ESC 2019 Schlagerpinglan: Innan det i morgon är dags för artisterna att inleda sina repetitioner på scenen i Tel Aviv inför Eurovision Song Contest 2019, se preliminärt schema här, så tycker jag att det är hög tid att sammanställa vad jag tycker om semi-1-bidragen så här långt.

Här nedan ser ni vilka tio bidrag jag hoppas går vidare till finalen från den första semifinalen, i alla fall i skrivandets stund innan jag vet något om hur det kommer att se ut på ESC-scenen. (Länkarna går till mina presentationer av semifinalsbidragen, läs mer om dem här.)

Schlagerpinglans rangordning av Semi-1-bidragen (2019-05-03):

Schlagerpinglans
betyg
Cypern 1. Cypern: “Replay” – Tamta CypernCypernCypernCypernCypern
Finland 2. Finland: “Look Away” – Darude feat. Sebastian Rejman FinlandFinlandFinlandFinlandFinland
San Marino 3. San Marino: “Say Na Na Na” – Serhat San MarinoSan MarinoSan MarinoSan MarinoSan Marino
Estland 4. Estland: “Storm” – Victor Crone EstlandEstlandEstlandEstlandEstland
Australien 5. Australien: “Zero Gravity” – Kate Miller-Heidke AustralienAustralienAustralienAustralienAustralien
Island 6. Island: “Hatrið mun sigra” – Hatari IslandIslandIslandIslandIsland
Slovenien 7. Slovenien: “Sebi” – Zala Kralj & Gašper Šantl SlovenienSlovenienSlovenienSlovenienSlovenien
Ungern 8. Ungern: “Az én apám” – Joci Pápai UngernUngernUngernUngernUngern
Montenegro 9. Montenegro: “Heaven” – D mol MontenegroMontenegroMontenegroMontenegroMontenegro
Grekland 10. Grekland: “Better Love” – Katerine Duska GreklandGreklandGreklandGreklandGrekland
– – –
Serbien 11. Serbien: “Kruna” – Nevena Božović SerbienSerbienSerbienSerbienSerbien
Belgien 12. Belgien: “Wake Up” – Eliot BelgienBelgienBelgienBelgienBelgien
Georgien 13. Georgien: “Keep on Going” – Oto Nemsadze GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien
Vitryssland 14. Vitryssland: “Like It” – ZENA VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland
Polen 15. Polen: “Fire of Love (Pali się)” – Tulia PolenPolenPolenPolenPolen
Tjeckien 16. Tjeckien: “Friend of a Friend” – Lake Malawi TjeckienTjeckienTjeckienTjeckienTjeckien
Portugal 17. Portugal: “Telemóveis” – Conan Osiris PortugalPortugalPortugalPortugalPortugal

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2019: Schlagerpinglans semi-1-rankning innan repen”

 1. Adri

  Grekland och Slovenien är helt i egen liga!

  San Marino och Australien hamnar efter på plats 3-4.

  Vitryssland och Cypern är två låtar av samma skrot och korn som båda växt på sistone faktiskt. De är inte i topp 5 – men numera hatar jag inte om de hamnar i final.

  Jag vill INTE ha Estland, Tjeckien eller Polen i final iaf (men risken finns att alla tre åker dit faktiskt… repris av Semifinal 2 från 2017 isf – hade så många favoriter som vid samma tillfälle åkte ut till förmån för bottenkandidater i den semin)

 2. Micke

  Tyvärr kommer jag inte att kunna se vare sig semifinaler eller final (liten, liten chans på semifinal 2) men visst kan man ha förhoppningar på bidrag ändå 🙂

  När det gäller semifinal 1 är det verkligen märkligt för de sex bidrag som jag tycker är ABSOLUT SÄMST är alla med här.

  36. Vitryssland
  37. Cypern
  38. Portugal
  39. Montenegro
  40. Is…..
  41. Tjeckien

  Med tanke på att minst 3-4 av dessa går vidare så kanske det är lika bra att jag missar semifinal 1 då 🙂

  Slovenien är min överlägsna favvis i både semifinal 1 och överhuvudtaget. Jag har faktiskt lovat två av polarna i mitt band att om den skulle missa final samtidigt som de sex bidrag jag nämnde här ovan skulle gå till final då blir det inget mer ESC för min del efter alla år. Det var mest för att få slut på deras tjat om hur jädra dålig ESC är 🙂 Hoppas inte men jag står alltid för vad jag lovar.

  Med Slovenien till final vill jag absolut ha Australien, Polen, Ungern och Georgien. De fem är de viktigaste. Grekland och Danmark kan väl få hänga med också

  HEJA SLOVENIEN

 3. Adri

  Micke: Danmark är inte i denna semin.

