ESC 2020 Eftersom Duncan Laurence vann årets upplaga av Eurovision Song Contest så kommer tävlingen att hållas i Nederländerna 2020. Vilken stad som kommer att få äran att agera värd har ännu inte beslutats, men värdstads-budgivnings-processen har nu officiellt inletts.

Nästa år kommer tävlingen att bli ett samarbete mellan de tre nederländska EBU-medlemmarna NPO, AVROTROS och NOS. De bjuder nu in nederländska städer och regioner att ansöka om att bli värdstad för Eurovision Song Contest 2020. Tidigare har Hilversum (1958), Amsterdam (1970) och Haag (1976 och 1980) stått värd när ESC arrangerats i Nederländerna.

Host City Bid – så här går det till:

Jon Ola Sand provides an insight into the Host City Bid (3:02 – Aug 26, 2016 – eurovision.tv)

De tre faserna när ESC 2020-värdstaden ska utses:

Fas 1: I början av juni får alla intresserade städer/regioner ett dokument från NPO / AVROTROS / NOS där alla kriterierna en värdstad måste uppfylla finns specificerade.
Fas 2: Städerna/regionerna som är intresserade av att bli värdstad har fyra veckor på sig att sammanställa sina “bud-böcker“, som ska lämnas in i början av juli.
Fas 3: I mitten av juli har organisatörerna möjlighet att besöka de aktuella städerna och regionerna. Värdstaden för den 65:e årgången av ESC utses i samspråk med EBU efter att alla buden utvärderats.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Enligt esctoday.com så är det nio städer som så här långt visat intresse av att stå värd för ESC 2020, vilket man kan läsa mer om här: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Zwolle, Utrecht, Maastricht, Haag, Leeuwarden och Den Bosch. Hur många som till slut kommer att lämna ett seriöst bud återstår däremot att se. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se