ESC 2019 Schlagerpinglan: Klockan 21:00 i kväll startar den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2019 och ca två timmar senare så får vi veta om SverigesToo Late For Love” med John Lundvik är med bland de 10 bidrag som tar sig vidare till finalen på lördag, den 18:e maj. 😀

I denna andra semifinal får även vi svenska tittare lov att rösta. Här nedan hittar ni en snabb liten sammanställning av det mesta man behöver veta inför kvällens sändning, inkl. röstningsregler, startordning, länkar till bidragens officiella videor, texter, repklipp som visar smakprov på hur det kommer att se ut i kvällens sändning samt de genomgångar av bidragen som gjorts här på bloggen (där ni hittar ytterligare information och åsikter om de tävlande bidragen).

Snabbguide: “Eurovision Song Contest 2019”, Semifinal 2, 16:e maj:
När? klockan 21:00 – 23:10
Var? Expo Tel Aviv i Tel Aviv, Israel, via SVT1, SVT Play och eurovision.tv på youtube
Hur? 50% tittarröster och 50% juryröster utser 10 finalister av 18 tävlande bidrag
Vem? Se startlistan längre ner på sidan, skriv ut röstningsblad från eurovisionworld.com.
Favorit? Se morgonens odds vad gäller ländernas chans att gå vidare till final.

Röstningsregler m.m. vid ESC 2019 – Semi 2 – 16:e maj:
18 länder, se nedan, tävlar om 10 platser i finalen den 18:e maj.
De 18 tävlande länderna samt Italien, Tyskland och Storbritannien får rösta i den andra semifinalen. Som vanligt får man inte rösta på sitt eget lands bidrag.
Efter att de 18 tävlande länderna framfört sina bidrag så kommer vi att få höra delar av bidragen från de finalklara länderna Italien, Tyskland och Storbritannien.
Varje land har en jury bestående av fem medlemmar, läs mer här. De följde den andra semifinalsrepetitionen i går och lämnade då in sina röster som kommer att stå för 50% av slutresultatet.
Tittarna i de 21 länder som får rösta, och står för de övriga 50% av slutresultatet, röstar under den riktiga showen på torsdagskvällen via telefon, SMS och den officiella appen.
Jury- och tittarrösterna räknas sedan samman och de tio länder som fått högst poäng kvalificerar sig till finalen och avslöjas i slumpvis ordning.
Hur de respektive rösterna fördelat sig avslöjas inte förrän efter finalen.
Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar och Lucy Ayoub är programledare medan Edward af Sillén och Charlotte Perrelli sköter de svenska kommentarerna vid kvällens semifinal.

De tävlande bidragen i den andra semifinalen:

RUNNING ORDER: The Second Semi-Final of the 2019 Eurovision Song Contest

ESC 2019 Semifinal 2 – startordning, repetitionsklipp m.m.:
Armenien 1. Armenien Walking Out“, Srbuk 2:a repettext
bidrags-presentation
Irland 2. Irland 22“, Sarah McTernan 2:a repettext
bidrags-presentation
Moldavien 3. Moldavien Stay“, Anna Odobescu 2:a repettext
bidrags-presentation
Schweiz 4. Schweiz She Got Me“, Luca Hänni 2:a repettext
bidrags-presentation
Lettland 5. Lettland That Night”, Carousel 2:a repettext
bidrags-presentation
Rumänien 6. Rumänien On a Sunday“, Ester Peony 2:a repettext
bidrags-presentation
Danmark 7. Danmark Love is Forever“, Leonora 2:a repettext
bidrags-presentation
Sverige 8. Sverige Too Late For Love“, John Lundvik 2:a repettext
bidrags-presentation
Österrike 9. Österrike Limits“, Paenda 2:a repettext
bidrags-presentation
Kroatien 10. Kroatien The Dream“, Roko 2:a repettext
bidrags-presentation
Malta 11. Malta Chameleon“, Michela Pace 2:a repettext
bidrags-presentation
Litauen 12. Litauen Run With The Lions”, Jurij Veklenko 2:a repettext
bidrags-presentation
Ryssland 13. Ryssland Scream“, Sergey Lazarev 2:a repettext
bidrags-presentation
Albanien 14. Albanien Ktheju tokës“, Jonida Maliqi 2:a repettext
bidrags-presentation
Norge 15. Norge Spirit in the Sky“, KEiiNO 2:a repettext
bidrags-presentation
Nederländerna 16. Nederländerna Arcade“, Duncan Laurence 2:a repettext
bidrags-presentation
Nordmakedonien 17. Nordmakedonien Proud“, Tamara Todevska 2:a repettext
bidrags-presentation
Azerbajdzjan 18. Azerbajdzjan Truth“, Chingiz 2:a repettext
bidrags-presentation

