Liechtenstein Det har blivit dags för den årliga rapporteringen om hur det går för den efterlängtade debuten för Liechtenstein i Eurovision Song Contest men tyvärr finns det inget nytt att förmedla.

TV-bolaget 1 FL TV (som började sända, på tyska, den 15:e augusti 2008) har meddelat att landet inte kommer att delta i ESC 2020 i Nederländerna. Förutom bakslaget att eldssjälen i fråga, Peter Kolbel, gick bort förra året så finns fortfarande alla hinder för en ESC-debut kvar, d.v.s. att TV-bolaget behöver vara en fullvärdig EBU-medlem, ha stöd från landets ledning samt lyckas att finansiera allt. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Till skillnad från de negativa besked som så här långt kommit från Andorra, Slovakien, Bosnien och Hercegovina, Luxemburg och Monaco vad gäller ett eventuellt ESC 2020-deltagande så har Liechtenstein aldrig deltagit i själva tävlingen.

Det kan tyckas lite märkligt att det rapporteras varje år om 1 FL TV:s icke-debut, men vi är många som gärna vill se det lilla furstedömet i ESC och då gäller det ju att visa att intresset och hoppet fortfarande lever. På kort sikt lär det kanske inte hända, men förr eller senare tar någon över rodret och då är allt möjligt. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2020: Liechtensteins ESC-debut får vänta”

 1. Adri

  Det lär dröja tills vi ser en ny nation i ESC. Och när vi gör det tror jag nog mer på… typ Kazakstan innan Liechtenstein. Eller t.o.m Storbritanniens tre delar delta som separerade.

  Liechtensteins debut har snackats om under hela 2010-talet och det har väl egentligen aldrig ens varit nära.

  Australien debuterade 2015, och då var det väl första gången på sju år som ett land debuterade i tävlingen…eller? (Azerbajdzjan debuterade väl 2008?)

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… Australien kom ny till tävlingen 2015 (efter Azerbajdzjan och San Marino 2008) så det har varit ganska tunnsått med debuter de senaste åren. Även jag tror att JESC-deltagaren Kazakstan i nuläget ligger bäst till men har själv Liechtenstein högst upp på önskelistan. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se