ESC 2019 Schlagerpinglan: Vanligtvis brukar jag sammanställa en personlig favorit-topp-tio-lista efter att det avslöjats vilka bidrag som ska tävla i finalen av Eurovision Song Contest men i år har jag så många kandidater att jag i stället gör en topp-15-lista, se nedan.

Schlagerpinglans topp-15-favoriter i finalen av Eurovision Song Contest 2019:

Sverige 1. Sverige Too Late For Love“, John Lundvik
Australien 2. Australien Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
Ryssland 3. Ryssland Scream“, Sergey Lazarev
Schweiz 4. Schweiz She Got Me“, Luca Hänni
Estland 5. Estland Storm“, Victor Crone
Spanien 6. Spanien La venda“, Miki
Israel 7. Israel Home“, Kobi Marimi
Cypern 8. Cypern Replay”, Tamta
Island 9. Island Hatrið mun sigra“, Hatari
San Marino 10. San Marino Say Na Na Na“, Serhat
Norge 11. Norge Spirit in the Sky“, KEiiNO
Azerbajdzjan 12. Azerbajdzjan Truth“, Chingiz
Nederländerna 13. Nederländerna Arcade“, Duncan Laurence
Italien 14. Italien Soldi“, Mahmood
Vitryssland 15. Vitryssland Like It“, ZENA

Schlagerpinglan: Listan ovan talar egentligen för sig själv: För en gångs skull så har jag Sveriges bidrag som stor personlig favorit och därför kommer jag att hålla tummarna för att vi får vår sjunde ESC-vinst nu på lördag. 🙂

Skulle inte detta inträffa (en stor del av tittarna verkar ju ha en lite negativ inställning till Sverige i ESC rent generellt) så blir jag nästan lika glad om det visar sig att vinsten i stället går till Australien, Ryssland eller Schweiz, men även där har jag olika tvivel för vart och ett av bidragen.

Lyckligtvis så har jag utöver mina fyra stor-favoriter ytterligare ett antal bidrag som jag tycker rejält bra om så mitt hopp om att det ska bli en helt OK vinnare i morgon lever fortfarande kvar. Hur det sedan slutar återstår att se. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2019: Schlagerpinglans final-favoriter”

 1. Mats

  Jag har följande personliga topp-15 lista

  1. Nederländerna
  2. Italien
  3. Azerbajdzjan
  4. Norge
  5. Cypern
  6. San Marino
  7. Sverige
  8. Schweiz
  9. Malta
  10.Danmark
  11.Estland
  12.Slovenien
  13.Tyskland
  14.Tjeckien
  15.Australien

  Pinglan, jag kan konstatera att våra listor ser ganska olika ut. Vi har ju dock båda Cypern och San Marino topp-10. Tror nog inte att någon av dem hamnar så högt i finalen men jag hoppas att San Marino kan hamna bättre än den 24:e plats de fick 2014, f.ö. enda gången de varit i final förut

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se