ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Polen i Eurovision Song Contest:

Polen
Land: Polen deltagit 21 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: TVP se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1994 Edyta Górniak kom 2:a av 25 med “To Nie Ja!

Polens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2018: Light Me Up“, Gromee feat. Lukas Meijer (Krajowe
Eliminacje
)
14:e i semi 2
2017: Flashlight“, Kasia Moś (Krajowe
Eliminacje
)
22:a i finalen
2016: Color of Your Life“, Michał Szpak (Krajowe
Eliminacje
)
8:a i finalen
2015: In The Name Of Love“, Monika
Kuszyńska
(Internval) 23:a i finalen
2014: My Słowianie – We Are Slavic“,
Donatan & Cleo
(Internval) 14:e i finalen
2013: – – – – – – – – –
2012: – – – – – – – – –
2011: Jestem“, Magdalena Tul (Krajowe
Eliminacje
)
19:e i semi 1
2010: Legenda“, Marcin Mroziński (Krajowe
Eliminacje
)
13:e i semi 1
2009: I Don’t Wanna Leave“, Lidia
Kopania
(Piosenka
dla Europy
)
12:a i semi 2
2008: For Life“, Isis Gee (Piosenka
dla Europy
)
24:a i finalen

Polen i Eurovision Song Contest 2019:


Polens ESC 2019-bidrag: “Fire of Love (Pali się)”, Tulia

Lyssna på Polens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Fire of Love (Pali się) officiell musikvideopolsk/engelsk text
Fler tolkningar: “Halo Polonia”-live-framträdande
live i Amsterdamlive i Londonlive i Madrid
Låtskrivare: Nadia Dalin (m), Allan Rich (t), Jude Friedman (t), Sonia Krasny (t)
Startnummer: nr 4 i Semifinal 1 (14:e maj)
Uttagning: Internval: Den 15:e februari avslöjade TV-bolaget TVP att de gjort ett internval och kommer att låta gruppen Tulia representera Polen i Eurovision Song Contest 2019. Tävlingsbidraget “Fire of Love (Pali się)” presenterades i videoform den 8:e mars. Läs mer här:
Tulia för Polen 2019!” – “Polens Eurovision-bidrag 2019
Artister: Tulia
Tulia
(Grafik: eurovision.tv)
Gruppmedlemmar:
Joanna Sinkiewicz, Dominika Siepka, Patrycja Nowicka, Tulia Biczak
Sociala medier:
youtubeinstagram
facebookwikipedia
eurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamLondonMadrid
♥ Se: “10 facts about Tulia” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Ej vidare till final (plats 12 av 17) & botten-15 (plats 31) av de 41
Odds (2019-05-03): Ej vidare till final (plats 12 av 17) & botten-15 (plats 30) av de 41


Åsikter och spekulationer om Polens bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final PolenPolenPolenPolenPolen Betyg: 2 / 5
Eftersom jag egentligen efterfrågat just det här: att TV-bolagen ska skicka något som känns äkta och blandar upp gamla musiktraditioner med lite modernare tongångar, så känner jag mig lite otacksam som inte uppskattar det mer än jag gör. Inledningsvis skrämdes jag mest bort av den lite gälla sångtekniken men senare har jag upptäckt att även om de mjukar upp ljudet så är själva låten inget för mig. Ett stort plus blir det för språkvalet och det visuella, för det uppskattar jag… men resten är tyvärr inget jag placerar bland mina personliga finalister, hur “rätt” jag än tycker att det är.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Innan jag såg gruppen framföra låten vid förfesterna så sträckte jag mig till att tro att juryn kanske kunde ge lite poäng till bidraget för språk och genre medan jag hade väldigt svårt för att se tittarna belöna bidraget med några större mängder röster. Nu är jag inte lika säker, utan ser det faktiskt som en möjligthet att det trots allt “går genom rutan” och kan ta sig till final.

