ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Danmark i Eurovision Song Contest:

Danmark
Land: Danmark deltagit 47 gånger – vunnit 3 gånger:
1963, 2000 och 2013
TV-bolag: DR se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1957 Birthe Wilke and Gustav Winckler kom då 3:a
av 10 med “Skibet Skal Sejle I Nat

Danmarks ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:

2018: Higher Ground“, Rasmussen (Dansk Melodi
Grand Prix 2018
)
9:a i finalen
2017: Where I Am“, Anja (Dansk Melodi
Grand Prix 2017
)
20:e i finalen
2016: Soldiers of Love“, Lighthouse X (Dansk Melodi
Grand Prix 2016
)
17:e i semi 2
2015: The Way You Are“,
Anti Social Media
(Dansk Melodi
Grand Prix 2015
)
13:e i semi 1
2014: Cliche Love Song“, Basim (Dansk Melodi
Grand Prix 2014
)
9:a i finalen
2013: Only Teardrops“,
Emmelie de Forest
(Dansk Melodi
Grand Prix 2013
)
1:a i finalen
2012: Should’ve Known Better“,
Soluna Samay
(Dansk Melodi
Grand Prix 2012
)
23:a i finalen
2011: New Tomorrow“,
A Friend In London
(Dansk Melodi
Grand Prix 2011
)
5:a i finalen
2010: In A Moment Like This“,
Chanée & N’evergreen
(Dansk Melodi
Grand Prix 2010
)
4:a i finalen
2009: Believe Again“, Brinck (Dansk Melodi
Grand Prix 2009
)
13:e i finalen
2008: All Night Long“, Simon Mathew (Dansk Melodi
Grand Prix 2008
)
15:e i finalen

Danmark i Eurovision Song Contest 2019:


Danmarks ESC 2019-bidrag: “Love Is Forever”, Leonora

Lyssna på Danmarks Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Love Is Forever officiell video: final-framträdandetext
Fler tolkningar: text-videolive i Amsterdamlive i Londonlive i Madridlive i Moskva
Låtskrivare: Lise Cabble (t&m), Melanie Wehbe (t&m), Emil Lei (t&m) –
d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag
Startnummer: nr 7 i Semifinal 2 (16:e maj)
Uttagning: DMGP 2019: Den 23:e februari valde danska DR ut sitt ESC-bidrag genom den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix”. 10 bidrag tävlade och vinnaren utsågs av 50/50 jury- och tittarröster genom genom två omröstningar där först tre superfinalister röstades fram innan vinnaren korades. Läs mer här:
Danmarks Eurovision-bidrag 2019
Artist: Leonora (Leonora Colmor Jepsen)
Leonora
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
instagramfacebook
wikipediaeurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Interview with Leonora (av ESC plus)
Interview with Leonora (av ESC plus)
Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamLondonMadridMoskva
♥ Se: “10 facts about Leonora” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Vidare till final (plats 8 av 18) & topp-15 (plats 15) av de 41
Odds (2019-05-04): Vidare till final (plats 10 av 18) & botten-20 (plats 23) av de 41


Åsikter och spekulationer om Danmarks bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final DanmarkDanmarkDanmarkDanmarkDanmark Betyg: 3+ / 5
Även om jag var ganska nöjd när “Love Is Forever” vann den danska uttagningen så tycker jag inte att låten är tillräckligt bra för att vara med bland de tio som tar sig till final från den andra semifinalen. Jag gillar att den är trallvänlig och lättsmält men den senaste tiden så har jag börjat att reta mig lite på språkbytet och överanvändandet av klyschor… även om det förmodligen var två av anledningarna till att jag tyckte att bidraget var så speciellt till att börja med. Min gissning är därför att detta är en sådan låt som endast håller ett antal lyssningar och att jag personligen överstigit min lyssningskvot med råge.
Schlagerpinglan tror: Till final
Njae… jag tycker, som sagt, inte att detta är ett bidrag som borde ta sig vidare till final då det känns väldigt daterat och spelades sönder ganska snabbt. Jag tar dock i beaktning att många inte lyssnar lika mycket på ESC-bidragen som jag gör och därmed förmodligen har den “fräscha” känslan av bidraget när de hör det i semifinalen, samt att juryn kan ge poäng för ett välskrivet (men knappast originellt) bidrag. Danmark brukar dessutom ha en förmåga att ta sig vidare till finalen med bidrag som jag inte tycker hör hemma där… så det finns alltför mycket som talar för en dansk finalplats för att jag (i nuläget) ska våga gissa på något annat.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför ESC 2019: Danmark – “Love Is Forever” – Leonora”

