ESC 2019 Sedan i måndags, den 22:a juli, ska det gå att se de båda semifinalerna samt finalen av Eurovision Song Contest 2019, som avgjordes i Tel Aviv mellan den 14:e och 18:e maj, på Netflix i USA. Även nästa års ESC-shower ska kunna ses efter att de avgjorts i Nederländerna 2020.

Till EBU:s stora glädje har Netflix säkrat video-on-demand-rättigheterna (VOD) för ESC 2019 och 2020 i USA, vilket kan ses som en mjukstart för publiken inför den planerade amerikanska versionen av tävlingen som beräknas ha premiär 2021. (Källa: eurovision.tv)

Intervju med Christer Björkman ang. “American Song Contest”:

American Song Contest: Organisers Christer Bjorkman and Anders Lenhoff
(6:54 – May 15, 2019 – wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Enligt bl.a. wiwibloggs.com och expressen.se så lämnar Christer Björkman över Melodifestivalen 2021 till Karin Gunnarsson för att själv, tillsammans med Peter Settman, Ola Melzig och Anders Lenhoff, utveckla en ESC-liknande show för den amerikanska marknaden. Om allt går som det är tänkt så kan den första årgången av “American Song Contest” gå av stapeln redan 2021 eller 2022.

Förhoppningsvis så kommer jag att få anledning att återkomma i frågan när det finns något mer konkret att rapportera, men så här långt så önskar jag teamet lycka till och glädjs åt att det trots allt verkar bli en amerikansk ESC-version och inte ett amerikanskt ESC-deltagande. 😀

Relaterad information:
Netflix VOD-satsning är inte den första kontakten USA har med Eurovision Song Contest – redan 2016 började Logo att sända tävlingen, vilket ni kan läsa mer om här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se