Schlagerpinglan: Innan det är dags för kvällens livesändning så ska hela semifinalen repeteras en tredje och sista gång i dag klockan 15:00, läs mer om repetitionerna här. I går repeterades hela showen två gånger, varav juryn fick rösta vid den ena.

Allt går även i dag enligt planerna och då jag både utsett mina personliga favoriter och tagit en sista titt på oddsen är nästa punkt på listan de obligatoriska gissningarna inför semifinalen… och de dyker upp lite senare under dagen. På återseende. 😀

Förslag på tilltugg till den andra semifinalen:

Schlagerpinglan:Sverige för ovanlighetens skull är min favorit så blir det här hemma (förutom det obligatoriska chips- och dippa-bordet) tilltugg med Sverige-kopplingar som serveras vid kvällens semifinalsändning, vilket i det här fallet betyder hembakta, svenska rabarbermuffins och svensk cider. 😀

(Bilderna ovan föreställer svensk glass och cider, ryska blinier med löjrom, smetana och rysk dryck, fondue med schweizisk choklad, frukt och marshmallows, röda pölser, senap och ketchup och öl från Danmark samt fyllda, danska chokladsköldpaddor.)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Eurovision 2019: Allt inför den andra semifinalen”

 1. Micke

  1. ALBANIEN (9/10) Mycket bra
  (Ja vad ska man säga? Går man efter den ursprungliga studioversionen så är den här överlägsen allt annat i semifinal 2. Så mäktig, sicken power. Live tappade den dock lite men då var det mest förväntade försämringar som det nästan alltid blir live. Det som dock oroade mig mer var videon som sedan släpptes där flera partier i låten lät helt annorlunda och framförallt var hennes röst nedtonad vilket måste ses som det värsta illdåd man kan göra mot det bidraget. Hoppas de släppt detta nu till semifinalen)

  2. NEDERLÄNDERNA (8/10) Mer än bra
  (Håller detta live? Har inte sett något längre utdrag men det jag sett får mig att känna oro. En snubbe som sitter och klinkar på tangenter. Jag är alltid orolig när jag inte sett det live men killen verkar kunna sjunga. Det här låter jädrigt bra i studioversion och jag hoppas de kan överföra samma känsla live)

  3. ARMENIEN (8/10)
  (Ett bidrag som jag tror kan bli mycket farligt ikväll beroende på hur de sätter det live. Jisses jag gillar ett bidrag från Armenien. Blir så förvånad att jag nästan måste nypa mig själv i armen. Men som sagt. Hur sitter detta live?)