 1. Adri

  Denna gillar ju jag skarpt! En fjärdeplats på min lista. I semifinal 2 finns det tre låtar som alla baseras på lite enkelt “plink”: Irland, Lettland och Danmark.

  Alla de tre kommer inte gå vidare (även om de gärna får det för mig). Men någon av dem kommer troligtvis göra det – och då tror jag Danmark ligger bäst till, med Irland strax efter (även om jag personligen har Irland före).

  Till skillnad från dig Pinglan så älskar jag språkmixerna 🙂

  I nuläget tippar jag nog final, men mycket kommer också hänga på hur Leonor sköter sig i Tel Aviv för hon fick ju inte till det helt övertygande i deras nationella final.

  Jag tycker som sagt väldigt gott om denna låt. Den är ju så söt! Med åldern så blir har man blivit mer och mer kall, men då är det ändå fint att bli påmind om den naiva och barnsliga synen på världen man hade som barn. Och det gillar jag med denna låt. Man förs tillbaka till livets mer dumglada dagar! 🙂

  Stagingen från finalen får gärna återvinnas! 🙂

  Jag håller tummarna här, och tror på Danmark 🙂

  Jag var rädd att den högst mediokra “League of Light” (med ett tyvärr oacceptabelt tråkigt framträdande) skulle vinna i Danmark, men kan glatt meddela att Danmark skickar rätt låt i år 🙂

  Heja heja!

 2. Adri

  Jag hoppas för övrigt att OM Island och Danmark båda hamnar i final och lottas till samma halva, att de får framföra efter varann. Det vore som kontrasternas kontraster!

  Först “Hatet kommer segra!” – sen “Love is Forever and everyone…” (eller tvärtom, men man ska väl ta det positiva sist 🙂 ).

  Annars är det ju en lost opportunity!

 3. Engsla

  Gulligt och trallvänligt. På fyra språk för säkerhets skull så att alla förstår budskapet. Jag var utled på den här innan jag hört färdigt på den första gången, och inte har det blivit bättre med fler lyssningar. Inte dåligt, bara tråkigt.
  Den får en 4/10

  Adri: det vore värt att få med Danmark till final bara för att får se de länderna efter varann, även om jag tycker att det vore roligare med en omvänd startordning. Jag är ännu äldre och mer cynisk än dig gissar jag.. 😉

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag är rejält kluven vad gäller språkmixen här för till skillnad från fallet med Serbien (där jag alltid tyckt att det är omotiverat) så gillade jag det i det danska bidraget från början och tyckte att det var väldigt charmigt. Det passar ju ihop med “hela paketet” hos bidraget där de använder sig av välbeprövade knep… men kanske är det just det som jag vänt mig mot med tiden… att det känns alltför utstuderat. Med tanke på hur jag svängt i frågan så tycker jag att det kommer att bli extra intressant att se slutresultatet, kanske svänger jag tillbaka igen. 🙂

 5. JOHANNA

  Det här är den låt jag har svårast att ranka ochtippa i år. Rankar jag bara låtarna rätt upp och ner är denna en finalist, dock är den bara 12a i denna semi för mig så jag hoppas väl ändå någonstans att den missar även om det inte stört mig nämnvärt om den gick vidare. Jag tror i nuläget den placerar sig på plats 10-12 i semin. Jag räknar med minst en skräll i denna semin och då finns det inga platser kvar till Danmark även om den kan slinka in med. Svårtippat. Jag rankar denna iaf om man tar 10 finalister från varje semi på plats 28 just nu.

