ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Israel i Eurovision Song Contest:

Israel
Land: Israel deltagit 41 gånger – vunnit 4 gånger:
1978, 1979, 1998 och 2018
TV-bolag: KAN se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1973 Ilanit kom 4:a av 17 med “Ey-sham

Israels ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2018: TOY“, Netta (HaKokhav HaBa) 1:a i finalen
2017: I Feel Alive“, IMRI (HaKokhav HaBa) 23:a i finalen
2016: Made Of Stars“, Hovi Star (HaKokhav HaBa
L’Eirovizion
)
14:e i finalen
2015: Golden Boy“, Nadav Guedj (HaKokhav HaBa
+ Internvald låt
)
9:a i finalen
2014: Same heart“, Mei Finegold (Internvald artist
+ Kdam Eurovision
)
14:e i semi 2
2013: Rak Bishvilo“, Moran Mazor (Kdam Eurovision) 14:e i semi 2
2012: Time“, Izabo (Internval) 13:e i semi 1
2011: Ding Dong“, Dana International (Kdam Eurovision) 15:e i semi 2
2010: Milim“, Harel Skaat (Internvald artist
+ Kdam Eurovision
)
14:e i finalen
2009: There Must Be Another Way“,
Noa & Mira Awad
(Internvalda artister
+ Kdam Eurovision
)
16:e i finalen
2008: The Fire In Your Eyes“, Boaz (Internvald artist
+ Kdam Eurovision
)
9:a i finalen

Israel i Eurovision Song Contest 2019:


Israels ESC 2019-bidrag: “Home”, Kobi Marimi

Lyssna på Israels Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Home officiell musikvideotext
Fler tolkningar: live i Amsterdamlive i MadridOfficial Remixny version
Låtskrivare: Inbar Wizman (t&m), Ohad Shragai (t&m)
Startnummer: nr 14 i Finalen (18:e maj)
Uttagning: HaKokhav HaBa + Internval: Israels ESC-artist valdes återigen ut genom talangtävlingen “The Next Star”. Efter en lång uttagning så fick en jury och tittarna utse sin vinnare i finalen den 12:e februari där fyra artister tävlade i olika dueller. Kobi Marimis ESC-bidrag presenterades en månad senare i form av dess officiella video. Läs mer här:
Kobi Marimi vann The Next Star” – “Israels Eurovision-bidrag 2019
Artist: Kobi Marimi
Kobi Marimi
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
youtubetwitterinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Interview with Kobi Marimi (på hebreiska) (av KAN)
Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamMadrid
♥ Se Kobi Marimi framföra Cyperns ESC 2018-bidrag “Fuego” i “HaKokhav HaBa”.
♥ Se även: “10 facts about Kobi Marimi” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds – Inledningsvis (2019-03-23): botten-10 (plats 32) av de 41
Odds – Före repen (2019-05-04): botten-20 (plats 25) av de 41
Odds – Dagens odds (2019-05-08): botten-20 (plats 24) av de 41


Åsikter och spekulationer om Israels bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Topp-tio IsraelIsraelIsraelIsraelIsrael Betyg: 4 / 5
Personligen har jag gillat det israeliska bidraget sedan den första gången jag hörde det och därför har jag varit lite förundrad över det ganska ljumma mottagande låten fått. Kanske färgas jag lite av att Kobi Marimi var min favorit i den israeliska uttagningen och kanske kan min glädje över att han fick en låt som framhäver hans fantastiska röst göra att jag är extra förlåtande mot eventuella skavanker i bidraget men det kan knappast vara hela förklaringen.

Låten är för mig en underbar resa från en nedtonad inledning via ett underbart kör-användande till en avslutning med gåshuds-varning. Det enda jag egentligen har att anmärka på är att texten kanske kunde ha varit lite mer varierad och träffsäker… men man kan ju inte få allt. I vilket fall som helst så finns “Home” med på min topp-tio så här långt så det är där jag hoppas låten hamnar till slut.