Det var m.a.o. inte så gällt som jag befarade att det skulle bli och möjligheterna för bidraget att bli behagligt för öronen i Tel Aviv känns inte längre lika omöjligt. Men, men… jag har inga fler finalplatser att dela ut, och vet inget bidrag jag så här på förhand vill ta bort, så det får bli en finalmiss för Polen i mina förhandsgissningar. Jag håller dock dörren öppen för att Polen är ett av de länder som tävlar om den sista finalplatsen, men vems plats de tar (om de nu bjuder på ett final-värdigt framträdande) får jag återkomma till efter att ha sett semifinalen.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Inför ESC 2019: Polen – “Fire of Love (Pali się)” – Tulia”

 1. Micke

  Nu mina damer och herrar blir det bara lovord rakt igenom. Dels vad gäller bidraget detta handlar om och dels för nu kommer också min etta på rankingen av utslagna bidrag som jag och Adri har roat oss med.

  Det finns två olika anledningar till att man kanske inte gillar Polens bidrag i år. 1. Man älskar annorlunda bidrag som är från landets själ men tycker illa om detta bidraget. Det köper jag rätt av om det är anledningen. 2. Man hatar annorlunda bidrag som är från landets själ överhuvudtaget. Det köper jag inte alls för då har ni inte greppat ESC överhuvudtaget.

  Jag älskar annorlunda bidrag som är från landets själ och jag älskar detta bidraget. Jag jublar rakt ut över att Polen vågar och håller alla tummar i världen för en finalplats. Jag har Polen i år på plats 6 men inget bidrag gör mig mer glad rakt in i själen så som detta bidrag. Älskar de här fyra kvinnorna. Jag är van vid detta sångsättet så jag har mycket lätt att ta det till mig. Har full förståelse för om andra inte har det.

  Det är främst refrängen som ger mig så jädra mycket. Tråkigt att du Pinglan inte har hittat det jag hittat. Det gör ingen av oss bättre eller sämre. Givetvis inte men tråkigt är det att du inte greppat detta precis som vissa andra här. Hoppas det åtminstone finns några här som fått in detta som jag 🙂 Låten får (8/10) Mer än bra.
  ————————————————-

  Topplistan över de utslagna bidragen 2019:

  PLATS 1:

  För första gången i ESC-historien har jag hittat ett bidrag jag ger full pott. Det är inte full pott om jag tänker på min övriga musiksmak men här i ESC får den toppbetyget.

  Fullkomligt älskar detta bidraget från första till sista sekund men i synnerhet då refrängen som är extremt nära full pott även i min normala musiksmak. En låt från lågt till högt som jag ofta är svag för.

  Har skrivit så mycket lovord om detta tidigare så det får räcka med detta nu. Avslutar bara med den absoluta toppen som är från 3.29 till slutet då en kvinna från yttre rymden tar över med sin mörka mäktiga röst. I det ögonblicket inser jag hur jädra små vi män är i jämförelse med kvinnor. Lyssna hur hon nästan sväljer sin egen röst. Såååååååååååå jädra mäktigt. Detta bidraget är från ett annat Universum i jämförelse med övriga.

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w

 2. Adri

  Okej, så efter genomgångar från två väldigt anonyma låtar (Belgien och Litauen) så är vi då framme hos Polen. Detta är inte anonymt, men det är SÅ. JÄKLA. OAMBITIÖST.

  Musiken i denna låt är nog årets mest oinspirerande och oambitiösa verk. Förlåt till låtskrivarna – var stolta om ni vill! Ni är iaf nöjda nog att gå till ESC med det, men för mig är det så basic så jag vill svimma av.

  Jag blev så exalterad när Tulia avslöjades som artist, men denna låten är inte bra alltså. Jag står ut med deras Las Ketchup-röster i andra verk men här bara skriker dem till ett klumpigt beat och jag vill inte veta av låten längre.

  Den är tyvärr på väg i en stabilt nedåtgående spiral. Plats 37 just i skrivande stund om jag inte missminner mig. Himla besviken.

