ESC 2019 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2019 och all inför-info om showen och dess tävlande bidrag hittar ni i en sammanställning här medan min traditionsenliga gissning av resultatet följer här:

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2019 – Semi 2: (i startordning)
Moldavien Moldavien – “Stay“, Anna Odobescu
Schweiz Schweiz – “She Got Me“, Luca Hänni
Rumänien Rumänien – “On a Sunday“, Ester Peony
Sverige Sverige – “Too Late For Love“, John Lundvik
Malta Malta – “Chameleon“, Michela Pace
Ryssland Ryssland – “Scream“, Sergey Lazarev
Norge Norge – “Spirit in the Sky“, KEiiNO
Nederländerna Nederländerna – “Arcade“, Duncan Laurence
Nordmakedonien Nordmakedonien – “Proud“, Tamara Todevska
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “Truth“, Chingiz
Övriga bidrag: (i startordning)
Armenien Armenien – “Walking Out“, Srbuk
Irland Irland – “22“, Sarah McTernan
Lettland Lettland – “That Night”, Carousel
Danmark Danmark – “Love is Forever“, Leonora
Österrike Österrike – “Limits“, Paenda
Kroatien Kroatien – “The Dream“, Roko
Litauen Litauen – “Run With The Lions”, Jurij Veklenko
Albanien Albanien – “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi

Schlagerpinglan: Min semifinal-1-gissning gick ju inget vidare (7 av 10 rätt) men skam den som ger sig, vi gör ett nytt försök med semifinal 2: 😀

De länder som jag tror är ganska “final-säkra” är Sverige, Ryssland och Nederländerna medan Kroatien, Lettland och Irland tillhör de som jag har svårt att se hur de ska klara kval-gränsen.

Därefter så tror jag att Schweiz, Norge, Azerbajdzjan och Nordmakedonien mycket väl kan vara de som får tillräckligt med röster medan Armenien skulle kunna vara ett av de förhandstippade länder som misslyckas.

Kvar har jag då sju länder och 3 finalplatser… som jag fördelar till Moldavien (underskatta inte snö-konst och en klassisk, stark ballad), Rumänien (kunde den vinna i den nationella finalen så kan den säkert få ihop tillräckligt med röster här också) och Danmark (lättsamma låtar från Danmark brukar gå hem) eller Malta (den lilla ön storsatsade ju med X Factor och ett proffigt team och bör vara med bland de tio). M.a.o. så finns det inte plats för Danmark i finalen utan de får nöja sig med att vara reserv i min tippning… i fall det skulle visa sig att jag fått något av länderna fel. 😉

Mina personliga favoriter hittar ni här. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2019: Dags att gissa resultatet av Semifinal 2”

 1. Mikaela

  Ryssland
  Sverige
  Nederländerna
  Schweiz
  Norge
  Azerbajdzjan
  Danmark
  Rumänien
  Malta
  Nordmakedonien

 2. Nathalie

  De tio bidragen jag verkligen vill ha i final ikväll:

  Albanien
  Nordmakedonien
  Ryssland
  Sverige
  Norge
  Azerbajdzjan
  Irland
  Rumänien
  Malta
  Schweiz

  Men vilka tar sig till final då? Min gissning är följande:

  Sverige
  Norge
  Ryssland
  Nederländerna
  Schweiz
  Azerbajdzjan
  Armenien
  Malta
  Österrike
  Danmark

  Jag hoppas innerligt att jag har fel då jag tänker rösta på Albanien och Nordmakedonien ikväll. Jag hoppas på final för både Jonida och Tamara, men är redan nu beredd på att jag kommer att bli besviken!

 3. Frans

  Jag tror på:
  Nederländerna
  Sverige
  Makedonien
  Ryssland
  Azerbaijan
  Armenien
  Schweiz
  Malta
  Österrike
  Och sen skrällar Kroatien

  Jag tror inte Norge har vad det krävs för att ta sig igenom. Det är en ganska generisk glad låt som har drabbats av en mörk, dyster bakgrund. Alldeles för mycket svart.