Schlagerpinglan tror: Mitten-placerad
Även om “Home” sakta men säkert klättrar uppåt på oddslistorna, i alla fall så här innan vi sett något från de första repen på Tel Aviv-scenen, så kan jag inte släppa känslan av att detta kan vara ett klassiskt “hemma-bidrag” som riskerar att hamna ganska långt ner i resultatlistan. Just nu tror jag på en väldigt blygsam placering för Israel, men då jag är övertygad om att Kobi, med sin fantastiska röst och speciella utstrålning, kommer att överraska många i finalen, så blir min preliminära gissning att Israel hamnar någonstans i mittenregionen – vilket får ses som ett helt OK resultat under omständigheterna.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Inför ESC 2019: Israel – “Home” – Kobi Marimi”

 1. Micke

  Jag är inget fan av låten men jag har förvånats väldigt över “hatet” som svept över bidraget. Extremt märkligt för mig när jag samtidigt ser hur låtar som jag knappt ens kallar för musik hyllas här.

  Det här är inget ESC-bidrag så långt är jag överens med dessa. Definitivt är det så att Israel inte vill vinna två år i rad men hur kan man hata detta? En duktig sångare med en labilt bidrag som för mig aldrig känns varken kanon eller kasst.

  Är som sagt absolut inget fan av detta men jag skulle definitivt hellre lyssna på detta om jag blev strandsatt på en öde ö än att jag lyssnat på Is…. eller Tjeckien. Hade de två övriga påtvingats mig hade jag hellre hamnat i vattnet än på en livräddande ö.

  Jag hör mycket fina harmonier i detta bidraget men samtidigt känns det snabbt ihopskrapat så det känns inte färdigt. Synd det hade kunnat bli bra om nån verkligen hade tagit tag i det på riktigt allvar. För mig blir det (5/10) Godkänd

  Om något håll så skulle jag höja den före sänka den
  —————————————–

  Bästa från Israel:

  1970-tal:
  ———-
  1974: – “Natati La Khayay”, Kaveret
  (Klart bättre än Waterloo, men det är ju inte svårt att vara iofs)

  1980-tal:
  ———-
  1987: – “Shir Habatlanim”, Datner & Kushnir
  (Den här har alltid varit kulr. Bra? Nej men så in i hel…… underbar i ESC)

  1990-tal:
  ———-
  1991: – “Kan”, Du Datz
  (Småmysig med småhål. Kunde ha varit 1995 men lite för sliskig emellanåt)

  2000-tal:
  ———-
  2007: – “There Must Be Another Way”, Noa & Mira Awad
  (Ett svagt årtionde för Israel men 2009 räddar ju upp det mesta i ESC)

  2010-tal:
  ———-
  2014: – “Same Heart”, Mei Finegold
  (Absolut gränsfall mellan denna och “Made of stars”, Hovi Star 2016)

 2. Adri

  Denna låten dödar mig. Bokstavligen. Jag blir hjärndöd. Det är nästan en bedrift att de får ”She’s only a friend of a friend of a friend of a friend…” att framstå som Nobelpris-material.

  Så låten är PURE smörja. Från första sekund till sista. Kobi har en riktigt hemsk röst också. ”Fantastisk röst”? Really, Pinglan? Jag är så avundsjuk på dig som kan höra det. Jag tycker han låter creepy.

  Detta är årets fetaste nolla. Alla kategorier. Alla hundratals låtar i ESC-säsongen (webbuttagningar och Nationella finaler inräknat). Noll rakt igenom.

  Så ja… Israel kan nog som bäst komma näst sist (den enda jag kan se dem besegra är Tyskland – jag ogillar Tyskland, men bredvid denna låt är den ju BÄST!).

  Så detta är en fullständigt vidrig låt som jag nog kommer mutea under tiden den pågår. Jag vill glömma bort låtens existens. Ni som ligger bakom denna låt, skämmes på er. Detta är inget man ska tvinga på mänskligheten.

  0/5. Bryr mig inte ens om betygsskalan… detta är 0/1000 också. Bara så himla sämst.

  Israel… detta underbara ESC-land. Vad gick fel här?

  100% sist.