 6. Micke

  Oj så många olika vinklingar jag har hört för att dra ned detta bidraget. Jag kan ju nämna sex av dessa:

  1. Plagiat av “Lemon tree”, Fools garden
  2. Leonoras döda blick
  3. Retro, gammal skåpmat
  4. Väldigt sött och gulligt
  5. Dåligt liveframträdande
  6. Patetisk blandning av språk

  Vad tycker jag då om låten och dessa påståenden?

  1. Att den har sina likheter med Lemon Tree går inte att förneka om man inte möjligen är inblandad i bidraget eller nåt. Men plagiat? När jag hör det så undrar jag om de som påstår det innebär vad de ordet betyder. Dessutom om detta är plagiat då är minst 60% av all musik som görs plagiat. Minst.

  2. Vad kan man säga? För hel……. ge tjejen en chans att växa in i detta. Hur jädra lätt är det som 20 årig tjej att bara gå in och dominera. Ge henne som sagt en chans innan yxan svingas.

  3. Det här blir jag så jädra less på. ESC var inte, är inte och ska aldrig vara ett ställe för enbart ny musik. ESC är blandning av stilar och då och nu. Punkt slut.

  4. Tänk att vi kan döma det som är sött och gulligt samtidigt som vi hyllar bidrag där blodet flödar och där vi hyllar hatet. Snacka om att det säger en massa om den värld vi lever i.

  5. Håller tyvärr med om den här punkten till vissa delar. Hoppas de fixar till bristerna i tid.

  6. Detta är ESC och då är jag 100% för sång på eget språk. Samtidigt föredrar jag ju att de slänger in lite olika språk på det här sättet än som många andra som tar refräng på engelska. Eller än värre som vissa. Eller vad säger Serbien? 🙂

  Nja jag har en helt annan punkt att “klaga på” i så fall än dessa sex punkter. Jag gillar denna klämkäcka låt som jag i studioversion ger (8/10) Mer än bra. För mig är det en annan sak som är problemet och tar ner betyget live till mitt slutbetyg (7/10) Bra. Det handlar om Leonoras röst. Det är absolut inget fel på den men vad tog rösten som “fick mig” i studioversionen? Det lilla hesa i “Just a taste of love” tänker jag då främst på. Vem vet kanske det kommer. Kanske nervositet. Vill absolut ha Danmark till final.
  ——————————————————

  Tänkte jag skulle utnämna Danmarks bästa bidrag från varje årtionde. Nu finns det inte bra i alla men jag får då ta det som mest liknar bra. Danmark har varit sämst i Norden genom åren som jag ser det.

  1950-tal:
  ———-

  1957: – “Skibet skal sejle i nat”, Birthe Wilke & Gustav Winckler
  (Mest för att jag känner till historien om hur de jävlades med kameramännen med kysscenerna som inte gick att klippa bort)

  1960-tal:
  ———-
  1963: – “Dansevise”, Grethe & Jørgen Ingmann
  (Tycker faktiskt den är lite småmysig ESC-vinnaren)

  1970-tal:
  ———-
  1978: – “Boom boom”, Mabel
  (Mest för att jag inte gillar bidraget från 1979. De ställde bara upp två år)

  1980-tal:
  ———-
  1984: – “Det’ lige det”, Hot Eyes
  (Tycker om den här i videon dock inte lika mycket live)

  1990-tal:
  ———-
  1995: – “Fra Mols til Skagen”, Aud Wilken
  (I brist på annat. Skaplig låt)

  2000-tal:
  ———-
  2000: – “Fly on the wings of love”, Olsen brothers
  (Äntligen ett bra bidrag från Danmark)

  2010-tal:
  ———-
  2018: – “Higher ground”, Rasmusse
  (Fanns några som konkurrerade. Kul att Danmark har höjt sig under 10-talet)

 7. Mikaela

  Det här är ett av få bidrag som jag klassar som dåliga. Varken melodi, röst eller framträdande passar mig. Jag tycker det är plågsamt att lyssna på.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se