 4. Zacke

  Min gissning (i startordning :

  Armenien
  Moldavien
  Schweiz
  Danmark
  Sverige
  Malta
  Ryssland
  Nederländerna
  Nordmakedonien
  Azerbajdzjan

 5. JOHANNA

  Jag hoppas du har fel om Moldavien och Rumänien. Jag kan inte ha båda de två sämsta bidragen vidare i en semi där 13 låtar förtjänar final, det går jg inte med på!

 6. JOHANNA

  Min tippning glömde jag ju!

  Sverige
  Nederländerna
  Schweiz
  Nordmakedonien
  Malta
  Azerbajdsjan
  Ryssland
  Österrike
  Armenien
  Norge

  Tror de 7 första är relativt säkra. De andra kan gå lite hursomhelst!

 7. Engsla

  Jag tror (befarar? lol) att följande bidrag går vidare i semi 2:

  Azerbajdzjan
  Danmark
  Kroatien
  Litauen
  Moldavien
  Nederländerna
  Norge
  Ryssland
  Schweiz
  Sverige

  Hoppas att jag har fler fel den här semin 😉

 8. Josef

  Mina 10 finalister semifinal 2. Hoppas på att både Norge och Danmark åker och istället går Österike och Rumänien vidare. Men listan nedan tippar jag.

  Schweiz
  Danmark
  Sverige
  Malta
  Ryssland
  Albanien
  Norge
  Nederländerna
  Nordmakedonien
  Azerbadjan

 9. Micke

  Detta är inte vad jag tycker, tror och hoppas på. Det skrev jag i förra länken med betyg mm. Detta är vad jag tror. Tror att Pinglan kommer att ha åtta rätt. Enligt vad jag tror så skulle hon ha bytt Moldavien och Rumänien mot Albanien och Armenien. Då hade hon nog haft tio rätt 🙂

 10. Mats

  Jag tror att följande tio går till final ikväll:

  1. Nederländerna
  2. Norge
  3. Azerbajdzjan
  4. Sverige
  5. Malta
  6. Schweiz
  7. Danmark
  8. Armenien
  9. Nordmakedonien
  10. Ryssland

 11. Andreas

  Mitt tips är snarlika pinglans, jag tror att Armenien och Danmark tar platserna från Rumänien och Moldavien även om jag själv hoppas på Moldavien.

 12. Schlagerpinglan

  @Johanna, Med tanke på hur min gissning gick i den tidigare semifinalen så borde det finnas lite felmarginal, så det är väl inte helt otänkbart att jag får fel på ett par länder och varför inte då just Moldavien och Rumänien (som även Micke är inne på) men jag håller kvar vid dem (dels för att jag hoppas på Moldavien och dels för att jag tror att Rumänien överraskar). Spännande lär det bli i alla fall. 🙂

 13. Mikaela

  Tror topp 3 i finalen kommer bli Nederländerna, Australien och Ryssland.

 14. craxman4

  Armenien. 2/5.
  Artisten har gjort succe i östra europa med sitt vokaliska behärskande samt tolkande av skarpsinniga och tunga kompositioner. Däremot mer tvivelaktig kring kvalificering från torsdagens kvalomgång. Preliminär gränsfall position i nuläget men diasporan är hög samt musikexperter som borde respektera hennes kapacitet samt utgångsläge.
  Går ej vidare till final.

  Irland 1/5.
  Sångerskan har den enklaste och mest banala kompositionen att sälja på ett övertygande sätt till den europeiska publiken och bär ändå på stora vokaliska luckor.
  Går aldrig vidare till final.

  Moldavien. 2/5.
  Väldigt statisk och inkomplett sång med konventionella infallande idéer. De visuella uttrycken är klara och tekniskt fungerande men totalt ihåligt och osammanhängande med tanke på hur låten är komponerad. Vid sidan av deras enda vän i Europa (Rumänien) så är det moldaviska bidrag helt under försvar.
  Går ej vidare till final.