  Nu blir det bättre, Israels historia:

  70-tal:

  1973: ”Ey Sham” – Ilanit

  80-tal:

  1982: ”Hora” – Avi Toledano

  90-tal:

  1991: ”Kan” – Duo Datz

  00-tal:

  2009: ”There must be another way” – Noa & Mira

  10-tal:

  2017: ”Golden Boy” – Nadav Guedj

 3. Adri

  Fel av mig. ”Golden Boy” deltog givetvis 2015 🙂 inte 2017

 4. Engsla

  Jag är en av “hatarna” när det gäller det här bidraget… För mig har det inte så mycket att göra med låten i sig, den är förvisso banal till leda och skulle behövt ett varv till i textskrivandet, men det är hans röst och sätt att sjunga på som får mig att nästan bli flyktbenägen när jag lyssnar på den. Första femton sekunderna är riktigt fina, sedan börjar han darra med rösten, och fortsätter så låten ut. Det blir inte mer känslosamt (om man inte räknar ilska förstås) för att sångaren inte kan hålla en rak ton, wtf!
  Jag ger 0/10

 5. Adri

  Engsla: Håller helt med. Förstår mig inte på hur han kunde vinna en talangjakt (fine då att jag inte heller hörde de andra). Men han sjunger som om munnen är full av mat.

  Det låter ju inte behagligt för fem öre.

 6. Schlagerpinglan

  @Adri och Engsla, Wow… det var en ögonöppnare om något. Här har jag hela tiden trott att det var låten som var problemet och att det var ett klassiskt fall av en artist som var större än låten. Vi hör uppenbarligen helt olika saker när Kobi sjunger. Förhoppningsvis är ni i minioritet… men om ni inte är det så blir oddsen genast lite lättare att förstå… tyvärr.

 7. Engsla

  Pinglan: det är ju jättebra att inte alla tycker lika om sångare (och musik generellt) 🙂

  Jag brukar inte ha så starka känslor angående någon sångare i eurovision, vare sig positivt eller negativt, men i år får jag det mot både Kobi och Serhat. Så fort någon av dem börjar sjunga får jag obehagskänslor. Axlarna åker upp, jag får muskelryckningar i ryggen, händerna knyts och jag börjar desperat leta efter mute- eller stopknappen… Det är både fånigt och irrationellt, lol

 8. Anton

  Pinglan, för att uttrycka det så snällt som möjligt så brukar jag tycka att din ESC-smak är….intressant. Dina topplistor brukar för mig se ut som ett skräckexempel på hur det kan gå i Eurovision. Men självklart respekterar jag din åsikt, precis som alla andras här inne. MEN, när det gäller Israels bidrag i år så står jag faktiskt på din sida. Det är en av de låtarna som jag lyssnat mest på i år. Visst, det är smörigt och jag kanske ser den lite som en “guilty pleasure”, men det förändrar ju inte att jag gillar att lyssna på den och definitivt har den på den övre halvan av årets bidrag!

 9. Micke

  Stackars Pinglan. Lider med dig tjejen. De är inte snälla mot dig och ditt bidrag 🙂 Skönt att inte jag är bland dessa 🙂 Israels bidrag är helt ok för mig. Bara det att det känns att det inte lagt för mycket på det för de ville inte vinna igen. Finns riktigt fina delar i bidraget men de klarar inte att knyta ihop det och kanske inte ens vill som sagt

 10. Schlagerpinglan

  @Engsla, Både Kobi och Serhat? 😀 Som sagt, roligt med olika smaker. Vanligtvis så brukar man kunna förstå hur man kan tycka bra/mindra bra om vissa saker men i just de här fallen så är smaken så pass olika att jag blir rejält nyfiken på hur det låter i era öron. 😀

  @Anton, 😀 Jo, jag har förstått att det finns en del (ganska många) som reagerar på en del av mina favoriter, men det är ju trevligt att vi tycker lika om något i alla fall. 😀

  @Micke, Jodå, med tanke på att jag får insikter jag inte fått annars så tycker jag att de var väldigt snälla (men jag förstår vad du menar). 😀 Det var en liten överraskning faktiskt… jag visste ju att bidraget inte var uppskattat men att Kobis röst var en av orsakerna var en tanke jag inte ens fått för mig att tänka.

 11. Micke

  @Pinglan, mitt stora problem med låten stavas refräng. Jag är hyfsat med dig om att introt och versen kan vara vacker. Absolut. Detta tar dock slut när refrängen kommer. I synnerhet då bidraget tvärnitar vid

  “I am someone”

  “It made me someone.”

  And so on

  Varför har de slängt in detta? Vet inte om du kanske håller med en aning eller bara är lika jädra knäpp som vanligt 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är helt med dig där då det speciellt är “someone”-tjatandet jag syftar på med min formulering “texten kanske kunde ha varit lite mer varierad och träffsäker”. 🙂

 13. Micke

  @Pinglan nu svär jag för HELVETE vad fel det blev i texten

  “Vet inte om du kanske håller med en aning eller bara är lika jädra knäpp som vanligt.”

