ESC 2019 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det dags för den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2019 och all inför-info om showen och dess tävlande bidrag hittar ni i en sammanställning här medan min traditionsenliga gissning av resultatet följer här:

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2019 – Semi 1: (i startordning)
Cypern Cypern – “Replay”, Tamta
Polen Polen – “Fire of Love (Pali się)“, Tulia
Slovenien Slovenien – “Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl
Ungern Ungern – “Az én apám“, Joci Pápai
Serbien Serbien – “Kruna“, Nevena Božović
Australien Australien – “Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
Island Island – “Hatrið mun sigra“, Hatari
Estland Estland – “Storm“, Victor Crone
Portugal Portugal – “Telemóveis“, Conan Osíris
Grekland Grekland – “Better Love”, Katerine Duska
Övriga bidrag: (i startordning)
Montenegro Montenegro – “Heaven“, D mol
Finland Finland – “Look Away”, Darude feat. Sebastian Rejman
Tjeckien Tjeckien – “Friend Of A Friend“, Lake Malawi
Vitryssland Vitryssland – “Like It“, ZENA
Belgien Belgien – “Wake Up“, Eliot
Georgien Georgien – “Keep on Going“, Oto Nemsadze
San Marino San Marino – “Say Na Na Na“, Serhat

Schlagerpinglan: Ungefär så här har jag resonerat: Cypern, Serbien, Australien, Island och Grekland borde vara relativt “säkra” finalister medan jag har svårt att se hur speciellt Montenegro och Finland ska kunna ta sig vidare.

Ungern, Polen och Portugal kan mycket väl också få tillräckligt med röster för att ta sig vidare, även om jag inte skulle bli förvånad om en av dem (osäker vem) missar. Då återstår det två finalplatser och sju bidrag. Egentligen tror jag att Slovenien, Tjeckien, Belgien, Vitryssland och Estland alla kan gå till final men kan jag endast välja två så blir det Slovenien och Estland.

Jag måste medge att det inte alls känns rätt att ha med Tjeckien och Belgien bland finalmissarna… men när det endast finns tio platser så får man dra gränsen någonstans. (Skulle det visa sig att de trots allt gick vidare så är det Portugal och Slovenien/Polen jag tror det går ut över… se det som en gardering. 😀 )

Mina personliga favoriter var däremot lättare att utse och de hittar ni här. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Eurovision 2019: Dags att gissa resultatet av Semifinal 1”

 1. JOHANNA

  Jag tippar exakt samna med undantag för att jag tror Tjeckien tar en plats och Portugal eller Slovenien åker ut. Troligen Slovenien….

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag tror egentligen också att Tjeckien går vidare… men efter att ha suttit och velat ganska länge och inte kom på vem jag skulle välja bort så gav jag upp och hoppas att det trots allt inte blir så. 😀

 3. Nathalie

  Så var det äntligen dags för semi 1
  Dessa tio bidrag tror jag tar sig vidare:

  Cypern
  Grekland
  Island
  Tjeckien
  Australien
  Ungern
  Belgien
  Serbien
  Polen
  Portugal

  Dessa tio vill jag ha i final:
  Cypern
  Serbien
  San Marino
  Polen
  Australien
  Slovenien
  Vitryssland
  Estland
  Grekland
  Portugal

 4. Nathalie

  Det skulle vara jäkligt kul faktiskt om San Marino tog en finalplats. Juryn kommer troligtvis sätta dem sist, men telefonrösterna kanske?
  Fast jag har inga höga förväntningar.

 5. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Jag personligen håller ju tummarna för San Marino… men hur mycket jag önskar att Serhat ska gå vidare så är det inget jag vågar tro på i nuläget… men man vet aldrig. 😀

 6. JOHANNA

  Jag håller extra tummar för Polen, Island, Ungern som är de enda jag verkligen gillar. Sedan min Guilty Pleasure är ju San Marino och jag skulle verkligen unna de en finalplats!

 7. Engsla

  Följande bidrag tror jag går vidare från semifinal 1:

  Australien
  Cypern
  Grekland
  Island
  Polen
  Serbien
  Slovenien
  Tjeckien
  Ungern
  Vitryssland

  De jag hoppas går vidare är: Australien, Island, Portugal, Slovenien och Ungern. 😀

 8. Mats

  De här tio tror jag kommer att gå till final (i den ordning jag rankar dem)

  1. Cypern
  2. Estland
  3. Tjeckien
  4. Slovenien
  5. Serbien
  6. Australien
  7. Vitryssland
  8. Grekland
  9. Polen
  10.Island

  Här går jag strikt på vilka jag tror går vidare från kvällens semifinal, måste säga att det skär lite i hjärtat att tippa Island och Polen till final i stället för San Marino och Finland.

