Rumänien Mihai Trăistariu, eller M I H A I som han även kallar sig, representerade Rumänien i Eurovision Song Contest 2006 och slutade då på en fjärdeplats i finalen med låten “Tornero“, ett av landets bästa resultat genom tiderna.

Detta är dock inget som artisten känner sig nöjd med utan vill gärna vinna hela tävlingen. Trots flera försök, se sammanställning nedan, har det ännu inte inträffat så för att öka sina chanser så söker han nu efter lämpliga ballader (då han uppges gå under namnet “ballad-kungen” i vissa kretsar) att representera Rumänien med i ESC 2020.

Via ett facebook-inlägg uppmanar han därför intresserade låskrivare (rumänska, utländska, gamla, unga) att skicka in lämpliga ballader till antingen mihai.traistariu@gmail.com eller hans officiella facebook-sida. (Källor: M I H A I och wiwibloggs.com)

M I H A I:s ESC-framträdande:

Tornero“, Mihai Traistariu (4:a i ESC-finalen 2006)

M I H A I:s tidigare ESC-försök:

2000: “Why“, Valahia (Selecția Națională-2:a)
2002: “Mama“, Valahia (Selecția Națională-4:a)
2003: “Friends are Friends“, Valahia (Selecția Națională-3:a)
2005: “All the Time“, Nico & Mihai Traistariu (Selecția Națională-3:a)
2006: “Tornero“, Mihai Traistariu (Selecția Națională-1:a / 4:a i ESC-finalen)
2016: “Paradisio“, M I H A I (Selecția Națională-5:a)
2017: “I won’t surrender“, M I H A I (Selecția Națională-2:a)
2018: “Heaven“, M I H A I (Selecția Națională-7:a)
2019: “Baya (Speechless)“, M I H A I (drog sig ur Selecția Națională)
(Källa: wikipedia – Sammanställning – schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Om det nu var hela sanningen att M I H A I drog sig ur Selecția Națională 2019 för att han inte hade förtroende för att arrangörerna var objektiva så låter det lite konstigt att han tror att det ska bli annorlunda 2020. Men, men… så länge jag inte har hela bilden så nöjer jag mig med att imponeras av han inte verkar ge upp sin dröm. Vi får väl se hur det slutar. 🙂

Relaterad information:
Rumänien har deltagit i Eurovision Song Contest 20 gånger och varje gång har bidraget valts ut genom den nationella uttagningen “Selecția Națională“. TV-bolaget TVR har ännu inte avslöjat sina ESC 2020-planer men i en intervju med esckaz.com framkom det, enligt den rumänska delegationschefen Smaranda Vornicu-Shalit, att de ev. kommer att fortsätta att göra förändringar i uttagningen. Detta kan kan vara allt från att ändra publikens/juryns makt i uttagningen till ett rent internval. Tids nog vet vi.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se