ESC 2019 Schlagerpinglan: Den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2019 avgjordes i går kväll (se resultat och länkar här) vilket betyder att det är dags att ta en titt på hur den påverkade oddsen att vinna hela tävlingen.

Här nedan ser ni rangordningen enligt de aktuella oddsen på oddschecker.com i jämförelse med ländernas placeringar den 15:e maj, d.v.s. efter den första semifinalen.

De länder som har störst chans att vinna ESC 2019:
enligt odds 2019-05-17 (2019-05-15)
Nederländerna 1. (1.) Nederländerna: – “Arcade“, Duncan Laurence S 2
Australien 2. (4.) Australien – “Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke S 1
Sverige 3. (2.) Sverige – “Too Late For Love“, John Lundvik S 2
Schweiz 4. (9.) Schweiz – “She Got Me“, Luca Hänni S 2
Italien 5. (7.) Italien – “Soldi“, Mahmood F
Ryssland 6. (3.) Ryssland – “Scream“, Sergey Lazarev S 2
Azerbajdzjan 7. (6.) Azerbajdzjan – “Truth“, Chingiz S 2
Island 8. (8.) Island – “Hatrið mun sigra“, Hatari S 1
Frankrike 9. (5.) Frankrike – “Roi“, Bilal Hassani F
Norge 10. (15.) Norge – “Spirit in the Sky“, KEiiNO S 2
Malta 11. (10.) Malta – “Chameleon“, Michela S 2
Spanien 12. (13.) Spanien – “La venda“, Miki F
Grekland 13. (12.) Grekland – “Better Love“, Katerine Duska S 1
Danmark 14. (19.) Danmark – “Love is Forever“, Leonora S 2
Cypern 15. (11.) Cypern – “Replay“, Tamta S 1
Makedonien 16. (16.) Nordmakedonien – “Proud“, Tamara Todevska S 2
Serbien 17. (17.) Serbien – “Kruna“, Nevena Božović S 1
Storbritannien 18. (21.) Storbritannien – “Bigger Than Us“, Michael Rice F
Tjeckien 19. (14.) Tjeckien – “Friend Of A Friend“, Lake Malawi S 1
Estland 20. (18.) Estland – “Storm“, Victor Crone S 1
SanMarino 21. (28.) San Marino – “Say Na Na Na“, Serhat S 1
Slovenien 22. (20.) Slovenien – “Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl S 1
Vitryssland 23. (23.) Vitryssland – “Like It“, ZENA S 1
Albanien 24. (26.) Albanien – “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi S 2
Tyskland 25. (32.) Tyskland – “Sister“, S!sters F
Israel 26. (25.) Israel – “Home“, Kobi Marimi F
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Odds från oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Det är med väldigt blandade känslor jag tar del av förändringarna av oddsen nu på fredagsförmiddagen. Även om jag tycker att det är roligt att se hur Australien, som jag tycker blåst nytt liv i sitt bidrag med en fenomenal scenshow, klättrar så blir jag lite konfunderad över att se hur mina andra två stora favoriter, Sverige och Ryssland, dalar medan Nederländerna, vars bidrag jag visserligen gillar men inte älskar, fortfarande befinner sig på förstaplatsen. Jag får återkomma till det i mina semi-2-tankar senare i dag. 🙂

Se även: Resultaten av Semifinal 1 och Semifinal 2 samt Final-startordningen

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2019: Oddsen efter andra semifinalen”

 1. SchlagerJuggen

  Hej!
  Jag tycker inte Sveriges bidrag är så bra som svenskarna vill tro, gospel – snark! Har gjorts tusen gånger. Nederländernas låt är bra i sig, men tråkig show. Australien tycker jag är bäst “overall”, tävlingens bästa show utan tvekan men fallerar lite på låten. Hade Australien varit ett land i Europa och folk hade varit vana att rösta på dem så hade de nog vunnit, men i och med att de i detta universum ligger andra sidan jorden blir jag osäker på om folk kommer rösta på dem…

 2. Mikaela

  Tror inte heller Sverige har något i slutstriden att göra. Hoppas SÅ på Nederländerna, jag känner starkt för låten. Australien vore en besvikelse. Schweiz och Azerbajdzjan förtjänar topp 5 men är inga vinnarlåtar tycker jag.

 3. SchlagerJuggen

  Mikaela, varför tycker du Australien vore en besvikelse? Du kanske inte gillade låten helt enkelt? Showen har minst lika mycket vikt som låten, och inte mer, när det gäller att greppa förstaplatsen. Personligen gillar jag ingen låt alls, jag försöker bara förutspå vinnaren 🙂

 4. SchlagerJuggen

  **om inte mer, menade jag

 5. Mikaela

  Jag tycker Australien har en tråkig låt, och det vore trist om hon vann enbart pga det fantastiska scenframträdandet. Måns fick mycket hjälp av sin show 2015, men han hade också en bra låt…

 6. Mats

  Mikaela, jag håller helt och hållet med dig, Nederländerna har en jättebra låt och jag hoppas och tror att den vinner imorgon. Australien har en bra show men låten är sådär, tror faktiskt att bettinglistorna överskattar den en hel del. Jag hoppas också att Italien får en riktigt bra placering i år, den är definitivt topp 3 för mig.

