TjeckienEfter att deadline för låtskrivare och artister att skicka in bidrag till Tjeckiens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2020 passerades den 31:a juli har TV-bolaget ČT meddelat att de fått in 152 låtar, varav 72 från tjeckiska musiker.

Detta är en total minskning jämfört med förra året (då det togs emot nästan 300 bidrag) men en ökning av bidrag från tjeckiska låtskrivare (från förra årets 60 st).
(Källa: Eurovision Song Contest Czech Republic)

Tvåan i Tjeckiens ESC-uttagning 2019:

Space Sushi“, Jakub Ondra (se hela “Eurovision Song CZ 2019”-resultatet här)

Schlagerpinglan: Antalet inskickade bidrag till den tjeckiska uttagningen fortsätter att minska (från 400 till ca 300 till ca 150) men antalet bidrag från tjeckiska låtskrivare ökar (från 36 till 60 till 72) så allt som allt så anser jag att det trots allt går åt rätt håll. 😀

Förhoppningsvis så kan ČT välja ut några riktigt bra kandidater till den nationella finalen den 25:e januari så att det blir ytterligare en finalplats för Tjeckien i ESC. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2020“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss datumet för när svenska SVT börjar att ta emot bidrag till Melodifestivalen 2020, d.v.s. den 26:e augusti.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se