ESC 2020 Av de från början nio städer/regioner som visade intresse för att stå värd för Eurovision Song Contest 2020 i Nederländerna så var det fem stycken som lämnade in sina budböcker innan det stod klart att det slutliga valet står mellan Rotterdam och Maastricht.

ESC 2020
(OG Image Eurovision 2020 The Netherlands — Photo: EBU)

I dag, fredagen den 9:e augusti kl. 17:00, passerade den deadline då de två kvarvarande kandidaterna var uppmanade att komplettera sina budböcker med extra information samt svar på frågor som organisatörerna hade angående deras inledande bud.

TV-bolagen NPO, AVROTROS och NOS kommer nu att gå igenom extrainformationen och efter diskussioner med EBU så ska det avgöras om ESC 2020 hamnar i Rotterdam eller Maastricht. Vilken stad det blir som får stå värd för den 65:e årgången av ESC avslöjas fredagen den 30:e augusti. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat: Avslöjandet kommer att ske den 30:e augusti kl. 12:00.

Schlagerpinglan: Själv har jag ingen speciell önske-stad utan väntar mest otåligt på själva resultatet i sig. Nu har vi i alla fall ett datum att se fram emot. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “ESC-värdstadsvalet 2020: Besked den 30:e augusti”

  1. JOHANNA

    Får vi reda på vilka datum som gäller denna dagen med eller får vi leva i ovisshet ännu längre?

  2. Schlagerpinglan

    @ JOHANNA, De har väl inte direkt lovat att datumen ska avslöjas, men det brukar komma som ett paket: värdstad, arena och ESC-datumen och så borde det väl bli även i år.

    När de väl spikat en plats så underlättar det ju om man har bokat arenan för hela perioden och har de ett datum (och inget oväntat inträffat) så tjänar de inte mycket på att hålla det hemligt från de otåliga ESC-fansen. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se