  4. IRLAND (8/10)
  (Har, som jag skrev på annat ställe, hört så mycket negativt om Irlands rep men jag hoppas det är way off. Nu när Irland äntligen har något riktigt ok på , jag vet inte hur många år. Ska det då sabbas genom framträdandet. Nej jag hoppas det inte stämmer och i så fall vill jag ha Irland till final. Jisses är så ovan vid att både säga och skriva sånt om Irland i ESC att både tungan och fingrarna slant till :-))

  5. SVERIGE (8/10)
  (Alltid kul när Sverige kan stå upp för något bra. Det har ju sannerligen inte hänt så ofta. I synnerhet inte under 10-talet. Jag gillar det här. Upplyftande på något sätt. En delsanning i det kanske ligger i just det att man varit så otroligt besviken på Sverige under åren. Lycka till John)

  6. ÖSTERRIKE (8/10)
  (Så jädra skönt med bidrag som Sloveniens och som detta. Det behövs för att varva ned från allt lallande och fokus på annat än musiken. Omväxling förnöjer är ju en känd liten mening som verkligen stämmer i detta. Har många anledningar att hålla tummarna för detta ikväll men tyvärr tror jag inte det hjälper. Hoppas jag har fel)

  7. RYSSLAND (8/10)
  (I mina ögon och öron ett mycket bättre bidrag än det han höll på att vinna med för några år sedan. Det här lever ju. Om det kan föra honom till “evigt liv” i ESC är väl tveksamt men jag gillar det här)

  8. NORGE (8/10)
  (Troligen det bidrag som skiljt mest mellan studioversion och live. Det problem jag inledningsvis hade var mest refrängens enorma likhet med en annan låt. När jag väl hade lyckats lägga det åt sidan dök liveframträdandet upp med en kille och en tjej som var mil ifrån hur de lät i studioversion. Jojksnubben lyckades inte heller matcha det vi först fick till oss. Förhoppningsvis får de till det bättre ikväll)

  9. MALTA (7/10) Bra
  (Enligt Adri här ett bidrag som inte passar mig. Än så länge har han fel men det är väl först ikväll jag får veta vem av oss som har rätt 🙂 Jag har inte sett detta live. Kanske det han tänker på Adri 🙂 )

  10. DANMARK (7/10)
  (Likheterna med en gammal hit skaver en del för denna låt. Jag märker det när jag läser vad folk tycker om låtarna 2019. Själv tycker jag om det här men saknar rosslet i halsen som hon har i studioversionen men inte hade live. Kanske ikväll?)
  ——————————————
  11. SCHWEIZ (7/10)
  (Hade troligen varit med på min topp 10 ikväll om jag inte hade kommit in på ett liveframträdande och mest satt med hakan i golvet. Det lät och såg verkligen inte bra ut. Snabb revansch ikväll?)

  12. LETTLAND (6/10) Mer än godkänd
  (Kanske det bidrag som rusar upp och ner i rankingen mest av alla. Den har något men samtidigt är det något som skaver. Ska bli kul att se hur de får till det)

  13. MAKEDONIEN(6/10)
  (Möjligen det bidraget som höjts sig mest senaste tiden. Ska bli askul att se hur hon får till det live. Klickar det så kan hon rusa upp ordentligt i min ranking)

  14. RUMÄNIEN (6/10)
  (Den kvinna jag tycker mest synd om av alla 2019. Så mycket skit hon fått för sin vinst. Jag lägger mig inte i diskussionen om hur det gick till men sångerskan ska inte ha skit för detta. Om bidraget: Gillar studioversionen men liveframträdandet matchade inte riktigt)

  15. LITAUEN (5/10) Godkänd
  (Ett av årets absolut ojämnaste bidrag. Lägst av allt är givetvis falsetten och detta klarar inte de bättre partierna av att matcha upp för att rädda bidraget till mer än godkänd)

  16. MOLDAVIEN (4/10) Inte fullt godkänd
  (Esc-historiens bästa låt fanns i deras uttagning i år men detta vann. Får erkänna att kanske det styr mig mer än det borde så att jag inte kan ge detta en fullt rättvis bedömning. Just nu känns den bara helt enkelt inte fullt godkänd)

  17. KROATIEN (3/10) Dålig
  (Nja varken då när den vann eller nu känns denna riktigt flygfärdig. Till att börja med tycker jag han kan ta av sig påhänget han släpar på så att man får en möjlighet att ta detta på allvar)

  18. AZERBAJDZJAN (2/10) Mer än dåligt
  (Falsetten skär rätt igenom. Behöver jag säga mer)

 2. Adri

  En omöjlig semi att tippa tycker jag. Så många bra låtar, så många favorittippade. Men det är väl alltid någon favorittippad som faller hårt?