  Tror till skillnad från Pinglan inte alls att juryn kommer uppskatta detta. Raka motsatsen här faktiskt, jag tror det blir juryn som eventuellt kan sätta krokben här. Även om jag ändå tippar final – för varför inte liksom?
  ————————————————————-

  NATIONELLA FINALER – Plats 1:

  https://www.youtube.com/watch?v=v7UfWE9ICqY

  Ja, det var väl ingen som förvånades över Mickes etta och tror inte någon förvånas över min heller. Jag skäms nästan över att detta är min etta för det är inget nytt. Man har hört det förr. Men jag bryr mig inte. Jag älskar denna låten!

  En text som jag tror många, åtminstone jag, kan känna igen sig i. Bra röster, bra artister, sugs in redan från första stund med kyrkklockan – eller vad det är för ljudeffekt. Och mitt fokus är med hela låten igenom! <3

 3. Micke

  @Adri vi överraskar inte direkt 🙂 Du jag funderar. Hur många på vår topp 20 har vi gemensamt? Här är min topp 20

  1. “Sub Pămînt“, Che-MD ft Elizaveta Ivasiuk – MOLDAVIEN
  2. “En livredd mann“, Kjetil Mørland – NORGE
  3. “Hazavágyom“, Leander Kills – UNGERN
  4. “Criminal”, Monika Marija – LITAUEN
  5. “Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović – SERBIEN
  6. “In the shadows“, Manntra – KROATIEN
  7. “Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl – SVERIGE
  8. “Nonno Hollywood“, Enrico Nigiotti – ITALIEN
  9. “Superman”, Darude feat. Sebastian Rejman – FINLAND
  10. “True Colors”, Barbora Mochowa – TJECKIEN
  11. “Kedves Világ!“, Antal Tímea feat Demko Gergő – UNGERN
  12. “Kulcs“, Fatal Error – UNGERN
  13. “Soovide puu“, Sandra Nurmsalu – ESTLAND
  14. “Norrsken (Goeksegh)“, Jon Henrik Fjällgren – SVERIGE
  15. “Tous les deu”, Seemone – FRANKRIKE
  16. “Destin“, Trooper – RUMÄNIEN
  17. “Le Petit Nicolas”, Silvàn Areg – FRANKRIKE
  18. “Bigger than us”, Holly Tandy – STORBRITANNIEN
  19. “Dua ta besoj“, Artemisa Mithi dhe Febi Shkurti – ALBANIEN
  20. “Ca Adriano Celenano“, Lume – MOLDAVIEN

 4. Adri

  Micke: Sju stycken 🙂

  – Moja Bol
  – Ashes to ashes
  – True Colors
  – Soovide puu
  – Tous les deux
  – Allez leur dire
  – Dua Te Besoj

 5. Johanna

  Den här är årets växare för mig. Varje gång jag rankar bidragen är den högre upp än förra. Jag hoppas att denna har samma genomslagskraft som “my slowianie” för den här är nästan lika bra. Av deras live-klipp att döma funkar det även live. Tror att polsk diaspora kan ta denna till final, och med all rätt! Jag rankar den tvåa i semin och 14 totalt. Tycker att Polen har skickat 3 bra bidrag sedan sin comeback och detta är ett av dem (allra bäst var Michael Szpak förövrigt) Heja Polen och jag är så ledsen att jag inte kan rösta på den här låten i semin!

 6. Engsla

  Det är någonting med rösterna här som skär sig i mina öron. Jag saknar vokabulären för att uttrycka mig i musik och är något av en musikalisk analfabet så jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men kanske de ligger högre i registret än vad de brukar göra? Har lyssnat på annat de gjort och tycker att de då oftast låter mindre gällt. Nåja, vad det än beror på så tycker jag i teorin bättre om det här vad jag sedan tycker i praktiken.

  Låten blir i längden lite enformig. Det jag gillar här är att de försöker förnya folkmusiken. Jag kommer att tänka på “Köttpolska”, fast låtarna inte liknar varandra alls, lol.

  Jag ger bidraget 5/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se