Cypern Schlagerpinglan: I väntan på att Cyperns TV-bolag CyBC ska avslöja hur de tänker välja ut sitt nästa bidrag i Eurovision Song Contest så kan vi ta en titt på hur det såg ut när deras 2019-representant Tamta gästade Sommarkrysset 2019, se nedan.

Cyperns ESC 2019-bidrag:
Låt, Artist: “Replay” – Tamta
Länk: Tamta – ”Replay” | Sommarkrysset 2019 (ESC ANTON)
Låtskrivare: Alex Papaconstantinou, Teddy Sky, Viktor Svensson,
Albin Nedler, Kristoffer Fogelmark
(ESC-bidrag) Replay” (13:e i finalen för Cypern 2019)

Schlagerpinglan: Så glad jag blev när jag såg detta framträdande. 😀 Det var något liknande detta som jag hade hoppats på inför Tel Aviv, d.v.s. en varm kärlekslåt i stället för en kall sexlåt. “Replay” var ju en av mina förhandsfavoriter inför ESC 2019 men tyvärr så blev det som det blev och Cypern hamnade till slut ganska långt ner på min lista.

(Till mitt försvar, innan det dyker upp kommentarer om att jag är gammalmodig och inte klarar av “sexiga” utstyrslar så vill jag poängtera att jag hade Island på plats nr 8. Det är m.a.o. inte kläderna i sig som var problemet, utan hur väl de (inte) fungerade i sammanhanget.)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Cyperns Tamta framför “Replay” i Sommarkrysset 2019”

 1. craxman4

  Fy fan. Framträdandet i Sommarkrysset på TV4 var bättre än framträdandet i Tel Aviv…

 2. Schlagerpinglan

  @craxman4, Mmm… även om många verkar tro att en bra låt säljer sig själv och att framträdandet bara är en liten rolig extrasak så tycker jag att detta är ett bra exempel på hur ett framträdande kan höja/sänka en låt. Så synd att Tampa inte satsade på det glada/charmiga/färgglada spåret i Tel Aviv, det hade hon kunnat tjäna många placeringar på. Men, men… kanske prioriterade de att vara en motpol till den eldiga “Fuego” året innan och visa att det inte alls var en “repris”. Synd, i vilket fall som helst.

 3. Micke

  Ok. Ännu en anledning till att inte kolla på sommarkrysset då 🙂

 4. Adri

  Rent visuellt så var det bättre här på Gröna Lund, men ljudmässigt lät det bättre i Tel Aviv (kan ju bero på skillnader i produktionsvärdet dock).

  Men annars, jag håller med er. Allihopa. Låten är en somrig, glad poplåt. Så varför scenframträdandet i ESC var så kallt – I’ll never know. Skulle det vara sexigt? Det hoppas jag verkligen inte, för i så fall var det ju ett kapitalt misslyckande. Gjorde man det för att undvika paralleller till “Fuego”? Ja, kanske. Men då känns det väl som att misstaget var att från start ens skicka “Replay”.

  Men oavsett version så är inte “Replay” en stor favorit. Någonstans runt övre mitten bland årets låtar. 🙂 Saknar Eleni.

  —————————————————————

  MEN… nu något helt annat jag tar med mig från klippet ovan (och andra klipp från Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg och Sommarkrysset…) – finns det tråkigare personer att framträda för än svenskar?

  Tycka vad man vill om “Replay” men det är en låt som ger utrymme för att leva ut i lite energi, men så ser man publiken, där typ ett barn är lite glatt. Jag är inte musiker, jag är inte sångare… det ska gudarna veta, men jag gissar att det finns en tyst överenskommelse dem emellan om att svenska åskådare är de tristaste.

  Råkade se Diggiloo på TV4 igår också (eller “råkade” – fjärrkontrollen låg för långt bort och jag var lat) och hade exakt samma iakttagelse där. Tyckte så synd om Mariette och Ola Salo som ville få igång publiken, men fick världens stelaste och mjäkigaste respons.

  Ja, förlåt för sidospår. Överlag älskar jag Sverige, men jag är inte ett stort fan av fördomen av oss som stela och trista… som bara bekräftas i dessa underhållningssammanhang 🙂

 5. Craxman4

  Saken är ju att låten va dålig, folk måste börja förstå… Hon va ju nära på att åka ut ur den sämsta semin med 0 motstånd, inte för att någon lampa var fuckad eller för att ngn dansare va stel. Hon sjöng ok, låten va dålig. Och om låten var så bra? Varför vann den inte då?

 6. Craxman4

  Lyricsen sög och ingen originalitet tyvärr

 7. craxman4

  Australien – Visuellt fantastiskt iscensatt, med det ögonfängslande numret borde man ha slagits om en medaljplats men det gjorde den inte för att det fanns ingen låt… Samma sak

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se