ESC 2019 Schlagerpinglan:semifinal-infon och resultat-gissningen är avklarad och jag tidigare tog en sista koll på odds-utvecklingen (ni hittar ännu mer aktuella semi 1-odds här: oddschecker.com och eurovisionworld.com) så återstår det bara lite småplock innan vi är redo för den första semifinalen här hemma. 😀

Jag vill dock passa på att önska er alla en riktigt trevlig kväll samt hoppas att vi är många som kommer att vara nöjda med de tio bidrag som kvalificerar sig till finalen av Eurovision Song Contest 2019 den 18:e maj. Jag återkommer direkt efter showen med resultatet, som förhoppningsvis överensstämmer bättre med min favoritlista än min resultat-tippning. 😉

Trevlig Eurovision-kväll på er alla! 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Eurovision 2019: Snart dags för den första semifinalen”

 1. Andreas

  Har en god känsla inför kvällen tror jag kommer bli nöjd särskilt då jag inte har några större förhoppningar ikväll, enda jag skulle bli besviken över egentligen är om inte Belgien går vidare vet inte varför men jag gillar den låten och tycker den känns underskattad. Kanske inte så konstigt dock med tanke på att City Lights som har ungefär samma underton även om den är mycket bättre var min vinnare då den var med.

  För övrigt så är detta en kväll där jag förväntar mig att några låtar jag inte gillar tar sig vidare dock kan jag inte se det som besvikelse då det ändå handlar om låtar som är tippad att ta sig vidare.

 2. Adri

  Jag är för feg och velig för att komma med en slutgiltig riktig gissning, så jag kör jäkligt brett med följande “tippning”.

  GÅR VIDARE:

  – Grekland
  – Island
  – Australien

  GÅR FÖRMODLIGEN VIDARE:

  – Cypern
  – Polen
  – Tjeckien
  – Ungern
  – Serbien

  50/50:

  – Slovenien
  – Vitryssland
  – Belgien
  – Estland
  – Portugal
  – San Marino

  ÅKER FÖRMODLIGEN UT:

  – Georgien
  – Finland

  ÅKER DEFINITIVT UT:

  – Montenegro

 3. Mikaela

  Diggar mer än jag trott till Polen

 4. Adri

  Det är svårt att tippa skrällar. (Lite det som ju är poängen med en skräll…). Men ska jag försöka peka ut en eventuell skräll så tror jag faktiskt att det kan vara Vitryssland.

  Jag vet inte. Den kanske kommer sist. Men magkänslan säger att man iaf inte ska räkna bort den allt för mycket.

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag hoppas du har rätt ang. Vitryssland för jag märker att jag nu (efter att ha sett bidragen framföras) har helt andra bidrag jag hoppas på och Vitryssland är ett av dem. En kombination av att favoriter underpresterat och andra överraskat. Roligt men lite omtumlande. 😀

 6. Mikaela

  Från min första gissning tror jag nu Vitryssland och Ungern istället för Belgien och Portugal. Mycket falsksång ikväll. Kommer på mig själv med att hela på Island, men har också lite crush på sångaren…

  Någon på nätet påpekade att Victor Cronen sjunger “a storm like thi could break a man like thi” och det stämmer ju. Lite roligt.

 7. Marcus

  Okej. Nu bojkottar jag Eurovision.

  RIP Portugal. Pärlor, svin osv. Suck.

 8. Adri

  Yes, jag fick mina fem (Australien, Grekland, Island, Slovenien, San Marino) vidare 😀

  Tyvärr även Tjeckien. Men jag är ändå väldigt nöjd!

 9. Adri

  Ska jag gissa hur de utslagna placerade sig (vilket jag alltid gör) tippar jag följande:

  11. Ungern
  12. Polen (tror tittarna uppskattade detta!)
  13. Portugal
  14. Georgien
  15. Belgien (extremt platt live tyvärr)
  16. Finland
  17. Montenegro

 10. Mikaela

  Insikter:

  – Jättetråkigt att bli förälskad i Polen för att sedan se den försvinna.
  – Belgien?! Bra, röststarka verser följt av oengagerade och tvärfalska refränger.
  – Bilal har övat på sången. Lät bra!
  – Serbien var bidraget som alla visste skulle gå vidare, men som ingen ville rösta på.
  – Suck. Alla svenska kompisröster på Estland på lördag

 11. Nathalie

  Åh, herregud! SAN MARINO!!!!
  Jag går omkring här med ett stort leende. Tänk att han gick vidare!
  Jag är också riktigt glad för Vitryssland och Estland som verkligen levererade på scenen ikväll. Så glad att de tog sig vidare.
  Serbien var lysande live, så där är jag också mycket glad. Och Island, även om jag inte gillar gruppen så behövdes det märkliga numret i finalen.
  Georgien och faktiskt Portugal var stora överraskningar för mig ikväll och jag hade gärna bytt ut dem mot Tjeckien och Australien, men man kan inte få allt.
  Av de som tog sig vidare är jag mest besviken angående liveansatserna för:
  Australien
  Cypern
  Grekland
  Slovenien
  Jag hade förväntat mig något betydligt mer och övertygande från dem live.

  Ungern tyckte jag också var ganska fin och Belgien fastän han var väldigt nervös på scenen.
  Polen, Finland och Montenegro var dock övertygat sämst live för mig.

  På det stora hela är jag riktigt nöjd.
  Tänka sig att San Marino och även Vitryssland tog sig vidare. Det kunde jag aldrig tro!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se