  Så skulle det ju för tusan inte stå utan jag glömde klistra in “Tycker jag”

  Det skulle alltså vara:

  Vet inte om du kanske håller med en aning eller bara tycker jag är lika jädra knäpp som vanligt.”

  Alltså ibland ska man ge …… i att klistra och bara skriva 🙂

 14. K2

  Inte heller jag har denna som favorit direkt och jag sågar den inte heller rakt av. Den är ok men inte mer. Vad jag inte gillar hos den är att det låter för mycket musikal och det är en musikform jag helst inte lyssnar på. Synd att man inte skickar bidrag som framförs på hebreiska, det är ett lite häftigt språk tycker jag. Just den här låten tror jag inte skulle låta bättre av den anledningen.

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, 😀 Som du kanske märkte av mitt svar så hade jag inte uppfattat din felskrivning utan läste tydligen in “tycker jag” automatiskt. 😀 Snacka om att man skrivit till varandra mycket när man t.o.m. förstår vad som menas även när det inte är där… eller så läser jag bara väldigt kreativt. 😀

 16. Engsla

  Pinglan: tror att jag är ganska ensam här med min aversion mot Serhats röst. Förmodligen något förträngt, underliggande trauma som nu kommer fram i ljuset när jag lyssnar på honom… 😉

  Micke: hör nu här mr “jag-kan-inte-ens-skriva-ut-namnet-på-landet-för-jag-tycker-så-illa-om-bidraget-de-sänder”, Pinglan har gjort den här bloggen till en frizon för alla slags åsikter och tycken om eurovision-bidragen. Jag bara utnyttjar det för att kunna uttrycka min frustration över en del röster och sånger som jag har väldigt svårt att stå ut med! 😉

  Känner stor respekt och tacksamhet för Pinglan över att kunna göra det här då “de mina” överhuvudtaget har svårt att finna ett uns av intresse för eurovision innan tävlingarna börjar. Om ens då… Att allas vår musikaliska smak på den här bloggen sedan skiljer sig åt gör bara det hela mer intressant 😀

 17. Micke

  @Engsla ursäkta mig min esc-vän men nu förstår jag absolut ingenting. För det första: Ja, jag tycker extremt illa om Islands bidrag men anledningen till att jag inte skriver ut det har uteslutande att göra med att jag inte vill sprida skit över bidraget då jag vet att många gillar det. Ursprungstanken var att inte kommentera det överhuvudtaget men jag märkte snart att ibland blev det fel om jag inte noterade det som bidrag. Exempelvis en gång då jag skulle nominera ett bidrag som dåligt men inte lika dåligt som…… Jag var ju tvungen att visa att det handlade om två bidrag för att ge placering. Då blev det en medelväg och då skrev jag Is….. Det var ABSOLUT enda anledningen.

  Jag är absolut för att säga vad man tycker men respekt är minst lika viktigt. Ok hoppas du förstår nu Engsla 🙂

  Jag är i samma sits som du Engla. Nästan alla runt mig tycker illa om ESC, i synnerhet polarna i bandet. Men man får kämpa på och det är ju guld med Pinglans blogg då 🙂

  Tack för att du tog upp detta Ensla så jag fick förklara. Alltid bättre att rensa och gå vidare än att gräva ned sig i det

 18. Micke

  @Pinglan, bra det min vän. Jag skulle överhuvudtaget inte ens tänka tanken att skriva en sån sak. Skönt att du känner mig så pass bra då 🙂

 19. Johanna

  Jag är på Pinglans sida. Tycker detta är fantastiskt! Den når inte riktigt upp till topp 10 men med tanke på vilka rysningar (på ett bra sätt) jag fick när jag hörde och såg live-klippet från EiC på denna så lär jag inte bli besviken på live-sången. En av de bästa rösterna i år (och då var jag ändå besviken när han vann deras uttagning) Låten är helt i min smak. Rankar den på plats 11 just nu. Den klättrar stadigt samtidigt som några andra faller neråt. Tror nog det blir nedre halvan i reslutatlistan dock typ runt plats 20. Men det bästa bidraget Israel skickat sedan “Milim” i mitt tycke.