  Schweiz 1/5.
  Mestadels så upplevs detta som en inköpt dataprodukt med en text som är övervägande dels total nonsens. Det är en för enkel låt som tydligen kommer framföras med ostadiga röstresurser.
  Går vidare till final.

  Lettland 1/5.
  En kolossalt livlös jazzframställning med en otroligt oinspererande text som handlar mer eller mindre om en tragisk brud som inte lyckas få napp under en dyster natt på krogen.
  Går aldrig vidare, man ska inte ens hoppas…

  Rumänien 1/5.
  Wow. Soulpop som har en antik och otydlig inredning med på tok för många oh oh och ey ey fraser som bara fyller ut denna meningslöshet. Allt i den orytmiska “On a Sunday” överlevs på tomgång och lösa idéer. Diasporan höjer kvalficieringsmöjligheterna något.
  Går vidare till final.

  Danmark 1/5.
  Vad fan är detta? En fisvaggande visa mot en illaluktande melodi samt ett låtskrivande som ligger på dagisnivå med en sångerska som under 180 sekunder sitter och stirrar ut sin publik till en skrämmande nivå. Danmark är i helvetet och det är dags att packa väskan och lämna med negativa besked.
  Går ej vidare till final.

  Sverige 3/5.
  Överkommersiellt, affärsproducerat bidrag i kombination med en enkel och rak uppbyggnad i den positiva bemärkelsen. I min synpunkt så samordnas de flesta komponenterna samman och en väldigt ödmjuk sångare från Sverige gör att detta känns kanske lite för trevande och avvaktande. I Princip det mest insmickrande och röstningsbenägna bidraget i årets startfält. Utan kören så är det minimala mängder soul och gospel i den svenska låten.
  Är det ens en fråga att Sverige tar sig vidare?

  Österrike. 2/5. Lovande start men övervägande otydliga, monotona och planlösa genvägar i typ varenda textrad samt låtstruktur.
  Går ej vidare till final.

  Kroatien. 2/5. Alldeles för många camp-inslag i detta bidrag samt textmässiga ofullständigheter. Roko är ung och oerfaren men behärskar att gapa sig igenom det han kallar för dröm.
  Går vidare till final. Skrällvarning.

  Malta. 2/5. I mitt tycke en ganska stor slöseri på en underbar artist. På tok för genomkommersiellt och överdominanta juvenila textrader. Fast det finns faktiskt en klokhet och något som stämmer överens i själva lyricen och det är att Michela sjunger om att effektivt ändra och anpassa sig till olika skepnader precis som en kameleont. Där är sant. I hemlandets uttagningstävling och tv-talent programmet X Factor kunde hon ta sig från ett område till ett annat och bemästra till fullo. Där har låtskrivarna satt något på rätt kant. Sedan återfinns det en hel del mystiska gömda plagiatvarningar inne i Maltas bidrag som återkommer, vilket inte känns särskilt godkännande.
  Går vidare till final. Bidraget har appellerats tillräckligt mycket i dagens läge hos den ytliga publiken.

  Litauen 1/5.
  Vad ska man säga om den här åsnan till sångare och någon jv betongplatta till låt. Bidraget är mediokert till den gräns så att jag blir mörkrädd. Låten står på en otroligt svag grund, tunn låt. Allt i den här kompositionen bygger på pengar, produktion, kontakter samt jubelidioter som köper in varan.
  Går aldrig vidare till final. Större chans att lejonen går vidare.

  Ryssland 2/5.
  Förhoppningsvis är Vladimir Putin väldigt nöjd med all para han har lyckats spruta in i den här kompositionen…
  Går vidare till final med all säkerhet. Det är en tidsfråga innan Ryssland tar hem hela tävlingen.

  Albanien 4/5.
  För alla ytliga tittare kommer detta bli kvällens toapaus. Låten handlar om alla 800 000 tusen invånare som flydde från kriget i Kosovo under 90-talet.
  Går ej vidare till final – baserat på ett troligtvis visuellt svikande intryck hos många fans samt oförstånd från den västeuropeiska publiken som kanske inte kan relatera till bidragets innebörd genom samma vinkel.