  Hursomhelst vill jag önska dig Pinglan och alla andra på den här bloggen en trevlig schlagerkväll.

 9. Andreas

  Jag hoppas på Cypern, Slovenien, Australien, Estland och Grekland.
  Samt Finland, Belgien, Vitryssland, Serbien och Ungern.

  Men jag tror på Cypern, Australien, Grekland, Belgien och Vitryssland.
  Samt Serbien, Island, Tjeckien, Ungern och Portugal.

  Jag har Finland och Slovenien som bubblare som skulle kunna sno en plats och då är nog Vitryssland först att ryka. Av vad jag har hört så har Sebastian sjungit rejält mycket bättre under dom senaste repen än tidigare så kan vara till fördel för Finland framför allt om han sjöng bra igår framför juryn.

  Slovenien kan överraska men magkänslan säger mig att dom åker ut och att dom återigen tog avstånd från tävlingen och pratade rätt negativt om tävlingen i intervjuer så det lär inte ge dom några bonus poäng. Jag gillar låten men jag kan känna att om dom inte bryr sig så mycket och tycker att tävlingen är sisådär är det lika bra att låta några som verkligen vill vara med gå till final.

  Tror tyvärr Estland ryker jag hoppas jag har fel men känns som detta är låtar som Estland tävlar med några gånger nu och allt som oftast har dom rykt i semifinalen och jag ser inte mycket som tyder på nån förändring i år.

  Montenegro, San Marino och Georgien är mina säkra kort att ryka om nån av dom tre tar sig vidare känns det som en super skräll. Jag tror inte heller särskilt mycket på Polen tror att en majoritet kommer finna att dom är påfrestande och jobbiga att lyssna på även om av allt att döma dom får ut det mesta av låten live.

 10. Andreas

  Ursäkta att det är lite konstigt skrivet på några ställen råkade skicka iväg inlägget utan att fin läsa igenom det först.

 11. craxman4

  1. Cypern. 1/5
  Jag hoppas åtminstone på att sångerskan besitter ett starkare vokalist behärskande vid måndag/tisdagskvällens avgörande kväll. Oavsett hur det går på den fronten så har “Replay” redan övertygat de flesta när det kommer till högklassig dansmusik. Om det cypriotiska bidraget hade ändrat uppträdningsdatum från 14/5 till 16/5 så hade den haft betydligt lägre röstningsbenägenhet.
  Final. Men jag skulle absolut inte lägga den där.

  2. Montenegro. 2/5
  Tyvärr så har den montenegrinska gruppen tagit lite för mycket inspiration och skaparanda från Six4One från Schweiz. Sex ungdomar som slåss om att synas och höras mest framför kameran. De sex D-mollarna har blivit rätt så blåsta och mer eller mindre utnyttjade för att göra ett såpass rent och genuint intryck av deras hemland som möjligt. Tv-bolaget kan be gruppen göra vad som helst för att de ska kunna få lite publicitet bland media och annat. Men efter Tamtas brist på vokaliska resurser så upplever jag detta lite underhållande framför allt med den här otroligt sympatiska gruppen och den fina harmoniserande cellon som dyker upp stundtals under framträdandet.
  Ute. Jag hoppas åtminstone inte på en sista placeringen i detta kval men det låter som att dem satsar på det.

  3. Finland 1/5.
  Troligtvis är detta en av de sämsta åren för Finland i modern tid i ESC. En möjlig jumboplats men i en av de svagaste kvalen i tävlingens historia så är det lätt att använda argumentet: det finns olika grader i helvetet.
  Ute. Jag skulle bli djupt förvånad om Finland lyckas kvalificera sig. Snudd på en omöjlighet. Va fan håller Finland på med? Ett monumentalt mysterium.

  4. Polen 1/5.
  Från början en beklämmande dålig komposition som inte visar en cellstorlek av vilket rikt och kvalitativt musikland Polen är. Musikexperterna kommer förstå det i kombination med ett statiskt framträdande för de oinvigda tv-tittarna att beskåda.
  Ute. Den stannar i semin. Punkt slut.

  5. Slovenien 2/5.
  Att under en välkommsceremoni uttrycka sig hur tråkig och fejk tävlingen är när man själv ska vara representant och sälja in sitt lands musikkultur och sin egna artistiska profil är vansinnigt.

  6. Tjeckien 1/5.
  Det finns låtar som är betydligt värre i den här semin men, man ska faktiskt vara lite kräsen. Det finns ganska få saker att greppa tag i här. Han hör grannen ha sex och därefter hittar han en: friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend of a friend

  Det känns som att den här killen lever i någon slags läskig illusion. Det känns som en låt man hade kunnat komma på i sandlådan med barnen på dagis.
  Final. Jag är den enda på planeten som bär denna åsikt men final kommer dem ha.