  Så jag skiter i att tippa. Så här tycker jag:

  1. Irland
  2. Armenien
  3. Norge
  4. Danmark
  5. Schweiz
  6. Albanien
  7. Sverige
  8. Nederländerna
  9. Ryssland
  10. Moldavien

  11. Malta
  12. Lettland
  13. Nordmakedonien
  14. Azerbajdzjan

  Alla dessa 14 är typ värdiga final och kan inte böla om det är ur denna pöl finalisterna plockas, även om jag såklart har mina preferenser!

  15. Rumänien
  16. Kroatien
  17. Österrike
  18. Litauen

  Även om plats 15-17 alla växt på sistone de med, så kan man tyvärr inte undgå att dessa fyra (för mig) utgör semifinalens slaskhög.

 3. Micke

  Jisses Adri. Om man räknar Topp 13 så har vi 12 lika. Har det någonsin hänt 🙂 Skiljer gör bara mitt Österrike och ditt Moldavien

 4. Adri

  Jag vill dock utfärda en skrällvarning. Jag fick ju rätt när jag skrev att Vitryssland skulle skrälla i tisdags, så why not try it again?

  Jag vill så gärna tro att det är Irland som kan skrälla. Men än finns där massa tvivel. Sarah kan! Det har man sett! Men hon är ju sjuk!

  Visserligen ”bara” en infektion efter att ha tagit bort sin visdomstand, så kanske inget som anfaller stämbanden. Men likväl är man ju inte sitt riktiga jag när man går på medicin och inte mår helt 100%. Hoppas hon är bättre idag isf! 🙂

  Jag ska hålla alla fingrar för henne!

  Men tills jag sett det går min skrällvarning till Österrike. Folk gillar tydligen Paenda’s röst – I don’t. Och scenen är skitsnygg. Juryn lär dregla över den.

  Jag är inte en sån som önskar andra människor och dess arbete otur, så istället för att säga att jag hoppas Österrike misslyckas så skriver jag istället… ”hoppas någon av de 16 bättre” tar finalplatserna! 🙂

 5. Johanna

  @adri det är du och jag som håller tummarna för Irland. Hade varit bästa någonsin om hon gick vidare (och typ helt omöjligt i denna semin, men de gick vidare med en sämre låt förra året så varför inte?)

 6. Micke

  Jag då? 🙂

 7. Adri

  Johanna: Precis! Och då var det en sämre låt, i en mycket bättre semi (jag skulle säga att förra årets semi 1 är den bästa semin i ESC nånsin) – så jag skulle ha svårt med motiveringen till varför hon eventuellt skulle få lämna!

  Men man vet sen tidigare att man inte kan förvänta sig att en hel kontinent håller med en! Så jag är tyvärr förberedd på failure. Men fasen vad kul om hon kunde tysta alla tvivlare, myself included! 🙂

 8. Johanna

  @Micke Du vill också vara med i team Irland- det är klart du ska!

 9. Schlagerpinglan

  @Johanna och Adri, Även jag har Irland bland mina tio önskade finalister. 😀 (Jag tillhör dock tvivlarna som inte tror att det kommer att räcka för Sarah…. men större skrällar ha ju inträffat så vi får se.)

 10. Micke

  Johanna, jag vill alltid vara i Team Irland när det gäller musik förutom i Esc 🙂 Men i år är även jag med. Lita på det 🙂 Har bara blivit orolig över snack om att det är dåligt live. Har inget sett men givetvis hoppas jag det är skitsnack

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se