ESC2019 I kväll har Eurovision Song Contest 2019 sin officiella invigning och som vanligt så sänds det direkt från den inledande röda-mattan-vandringen (vars matta förra året var blå och denna gång orange) som de tävlande artisterna och delegationerna genomför. Sändningen beräknas starta ca kl. 18:00, se nedan.

Följ öppningsceremonin och orangea mattan-vandringen inför ESC 2019:

Eurovision Song Contest 2019 – Opening Ceremony – Live Stream
(eurovision.tv – May 12, 2019)

Schlagerpinglan: Tidigare under dagen så genomförde de finalklara länderna sina andra repetitionspass på scenen inför ESC 2019 (se rep-klipp här) och vid de efterföljande presskonferenserna lottades deras startpositioner vid finalen, d.v.s. om de ska starta i den första eller andra halvan av finalen (se resultatet här).

Uppdaterat: Om ni inte följt live-sändningen så tror jag inte att jag skulle rekommendera er att titta på den i efterhand (om ni inte, liksom mig, har ett onormalt stort ESC-intresse)… men att ha sett den live var verkligen en upplevelse. (Den är ännu inte slut, men jag har likväl min uppfattning klar och vill uttrycka den.) 😀

Det framgår ju klart att det finns fyra kategorier av artister:
1. De som är födda för att underhålla och som bjuder på en riktig show på röda mattan.
2. De som är musiker först och främst (eller oerfarna och väldigt nervösa) och som ser röda-mattan-vandringen som ännu en sak som “tillhör yrket” och de gör vad som förväntas av dem, även om det märks att de inte känner sig helt bekväma med det.
3. De som är totala proffs som klarar intervju-delen helt felfritt utan att det känns som att de “bjuder på en show” utan helt enkelt är sig själva.
4. De som tror att de är superstjärnor och försöker vara “all that” men saknar “det där lilla extra”, vilket gör det hela lite pinsamt.

Kombinationen av dessa fyra kategorier gör att sändningen trots allt var/är väldigt intressant att följa. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Invigningen av Eurovision Song Contest 2019”

 1. Engsla

  Pinglan: har du följt dessa eurovision öppningsceremonier förr om åren, och om du har det, hur tycker du att den här står sig så här långt?

 2. Johanna

  Alltså jag har följt öppnings-ceremonin i många år. Aldrig förr har värdarna uttalat så många namn och låt-titlar fel. Det roligaste måste ändå varit när de bad Michael Rice att prata långsammare för de inte förstod hans engelska, efter att ha pratat med 39 andra deltagare som inte har engelska som modersmål:-)

  I övrigt kändes det mer ambitiöst och påkostat än vissa nadra år faktiskt. Alltid roligt att se tyckr jag som en start på veckan!

 3. Schlagerpinglan

  @Engsla, Tyvärr så har jag bara tittat lite sporadiskt på de föregående öppningsceremonierna (vid den här tiden brukar jag ha fullt upp med bidragspresentationerna, men i år blev jag klar innan respektive rep) så detta är den första jag sett hela av… men känslan jag fick är att de är ungefär likvärdiga. Mycket intetsägande prat för att fylla ut tiden, vissa överenergiska programledare, många stela intervjuer med standardfrågor och vissa stunder där artister visar att de älskar rampljuset och gör sitt för att underhålla massorna. Det låter kanske negativt men jag tycker likväl att det är väldigt intressant då det trots allt gäller ESC-artister och ger lite mer info om hur de agerar när de ställs inför kamerorna. 😀

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Vilken tur då att jag “valde” ett bra år att följa hela. 😀 Kan bara instämma i din kommentar om Storbritannien, en av kvällens mest komiska “höjdpunkter”. 😀

 5. Mikaela

  Nyfiken på var artisterna landar i dina kategorier. Gissningar:
  1. Spanien
  2. Italien
  3. Sverige, Australien, Nordmakedonien
  4. Frankrike?

  Berätta gärna!

 6. Engsla

  Tack Johanna och Pinglan för era svar! Har själv aldrig sett den något år, första gången för mig det här, så kul att få veta vad ni “gamla rävar” tyckte 🙂

 7. Andreas

  Jag hade röda mattan på i bakgrunden var okej det som störde mig mest av allt dock var att Dana framförde Diva playback och inte live i invigningen till en musiktävling som går ut på att sjunga live. Tycker det ska vara live uppträdande hela vägen i Eurovision även från gästartister.

 8. Mikaela

  @Andreas Tror Dana är känd för att alltid köra playback, så är inte förvånad även om jag håller med dig!

 9. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jag försökte att vara så diplomatisk som möjligt, även om det kliade i fingrarna, och vill inte vara taskig mot någon artist då det trots allt var deras stund i rampljuset och de naturligtvis gjorde vad de kunde för att göra det bästa av det. (Så, utan att avslöja för mycket så kan jag ju säga att du inte är helt ute och cyklar, även om du inte fick in gissningen helt 100%. 🙂 )

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se