  Norge 1/5.
  Det är en uppknullad låt, när den där lilla grabben kommer på, det låter som en groda som inte kan andas, det är det som ska kallas “jojk” i det norska bidraget. Det är en riktig röra som få kommer begripa.
  Går ej vidare till final.

  Nederländerna 4/5.
  Den levererar de intellektuella komponenterna i lyricsen och tar det vidare till en annan nivå. Jag lyssnar inte bara på låten genom mina öron men jag smälter ned sammansättningen med min hjärna och med mitt intelekt. Så det är intellektuellt och fysiskt tillfredsställande och en av de mest intressant tillverkade och njutningsfulla kompositionerna i startfältet. Jag tror att det blir ett mycket förståelserikt ögonblick hemma men också för musikexpertern.
  Går vidare med all säkerhet. Fortfarande en eventuell vinnare.

  Nordmakedonien 3/5.
  Sångerskan lyckas strukturera upp ett trendigt budskap i flera förstående moment eller stycken i bidraget samt ge ett upplyftande tröstande vemod med hjälp av stråkar samt starka vokaliska kunskaper.
  Går vidare till final.

  Azerbajdzjan 2/5.
  En otroligt talangfull artist som precis som Malta inte lever upp till det artisten har målat fram i andra lite mer specificerade sammanhang. Texten är fullkomligt obegriplig där sångaren vill att man ska dricka upp problematiken genom ett förhållande, gå vidare och därefter hålla käften om det. Det låter som en väldigt självupptagen text. I bidraget ska artisten lyckas behärska en falsettbärande refräng och det ska man göra med försiktighet fast det ska samtidigt låta hållbart. Hela intrycket känns som en dataproduktion som har styrt mer eller mindre alla spakar här.
  Går vidare till final med all säkerhet.

  MINA FINALISTER:
  MOLDAVIEN
  SCHWEIZ
  RUMÄNIEN
  SVERIGE
  KROATIEN
  MALTA
  RYSSLAND
  NEDERLÄNDERNA
  NORDMAKEDONIEN
  AZERBAJDZJAN

  Ruskigt spännande semifinal jämfört första semifinalen som var bedrövlig. Vinnaren i denna semi, vinner nog finalen. Heja Kroatien! Pozdrav! Rokooooo

 15. Josef

  @Pinglan: Jag råkade otroligt nog få 10/10 möjliga! 😀 Listan ovan. Dock gick inte mitt älskade Rumänien eller Österike vidare vilket jag skrev om i inlägget.

 16. Schlagerpinglan

  @Josef, Wow, det var inte illa, inte ofta det händer (i alla fall inte för mig, jag är ganska nöjd med mina 8 rätt. 😀 ) Typiskt dock att man får rätt på känsla och inte vad man egentligen önskar. Några tankar om vem som till slut vinner? 🙂

 17. Josef

  Tackar! ;-D Nej det har hänt mig en gång i livet tidigare och det var 9 eller 10 år sedan! Så lite tur måste man verkligen ha!
  Tittar man just nu på oddsen är ju Holland jättefavorit, men kan någon hota är det främst 3 stycken och det borde vara. Ryssland, Sverige och kanske den största växaren Australien! Men vem vet?! Island räknar jag nästan bort pga juryn men teleröster kan gå väldigt bra för dem! Även Frankrike kanske kan vara med på ett hörn men jag oroar mig även där för låga jurypoäng. Sverige, Holland eller Australien borde vara en naturlig juryvinnare.

  Du hejar på Sverige och Ryssland som jag sett här i tidigare listor?!

 18. Schlagerpinglan

  @Josef, Nu när jag räknat bort Cypern och fått upp Australien i toppen samt blivit av med några favoriter så tror jag att jag kommer att hoppas mest på Sverige, Ryssland och Australien i finalen… om jag inte glömt någon. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se