ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Portugal i Eurovision Song Contest:

Portugal
Land: Portugal deltagit 50 gånger – vunnit 1 gång: 2017
TV-bolag: RTP se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1964 António Calvário kom delad sist av 16 med “Oração

Portugals ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2018: O Jardim“,
Cláudia Pascoal
Festival da
Canção 2018
26:a i finalen
2017: Amar Pelos Dois“,
Salvador Sobral
Festival da
Canção 2017
1:a i finalen
2016: – – – – – – – – –
2015: Ha Um Mar Que Nos Separa“,
Leonor Andrade
Festival da
Canção 2015
14:e i semi 2
2014: Quero Ser Tua“, Suzy Festival da
Canção 2014
11:a i semi 1
2013: – – – – – – – – –
2012: Vida Minha“, Filipa
Sousa
Festival da
Canção 2012
13:e i semi 2
2011: Luta É Alegria“, Homens
Da Luta
Festival da
Canção 2011
18:e i semi 1
2010: Há Dias Assim“, Filipa
Azevedo
Festival da
Canção 2010
18:e i finalen
2009: Todas As Ruas Do Amor“,
Flor-de-lis
Festival da
Canção 2009
15:e i finalen
2008: Senhora Do Mar (Negras
Águas)
“, Vânia Fernandes
Festival da
Canção 2008
13:e i finalen

Portugal i Eurovision Song Contest 2019:


Portugals ESC 2019-bidrag: “Telemóveis”, Conan Osiris

Lyssna på Portugals Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Telemóveis final-framträdandetext-videoportugisisk / engelsk text
Fler tolkningar: semifinal-framträdande“MIL”-live-framträdande
Låtskrivare: Conan Osíris (t&m)
Startnummer: nr 15 i Semifinal 1 (14:e maj)
Uttagning: Festival da Canção 2019: Portugal valde ut sitt bidrag genom en nationell uttagning som inleddes med två semifinaler. Av 16 tävlande bidrag gick 8 vidare till finalen den 2:a mars där 50/50 regionala jurygrupper och tittarna utsåg den slutliga vinnaren. Båda grupperna gav Conan Osíris sina 12:or och vann därmed en övertygande seger. Läs mer här:
Portugals Eurovision-bidrag 2019“.
Artist: Conan Osiris
Conan Osiris
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
instagram
facebook
wikipedia
eurovision.tv
Snabbpresentation:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
Video-intervjuer:
Interview with Conan Osíris (av wiwibloggs.com)
Interview with Conan Osíris (av KAN)
Interview with Conan Osíris (subtitles) (av 5 to Midnight)
♥ Se: “10 facts about Conan Osiris” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Vidare till final (plats 6 av 17) & topp-15 (plats 11) av de 41
Odds (2019-04-27): Ej vidare till final (plats 11 av 17) & topp-15 (plats 12) av de 41


Åsikter och spekulationer om Portugals bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final PortugalPortugalPortugalPortugalPortugal Betyg: 2 / 5
Vissa bidrag, ganska många faktiskt, behöver några extralyssningar för att riktigt komma till sin rätt men hur mycket jag än lyssnar på detta bidrag så händer det inget alls för mig. Jag kan varken skylla på att jag har svårt för genren, artisten eller scenshowen, för detta ger mig inga dåliga vibbar alls. Det är helt enkelt inget som jag skulle vilja beskriva som dåligt utan det engagerar mig helt enkelt inte utan det går in genom ena örat och ut genom det andra. Lite pluspoäng ger jag dock dansaren som jag tycker är ganska underhållande.
Schlagerpinglan tror: Till final
Skulle jag bara gå efter vad jag egentligen tror så är detta ett av de bidrag som borde missa finalen, men då jag upptäckt att det trots allt finns en hel del personer som hittar något här så antar jag att Conan mycket väl kan “stjäla” en finalplats från mina egna favoriter.

Denna gissning går egentligen helt emot min magkänsla då jag har svårt att tro att de som gillar bidraget är tillräckligt många… men underligare saker har ju inträffat förr i denna tävling, så varför inte? Det som trots allt talar för bidraget är ju att det står ut från mängden, tävlar i den enklare semifinalen och att det skulle kunna få riktigt höga poäng från juryn (eller riktigt låga, beroende på hur de tolkar sitt uppdrag).