 20. Engsla

  Micke: ojdå, här blev det ett missförstånd extraordinaire tror jag. Jag ber om ursäkt om du tog illa vid dig, det var verkligen inte min mening. Trodde att blink-haha-emojin jag slutade med var ett säkert sätt att förtydliga att jag skämtade. 🙂

  Det jag kommenterade på var ditt inlägg till Pinglan där du beklagade bristen på sympati för Kobis storhet. Kanske var det här missförståndet började då jag läste din kommentar som skämtsam och ville “försvara” mig lite med samma mynt. 🙂

  Du har mycket tydligt vid flera tillfällen informerat oss på bloggen om varför du använder “Is…” istället för “Island”. Helt ok för min del, vi har alla våra sätt att hantera saker på. Trodde att det var ett tillräckligt etablerat inslag från dig för att vänligt skämtas om, fast jag inser ju nu att jag inte var tillräckligt tydlig från min sida. Eller att jag helt enkelt inte var tillräckligt rolig…lol.

  En sak jag vill kommentera är angående ditt inlägg om att du inte vill använda “Island” av respekt för oss som tycker om bidraget (om jag nu inte har missförstått vad du menat där). På vilket sätt menar du att det är brist på respekt att säga att man verkligen inte tycker om något, också vid flera tillfällen och ställen i bloggen? Snälla förtydliga, för jag förstår inte.

  Så länge du inte “trollar” bloggen med det, och så länge du inte hånar andras rätt till sina åsikter, kan jag inte se det som respektlöst att framhäva sitt missnöje. Jag kommer inte att ändra min åsikt, eller känna mig ledsen för att du “hatar” på min “älskling”. Olika tycke och smak är ju det som får det att bli en intressant diskussion. Det är också det som kan få en att se saker från andra perspektiv än det egna, och kanske därmed uppskatta saker man inte gjort innan. Eller bli än mer benhårt övertygad om att något inte passar en, lol.

  Ok, hoppas att jag inte gjorde en höna av en fjäder här, eller för den delen att jag inte var tydlig nog med vad jag menade…

  Avslutningsvis. Jag är ytterst svår att förolämpa, helt enkelt för att jag inte tar kommentarer menade att förolämpa på allvar. Tyvärr tror jag att detta innebär att jag också kanske kan vara lite för lättsam i mina kommentarer på sådana här sidor. Det är ibland väldigt svårt att förstå ironi och skämt i text, även om man brukar sig av emojis, och jag kommer helt säkert förorsaka fler missförstånd. Du kan dock vara helt säker på att jag alltid kommer att mena väl, så snälla – försök att ha det i åtanke nästa gång jag är otydlig 🙂

 21. Micke

  @Engla, ska försöka göra detta kort även om det blir svårt 🙂 Först det du säger om det jag skrev till Pinglan om Israels bidrag. Du skrev: “du beklagade bristen på sympati för Kobis storhet.” Engla jag och Pinglan har “känt varandra” så länge här på bloggen att jag var helt övertygad att hon förstod det jag skrev när jag printade ned: “Stackars Pinglan. Lider med dig tjejen. De är inte snälla mot dig och ditt bidrag.” Jag beklagade inte bristen på sympati, jag skojade bara med en person jag “känt” i 7-10 år på bloggen 🙂

  Engla jag har förståelse för om du som ny här missförstår. Det jag dock har mindre förståelse för är om jag som veteran här har missförstått det du sedan skrev. Har jag det så ber jag om ursäkt och får väl lägga det på kontot att jag inte känner dig riktigt än. Det har vi ändrat på inom de närmsta åren 🙂

  Det jag hoppas och tror att veteraner här vet är att jag aldrig skulle såra någon här medvetet, att sånt inte ens finns i mitt inres mörkaste rum. Du behöver heller aldrig ens fundera över om du gör mig arg eller något. Jag vet knappt ens hur man stavar till arg. Min vän Adri här har varit orolig ett par gånger för att han gjort mig arg men då har jag förklarat just detta. Tror han vet det nu och hoppas du vet det också. Jag blir bara arg när någon medvetet är ute efter att såra.

  Mycket kan bli konstigt när man inte ser varandra Engla. Lätt att missförstå. Sånt försvinner dock med tiden 🙂

  Vi släpper detta nu och går vidare som om inget hänt. Eller vad säger hon? 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se