  7. Ungern 2/5
  Textmässigt och sångmässigt inte lika kraftfullt som 2017 men finns knappt 10 låtar som är bättre än det här.
  Final.

  8. Vitryssland 1/5. Människor som gillar detta har nog lite problematik i sina liv…
  Final. Jag förbereder mig bara för att det ska inträffa.

  9. Serbien 3/5
  Final. Definitivt topp 5 i den här semifinalen och det vore riktigt oförtjänt om Serbien lämnade redan ikväll.

  10. Belgien 2/5
  Överkomplicerad och underpresterad. Att Belgien inte kommer lyckas ta sig till final ikväll är lite av ett skämt. Konkurrensen är som vaccum och ändå känns kompositionen så borta och kraftlös. Obegripligt att produktionen är helnöjda med Wake Up.
  Ute.

  11. Georgien 2/5
  I min smak innehåller detta för stora mängder patriotism men de har lyckats övertyga en publik som inte har tenderat till att vara så pass förtjusta i hans uttryck.
  Final. Här gör jag en liten chansning. Jag tror folk kommer vakna upp efter sömniga Belgien. Georgien har gått från genomchanslösa till gränsfallsläge.

  12. Australien 1/5
  Jag förstår inte vad fans menar när man uttrycker sig att detta inte har uppkommit i ESC förut. Jag kan räkna upp flera exemplar: Rumänien 2013, Kroatien 2017, Slovenien 2007, Lettland 2007 mm. Vad i helvete är det vi har här? En Australiensisk operasångerska som sjunger om förlossningsdepression på en pinne och låtsas att inte väga så mycket? Och det här tycker folk ska vinna?? Det borde finnas en gräns på hur mycket dumheter man får stoppa in i en låt. “Zero Gravity”?, jag skulle snarare säga “Zero Quality”
  Final. Tyvärr – jättetyvärr 🙁

  13. Island 4/5
  Jag älskar det provokativa i detta band och hur de inte tröttnar på alla politiska utspel. Det här är både utmanande och modigt. Hatet ska segra undermarkerar deras dystopi och även varna andra om att ta fel vägar i livet. De vill vara ett vänsterpolitiskt , antikapitalistiskt och kritiskt alternativ till vår heteronormativa blaskvärld. Det råder inga tvivel om vilka länder det står mellan i den här konflikten. Island är farliga i år. Vem trodde man skulle säga det efter förra årets tokflopp.
  Final. Deklart. Island vinner den här semifinalen.

  14. Estland 1/5
  Ibland är det synd om människor och artister som anstränger sig till max för att uttrycka ingenting. Det är lika intressant att lyssna på Estlands bidrag som att läsa ett sockerkaksrecept.
  Ut. Juryn slaktade detta i Eesti laul, hur ska musikexperterna gilla detta nu?

  15. Portugal 1/5
  Det här är inte bra. Och det är för ens nu folk börjar hålla med mig, saken är att jag såg detta komma direkt i FDC finalen. Om detta kvalificerar sig till lördag då är det bara bekräftat hur toklurade folk har blivit, eftersom många inser inte att det ej finns en djup underton eller bakgrund bakom Telemoveis. Den är helt grundlös, jag vet inte vilket ben den står på, kanske inte på något av dem.
  Ut. Det är dags för folk att börja dela åsikter med mig 🙂

  16. Grekland 3/5
  Lidsången verkar vara lite platt och dov men det är ett av årets mest kvalitativa bidrag så det är en skräll om Grekland missar finalen i år…
  Final.

  17. San Marino 1/5
  Kom igen, om man ska vara urusel i den här tävlingen kan man likaväl vara urusel hela vägen ut. Jag hade gärna sett att Serhat hade adderat ännu mer galenskap och överdådighet. Då hade detta kunnat bli dåligt på det här lite uppfriskande sättet. Det här är en skit.
  Ut. Ut ska den.

  Mina finalister:
  CYPERN
  SLOVENIEN
  TJECKIEN
  UNGERN
  VITRYSSLAND
  SERBIEN
  GEORGIEN
  AUSTRALIEN
  ISLAND
  GREKLAND

  UTE UR TÄVLINGEN:
  MONTENEGRO
  FINLAND
  POLEN
  BELGIEN
  ESTLAND
  PORTUGAL
  SAN MARINO

  Så fel kan jag inte ha, men jag blir SÅ gärna överraskad. Kasta till mig ett resultat bara!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se