrag. Men det vet du ju 🙂 Jag tyckte också om “Friday”. Tyckte om flera bidrag i Sloveniens uttagning. För mig ett av de starkare i år.

  Men “Sebi” är så mycket mer för mig än bara ESC. Jag hade en period tidigare i år då jag nästan trodde jag var dödssjuk. Det var dock inte så illa tack och lov. Nu sitter inte jag här för att berätta om mina sjukdomar men i just detta spelade “sebi” en viktig roll för mig. Du kan inte ens ana hur den har fått mig att koppla av. Den är i ett annat Universum än övriga bidrag för mig. Albaniens bidrag är närmst i så fall. Men jag oroar mig lite där. Studioversionen som först kom är bara såååååååååååååååå enormt mäktig och bra. Sen kom det live och tappade tyvärr. Sen kom videon och då tappade den t.o.m lite själ. Den är bra i alla tre versionerna men studioversionen har sån själ att allt flyger för egen maskin

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se