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2019: Portugal – “Telemóveis” – Conan Osiris”

 1. Engsla

  Yep, det här gillar jag jättemycket. Udda minst sagt, men på ett bra sätt! Det tog mig ett par lyssningar för att få grepp om låten, men sedan satt den där i min topp 5. Hoppas att de tar med sig de vita fluffiga dräkterna och fingersmyckena – ska de va så ska de va, lol. 8/10

 2. Adri

  Detta är en av de låtar där mitt tvivel växer och växer. Nu är jag inte alls säker på finalplats.

  Satsar jag pengar så gissar jag nog finalplats ändå, men missar de blir min reaktion numera bara ”alrighty”. För grejen är att den sticker ut på egen hand, men i konkurrensen? Då tror jag inte detta är crazy enough.

  I semi 2 tror jag den hade varit rökt. I semi 1 kan den väl komma 7-10 och kanske glida till final. Men där tror jag vänstra spalten väntar.

  Själv gillar jag det inte så mycket. Conan är tråkig, har teskedar i ansiktet och låten låter som en bil som inte vill starta. Är jag på EXAKT rätt humör kan jag tolerera det lite och le igenom det. Men annars är den ganska irriterande to be honest.

  ———————————————

  Nationella finaler – plats 8:

  https://m.youtube.com/watch?v=dvSNVSmqWWM

  Kanske den som förvånar mest då jag knappt snackat om den. Men efter att min avsoluta favorit lämnade i semifinal – for some reason – så hejade jag på denna!

  But to what cause? Landet satsade tryggt istället.

  Jag älskar denna låt. Låten är så bright, lugn och fin. Men i texten vandrar sångerskan på ”the fine line” mellan sorg/sårbarhet och attityd/kaxighet. Grymt skön låt! Vill lyssna på den en varm och solig dag när jag chillar på en gräsmatta! 🙂

 3. Micke

  Möjligen jag är hur jädra blåst som helst för jag förstår helt enkelt inte det här. Hade det varit menat som ett plojbidrag hade jag kunnat köpa det på ett helt annat sätt men menat som allvar är jag på en annan planet. Vem som är på rätt planet får andra avgöra. (1/10) Mycket dålig

 4. Adri

  FASEN vad härlig Portugals låt 2015 var! Fick ett plötsligt sug när jag såg länken i inlägget, klickade, lyssnade… ångrade mig inte! 🙂

  Alltid härligt när en bortglömd låt flyter upp till ytan igen! 🙂 Tack för det, Pinglan!

 5. Marcus

  Detta millenniums näst bästa låt. Så enkelt är det. Ohotad etta hos mig!

 6. Ola

  F.r.u.k.t.a.n.s.v.ä.r.d.
  I mina öron tre minuter av oljud.
  Plats 41 och betyg 0/10.

 7. craxman4

  Det här är låten som har lurat publiken mest i år. Folk älskar detta utan att egentligen veta varför dem älskar det. Som galicier förstår jag texten och den är så vansinnigt grundlös och helt utan någon som helst substans så det är miserabelt. Låten är så ihålig och saknar så många beståndsdelar. Han sjunger om att han ringer en tjej med sin mobiltelefon och hon ger ett iskallt svar tillbaka. Det är exakt så planlöst som det låter. Om det här är en rättvis tävling så borde Portugal lämna tävlingen redan på tisdagkvällen men det kommer tyvärr inte att hända med tanke på hur grundlurade fans har blivit, så låten har redan fått den hypen den har behövt. En katastrof. Om jurygrupper är smarta så ska dem inte ge ett enda ynka poäng till detta och därefter får folk göra vad de vill. Jag är förberedd på allt, den vinner kanske inte… Jag menar; det måste finnas någon slags humanitär gräns för hur mycket hjärndöd röstning som går igenom.

  Betyg 1/5

 8. Andreas

  Jag kan stolt erkänna att jag inte förstår ett dugg av detta hur mycket jag än försöker förstå och bilda mig en uppfattning fastnar jag hela tiden på att det är fruktansvärt. Islands bidrag hur mycket jag än inte gillar det kan man inte varje fall hitta saker som gör att jag förstår att det finns dom som gillar det. Men detta fattar jag noll med.

 9. Micke

  @Andreas båda bidragen du nämner fattar jag nada av. Jag vill inte se ner på andras musiksmak. Vägrar helt enkelt att göra det men lik förbannat känner jag det jag känner och jag hittar inte ens musik i dessa två. Jag rankar Tjeckien sämre än dessa två men till Tjeckiens försvar kan jag ändå säga att jag till skillnad från de där två hör musik i det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se