Grekland TV-bolaget ERT har ännu ej bekräftat att Grekland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020 men spekulationerna är likväl igång vad gäller sättet det eventuella tävlingsbidraget ska utses på.

Grekisk media rapporterar att det är mycket möjligt att TV-bolaget överger internvalet och i stället återgår till den form av en-artists-uttagning som senast användes 2017Demy fick sitt tävlingsbidrag efter en tre-låts-final. Det hela är just spekulationer och besked ang. deltagande och ev. metod lär komma tids nog. (Källa: escxtra.com)

Uppdaterat: Enligt eurovoix.com har ERT meddelat att de kommer att internvälja Greklands ESC 2020-artist. Om det sedan blir en tre-låts-uttagning eller ett rent internval återstår att se.

Snabbfakta: Greklands deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1974 – deltagit 40 gånger – vunnit 1 gång: 2005

Greklands ESC 2019-bidrag:

Better Love“, Katerine Duska (live i Tel Aviv)

Greklands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:

2019: Better Love“, Katerine Duska (Internval) 21:a i finalen
2018: Oneiro Mou“, Yianna Terzi (Enda kvarvarande bidraget
efter en planerad nationell final
)
14:e i semi 1
2017: This Is Love“, Demy (Internvald artist +
Nationell final
)
19:e i finalen
2016: Utopian Land“, Argo (Internval) 16:e i semi 1
2015: One Last Breath“, Maria-Eleni
Kyriakou
(Eurosong 2015 –
NERIT & MAD Show
)
19:e i finalen
2014: Rise Up“, Freaky Fortune
feat. Riskykidd
(Eurosong 2014 –
a MAD show
)
20:e i finalen
2013: Alcohol Is Free“, Koza Mostra
feat. Agathon Iakovidis
(Eurosong 2013 –
a MAD show
)
6:a i finalen
2012: Aphrodisiac“, Eleftheria
Eleftheriou
(Ellinikós Telikós
2012
)
17:e i finalen
2011: Watch My Dance“, Loucas
Yiorkas feat. Stereo Mike
(Nationell final) 7:a i finalen
2010: OPA“, Giorgos Alkaios & Friends (Nationell final) 8:a i finalen
2009: This Is Our Night“, Sakis Rouvas (Internvald artist +
Nationell final
)
7:a i finalen
2008: Secret Combination“, Kalomira (Nationell final) 3:a i finalen

Schlagerpinglan: Den grekiska ESC-svackan fortsätter och de senaste sex åren har de fått nöja sig med 19/20/21:a-platser och två finalmissar – i jämförelse med 2004-2013 då de placerade sig i topp-tio 9 av 10 gånger.

Nåja, det mesta brukar ju gå i vågor så det är nog bara en tidsfråga innan det vänder. Kanske kan det ske redan 2020? Personligen hoppas jag att ryktet stämmer då det knappast lär bli någon storslagen uttagning och då tycker jag att en mini-final är klart mer underhållande än ett rent internval. 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Grekland i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Grekland 2020: Är en-artist-uttagningen på väg tillbaka?”

 1. Adri

  ”Better love” förtjänade ett bättre öde. Om jag fick makt att ändra en placering i årets final hade jag skjutit upp ”Better love” många placerigar.

  Den var inte bäst. Slovenien, Italien och Norge var alla bättre – men alla de fick också respektabla platser. Grekland förtjänade så sjukt mycket mer.

  En grym röst, en grym låt, krut hade uppenbarligen lagts på stagingen också. Och så blir det istället Greklands sämsta finalplats genom tiderna. Skandal om man frågar mig! 🙂

  Menmen… life goes on. Det är snart höst och en ny ESC-säsong tar sig en början! Kanske går det bättre i det nya decenniet, oavsett metod! 🙂

 2. Micke

  Jag dyrkar musik. Främst allt som har med rock att göra. Min smak rör sig dock även långt utanför allt som har med sk popmusik att göra. Exempelvis klassisk musik folkmusik och mycket mer.

  När det gäller folkmusik är det främst
  irländsk jag gillar men även grekisk. Rysk mm. Därför är Grekland varje år ett av de länder jag är mest spänd på av alla.

  Esc är för mig annorlunda musik. Det är där mitt intresse ligger. Därför är det väldiga ups and downs för mig varje år när det gäller Grekland jag vill ju höra deras folksjäl i bidragen.

  2013 älskade jag Grekland då hela bidraget osade deras själ toppat med lite rockstjärna. Wow.. 2014 var ett skämt och jag skämdes för Greklands skull.

  Argo 2016 var underbar i studioversionen men en flopp på scen. 2018 gillade jag skarpt och sen är jag om 2019 helt enig med Adri. Skojar Europa? Bara hennes röst borde ha belönats bättre och då kombinerat med låten är det ett skämt att den floppade så. Märkligt

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se