SlovenienSenida Hajdarpašić, eller Senidah som hon även kallar sig, lär enligt lokal press vara klar för Eurovision Song Contest 2020 som Sloveniens internvalda artist, detta trots att den traditionella, nationella uttagningen EMA 2020 redan dragit igång.

Källorna hävdar att Senidah, som deltog i EMA 2014 med Muff, kommer att tävla mot sig själv i EMA-finalen, vilket gör att EMA 2020 skulle bli omstöpt till en en-artist-uttagning. Detta är dock endast spekulationer som inte blivit officiellt bekräftade.
(Källor: escxtra.com och wiwibloggs.com)

Senidahs EMA-bidrag 2014 (som del av Muff)

Let me be (myself)”, Muff (2:a i superfinalen av EMA 2014)

Schlagerpinglan: I brist på “riktiga” nyheter så uppmärksammar jag en del av de rykten som cirkulerar och precis som i fallet med Grekland så sägs det att Slovenien lutar åt en internvald artist och efterföljande nationell final.

Skillnaden är att det grekiska TV-bolaget inte avslöjat något alls om sina planer medan slovenska RTVSLO redan tar emot bidrag till sin nationella uttagning EMA 2020. Nytt för i år är att en av platserna kommer att gå till EMA FREŠ-vinnaren, vilket tyder på att det kommer att finnas fler än en artist i finalen. Men vem vet, Senidah kanske dyker upp som en av artisterna?

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Slovenien 2020: Är Senidah en av EMA 2020-artisterna?”

  1. Adri

    Hmm ja jag hoppas det bara är rykten. Baserat på smakprovet så var det inte så dåligt, men någon “Sebi” var det inte. Inte någon “Energy” eller “Cvet z juga” heller.

    Jaja, det kanske blir bra ändå? 🙂 Oavsett om det blir en en artist-uttagning eller om traditionen fortsätter följas! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se