ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll klockan 17:30Yle Teema Fem är det dags för den sjätte och sista delen av det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-programDe Eurovisa” som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

Serien består, som sagt, utav sex program (se schema och gästlista) och samtliga finns upplagda på yle.fi, se länkar nedan. I det sjätte avsnittet behandlas de 6 bidrag som redan är kvalificerade till finalen av Eurovision Song Contest 2019 och panelen kompletteras av Markus Lytts.

Jag har själv redan sett programmet men väntar tills i kväll med att lägga ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom, mina egna betyg av låtarna samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni kan titta på avsnitten. Mycket nöje! 😀

Titta på “De Eurovisa 2019”:
De Eurovisa – Avsnitt 1 (39:02 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 2 (38:55 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 3 (38:05 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 4 (38:59 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 5 (38:59 – areena.yle.fi) (se även: schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 6 (39:01 – areena.yle.fi)

Gäst i del 6 av De Eurovisa 2019
De Eurovisa - del 6
Markus Lytts (Bild: Barbro Ahlstedt – lånad från svenska.yle.fi)

“De Eurovisa 2019 – Del 6”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva Frantz Markus Lytts Summa Schlager-pinglan
Israel Israel – “Home“,
Kobi Marimi
6 p. 5 p. 7 p. 18 p. 8 p.
Storbritannien Storbritannien – “Bigger Than Us“,
Michael Rice
4 p. 5 p. 5 p. 14 p. 8 p.
Tyskland Tyskland – “Sister“,
S!sters
1 p. 2 p. 9 p. 12 p. 3 p.
Frankrike Frankrike – “Roi“,
Bilal Hassani
6 p. 6 p. 1 p. 13 p. 3 p.
Italien Italien – “Soldi“,
Mahmood
8 p. 10 p. 4 p. 22 p. 8 p.
Spanien Spanien – “La venda“,
Miki
8 p. 9 p. 9 p. 26 p. 6 p.

Schlagerpinglan: För att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultattavlan samt det slutliga resultatet av De Eurovisa 2019.

Kan ni inte få nog av de sex finalklara bidragen så påminner jag om att de gör sina första individuella rep på scenen i Tel Aviv i dag, med start klockan 15:00, se dagens rep-schema som uppdateras med länkar till repen allt eftersom. (Även Sverige repar i dag men för John Lundviks del är det dags för det andra rep-passet.)

I väntan på det så kan man ju alltid ta en titt på de presentationer av de finalklara bidragen som gjorts här på bloggen: IsraelStorbritannienTysklandFrankrikeItalienSpanien

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2019): Del 6”

  1. Micke

    Kollat på sista delen av De Eurovisa. Bästa av de sex tycker jag. Definitivt inte alltid överens om bedömningarna med dem men det är inte det som det handlar. De för fram bedömningarna på ett sätt som jag tycker om även om de hyllar bidrag som jag dissar eller tvärtom. Så som Sverige själva gjorde en gång i tiden i sina Inför program innan det blev viktigare hur man var sminkad i programmet och fick glänsa i sina sågningar och spyattacker mm. Bra gjort De Eurovisa 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Jag kan bara hålla med. Det spelar ingen roll om man håller med gästerna/programledarna eller ej (roligt om man gör det men oftast mer intressant om man inte gör det) utan det jag gillar mest med detta är att de gång på gång lyckas att göra “samtals-program”. Det är intressanta samtal som förs och som i alla fall jag känner mig glad över att ha fått ta del av. Att det sedan även verkar utspela sig mellan personer som verkligen är intresserade av ESC eller i alla fall tar sitt “uppdrag” på allvar och inte bara är där för att de gillar att synas och överenergiskt vill puffa för sitt varumärke är givetvis ett stort plus.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se