 7. SchlagerJuggen

  jag håller med om Italien, gillar den också, har inte sett framträdandet dock. Jag sa ju också att Australien fallerar lite på låten, men historiskt sett så har scenframträdandet haft en avgörande roll i många fall. Tror också Top 3 blir Nederländerna, Australien och Italien.

 8. Micke

  Jag har från första lyssningen på Australiens låt satt den väldigt högt i årets ESC. Sen kom finalframförandet i Australien och ingenting förändrades. Jag satte den lika högt. Nu kom då detta och då steg den än mer.

  Nederländerna har från första början varit väldigt högt upp för mig. Steget precis före Australien. Jag har hela tiden känt att den kommer att höjas än mer live då man slipper se en naken karl simma runt. Nu kom liveframträdandet och såååååååå jädra tunt det var. Killens röst håller men snälla kan han inte åtminstone ställa upp en stund i låten så något händer.

  Just nu har Australien för mig gått om Nederländerna. De kämpar just nu om platser runt 2-5

 9. Adri

  Jag tror det blir en kamp mellan Italien och Nederländerna 🙂 ”Soldi” är nog den låt som bäst kan locka båda gruppers poäng tror jag. Problemet kan bli showen och Mahmood. Får se 🙂

  ”Arcade” visade sig igår hålla. Duncan sjöng bra och jag personligen fick den ”minimala show” som jag egentligen väntat mig under hela försäsongen 🙂 Snygg ljussättning till en snygg låt!

  Australien kommer nog topp 5, men inte vinna.

  Schweiz har jag tröttnat på. Azerbajdzjan kan väl bli tia eller nåt.

 10. Adri

  Tror dock Sverige kan vinna hos juryn 🙂 Har tippat oss på en sjätteplats. Mellan Robin B och Benjamin I.

 11. JOHANNA

  Det blir en kamp mellan Nederländerna Australien och kanske Sverige……sedan ev nåhon oväntad typ Makedonien på fjärdeplats…

 12. JOHANNA

  Just det Azerbajdsjan kommer nog topp 5 med!

 13. Adri

  Jag som gillar Danmark tycker också det är lite kul att se att Danmark hoppar uppåt och förbi en massa på oddsen (även om det kan sluta helt annorlunda imorgon oavsett).

  Danmarks låt får ju helt ofattbart mycket skit på Eurovisions kanaler. Vissa kallar den t.o.m ”the worst song ever to advance in ESC”.

  Jag kan fatta att alla inte uppskattar Danmark, men att en liten söt visa upprör så – det kan jag inte relatera till 🙂 Men aja, nu blev det final iaf!

 14. Mikaela

  Jag tror följande

  1. Nederländerna
  2. Australien
  3. Schweiz
  4. Ryssland
  5. Azerbajdzjan

  Italien har en kanon låt och ett framträdande som stjälper det. Tror plats 6-10 för både de och Sverige.

 15. Daniela

  Australien vinner i år! Tror jag! 🙂

 16. Andreas

  Tror definitivt att Sverige kommer topp fem utan tvekan, till skillnad från Benjamins tråkiga låt från ifjol tror jag att John går hem hos såväl jury som publik vilket lär resultera i ett bra resultat. Nederländerna är ruskigt populär även den och den lär också håva in poäng från juryn.

  Australien har en fantastisk scenshow men en lite svagare låt, dock tror jag det kan ligga till hennes fördel att vara ensam kvinna mot en massa män om vi snackar topp striden så att säga. För det är utan tvekan killarnas år i år sett till vad som förväntas komma topp tio. Tror dock hon kan få svårt att kamma hem massor av jurypoäng.

  Schweiz överraskande mig ändå tyckte att Luca skötte sig helt godkänt i sin semifinal efter rapporterna jag hört från genrepen förväntade jag mig faktiskt sämre sång än jag fick vilket jag tycker är roligt då jag ändå gillar låten. Azerbajdzjan är en låt jag har svårt att greppa, tycker att Chingiz gjorde väldigt bra ifrån sig och han lyfter tveklöst låten men låten i sig är inget jag älskar.

  Italiens låt gillar jag däremot det mesta i och om han gör ett bra framträdande på lördag tror jag han kommer riktigt högt upp. Ryssland däremot även om jag älskar låten kan jag inte låta bli att känna att nåt saknas och för att ha vinst chans måste han vinna tittarna rejält för vi vet alla att Ryssland hur bra låt dom än kommer med kommer ignoreras av en massa jurygrupper i denna så kallade opolitiska tävling. Så tror faktiskt inte Ryssland vinner men tror att den kommer placera sig bra.

  Utan inbördes ordning tror jag Nederländerna, Sverige, Ryssland, Australien och Italien kommer komma topp fem. Ska försöka få ihop en tippning senare men just nu har jag valt dom fem jag tror mest på. Tror dock att Ryssland och Australien kommer få det svårt att gå hela vägen. Så nån av dom tre andra som vinnare.

 17. Andreas

  En till sak jag glömde nämna är att jag sätter Norge som en rejäl Dark Horse. Skulle inte förvåna mig det minsta om den slår sig in topp fem eller till och med bättre.

 18. Daniela

  @Andreas, jag håller med dig fullständigt i din analys! Norge är en Dark Horse värkligen!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se