 4. Micke

  @Adri, hjärnsläpp här. Jag menade San Marino 🙂 Thanks polarn 🙂

 5. Adri

  Micke: Du behövs ju här, så jag hoppas inte du kommer behöva hålla det löftet 🙂 Men jag tror du kan vara lugn för OM Slovenien missar (vilket jag inte tror på) så både tror och hoppas jag inte att det är till Montenegros förmån! 🙂

  (Sen har jag personligen börjat tvivla på Portugals chanser nu på sistone också! We’ll see! Två veckor dit!)

 6. Micke

  @Adri, men det är märkligt. Det finns bara 7-8 bidrag i år som jag tycker är mer än dåliga eller än värre. De sex sämsta i samma semifinal. Det har definitivt aldrig hänt förr. Mitt löfte började med att polarna höll på att skratta ihjäl sig över två av bidragen. Två av de jag rankar bland de sex sämsta. När jag förklarade för dem att många nämner dem i segerstriden då trodde jag än mer de skulle skratta ihjäl sig. Ur detta kom sen löftet.

  Nej jag hoppas och tror verkligen inte att de löftet får bäring men om så är då får jag ta det. Ett löfte är ett löfte. Inte svårare än så.

  Men vet du Slovenien är sååååååå viktig för mig. Kan knappt ens fatta att det är ESC när jag säger så 🙂

 7. Adri

  Micke: Jag har för mig att du inte är det starkaste tävlingsmänniskan. Så var Slovenien placerar sig är väl inte det viktigaste. Men det är svårt att lämna tävlingen bakom sig helt och hållet 🙂 Men som sagt, jag tror på Slovenien 🙂 Och jag tror inte på Slovenien, Vitryssland och knappt Portugal längre.

 8. Micke

  @Adri nu får du bestämma dig om Slovenien 🙂

 9. Adri

  Se på fanken. Du är inte den enda som skriver fel. Gissar att jag menade Montenegro. Som sagt, du lär inte behöva lämna ESC (och det tycker jag är bra 🙂 )

 10. Mats

  Cypern, Finland, San Marino och Estland är mina fyra favoriter i semifinal 1. I övrigt skulle jag vilja se Slovenien, Australien, Belgien, Tjeckien (ja faktiskt!), Serbien och Montenegro i final

  Troligtvis blir det väl inte precis så här utan jag tror/fruktar att Island och Grekland tar varsin finalplats på bekostnad av i värsta fall Finland och San Marino.

 11. Andreas

  1. Belgien (8)
  2. Slovenien (8)
  3. Cypern (7)
  4. Estland (6)
  5. Serbien (5)
  6. Australien (5)
  7. Grekland (5)
  8. Ungern (5)
  9. Finland (5)
  10. Vitryssland (5)
  11. San Marino (5)
  12. Tjeckien (4)
  13. Polen (3)
  14. Georgien (3)
  15. Island (2)
  16. Portugal (2)
  17. Montenegro (-1)

 12. Daniel

  Heja Georgien!

 13. Zacke

  Min ranking av semi 1:

  1: Slovenien (5)
  2: Island (10)
  3: Polen (11)
  4: San Marino (12)
  5: Georgien (15)
  6: Grekland (16)
  7: Belgien (17)
  8: Estland. (22)
  9: Ungern (24)
  10: Serbien (25)
  11: Australien (27)
  12: Finland (32)
  13: Portugal (36)
  14: Cypern (37)
  15: Vitryssland (38)
  16: Tjeckien (39)
  17: Montenegro (41)

 14. Micke

  @Zacke du har ju samma botten 6 som jag. Nästan i alla fall då bara ett land skiljer. Ser att du har ett av mina botten 6 på din topp 10 men vilket är det sjätte bidraget du rankar så lågt då? Tydligen på plats 40 🙂

 15. Zacke

  Micke; Kroatien är på min plats 40. Låten är för mig ett enda stort pekoral och nästan en parodi på eurovision-musik. Detta i kombination med framträdandet där han ser helt vilsen (tycker faktiskt synd om honom där) är droppen för mig.

 16. Engsla

  Försöker mig på en topp 10 önskelista för semi 1:
  Australien, Belgien, Cypern, Estland, Grekland, Island, Polen, Portugal, Slovenien och Ungern vore nog minst dåligt tror jag.
  De enda bidrag jag absolut inte vill höra igen i finalen är San Marino och Montenegro. Resten kan jag stå ut med. Befarar dock att jag kommer att få användning av mina öronproppar då San Marino troligen går vidare. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se