Trio leder Melodifestivalen 2020!

2019-09-03 (tisdag)

sverigeI dag, tisdagen den 3:e september, presenterade SVT den trio bestående av komikern och skribenten David Sundin samt artisterna Lina Hedlund och Linnea Henriksson som kommer att vara programledare för Melodifestivalen 2020.

SVT Play kan man nu se två korta videoklipp med de nykläckta Melodifestivals-programledarna: presentationen samt en mini-intervju.

Programledarna för Melodifestivalen 2020:
MF 2020-programledare
David Sundin, Lina Hedlund och Linnea Henriksson (Foto: Eva Edsjö/SVT)

Programledare för Melodifestivalen 2020:
David Sundin
komiker, skribent m.m.
MF 2015 och MF 2016: manusredaktör
(se wikipedia för mer info)
Lina Hedlund
artist m.m.
MF 2002: “Big Time Party” (9:a med Hanna & Lina)
MF 2003: “Nothing Can Stop Me” (Tittarnas val)
MF 2009: “Stay the Night” (5:a med Alcazar)
MF 2010: “Headlines” (Andra Chansen med Alcazar)
MF 2014: “Blame It on the Disco“(3:a med Alcazar)
MF 2019: “Victorious” (11:a)
även MF-mellanakt, ESC-jurymedlem, ESC-röstavlämnare m.m.
(se wikipedia för mer info)
Linnea Henriksson
artist, låtskrivare
MF 2018: mellanakt
(se wikipedia för mer info)
(Källor: svt.se och aftonbladet.se – Sammanställt av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Då ingen av de tre utvalda personerna har någon erfarenhet av att leda Melodifestivalen så kan vi i nuläget inte riktigt veta hur pass bra dessa valen är, utan det lär visa sig med tiden. Allt man kan gå på är första intrycket och jag personligen tror att detta kan bli riktigt bra. Mycket hänger ju på manusskribenterna men vi får, som sagt, vänta och se hur det utvecklar sig. Så här långt så är jag hoppfull och ser nu fram emot att de tävlande artisterna ska presenteras, när det nu blir. 😀

Relaterad information: En förteckning över alla programledare för Melodifestivalen genom tiderna (med länkar till wiki-infosidor) hittar ni här medan mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2020 (inklusive schemat för MF 2020 och våra senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Sverige i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Trio leder Melodifestivalen 2020!”

 1. Adri

  2018 års MF var – utan överdrift – ett ”trainwreck”. Låtarna som deltog var inte tillräckligt bra, David Lindgren lyfte inte kvaliteten och det gjorde verkligen INTE Fab Freddie heller.

  2019 däremot? Det bästa året sen jag började titta 2004 🙂 Hög hög hög kvalitet på låtarna, och hög hög hög kvalitet på programledarna 🙂 Den enda som lämnade mer öht att önska var väl Eric Saade men han var fortfarande över snittet för programledare 🙂

  Denna trio då?

  – Lina Hedlund verkar supertrevlig. Mer än så vet jag inte. Så hon är mitt ”wildcard” här. Kan bli hur som helst. Men jag tror på henne 🙂

  – David Sundin gillar jag. Jag gillar ju ”Bäst i test” som han håller i tillsammans med Babben och jag ser honom för tillfället tävla i ”Alla mot alla”. Jag gillar David 🙂

  – Linnea Henrikssons person vet jag absolut ingenting om egentligen. Hon har lett Musikhjälpen och gjort det bra! 🙂 Men det var radio, det är inte samma sak. Bortsett från det ÄLSKAR jag hennes musik. Hon är ju en svensk musikskatt som vi ska vara glada över 🙂 Hoppas hon sköter detta väl, och att detta även är ett steg närmre ett tävlande! 🙂

  Jag är obotlig optimist säger folk. Jag tror på dessa fram tills dess jag har en anledning att inte göra det 🙂

 2. craxman4

  why radera?

 3. Schlagerpinglan

  @Craxman4, Med det ordvalet så tyckte jag inte att jag behövde lämna någon förklaring. Men visst, jag har visserligen blivit mer tillåtande i kommentarsfältet de senare åren men fortfarande så har jag nolltolerans mot stötande språk och personliga påhopp. All förståelse för att vi alla har olika sätt att uttrycka oss på, men jag får dra gränsen någonstans och hoppas att alla är med på det.

 4. Craxman4

  Ja förstår, men ilskan behövde komma ut, du vet

 5. Schlagerpinglan

  @craxman4, Jag är glad att du tog det på rätt sätt. 😀

 6. Adri

  Craxman: Skulle du kunna – med trevliga ord, så Pinglan inte tar bort igen – förklara vad som gjort dig arg? Om det har med inläggsämnet att göra dvs 🙂 För personligen tycker jag det lät kanon!

  Kan du inte göra det så behöver du inte svara alls, för Pinglans skull 🙂

 7. craxman4

  @Adri, Mitt hemland som ska anhålla JESC i november har bättre programledare, Snyggare, roligare, mer seriöst team bakom det hela arbetet. Mello 2020 ledarna känns beräknade och som att man kunde komma på en sådan trio på 5 minuter. Jag saknar redan Eric & co från förra året, vilket är ett dåligt tecken.

  Förresten, jag är inte mobbande nu men Adri – ett tjej elr kill namn? Bara undrar.

 8. Adri

  I see. Får väl se vad blir av Mello2020 🙂 Jag är optimistisk i alla fall. Allt annat dessa tre gör är bra i alla fall 🙂

  Jag heter inte Adri. Jag heter Adrian – dvs, man 🙂

 9. craxman4

  @adri, adrian, så du e jugge elle?

 10. craxman4

  @pinglan, du borde lägga ut fler JESC inlägg, Gliwice kommer vara amazing 😉

 11. craxman4

  fuck melodifestivalen 😉

 12. Schlagerpinglan

  @craxman4, Njae… JESC har aldrig riktigt intresserat mig… inte ens så här i ESC-lågsäsong.

 13. craxman4

  Men har ni märkt att låtarna är typ på samma nivå, generellt.

 14. Adri

  Craxman: Jag är svensk 🙂

 15. Engsla

  Linnea Henriksson och David Sundin tror jag kan bli bra som programledare för MF, så länge de får ett hyfsat manus. Varför inte nöja sig med de två? Känns lite osäkert med Lina Hedlund, har inte fått något positivt intryck av henne när hon varit med i andra tv-program, men jag hoppas att jag har fel där 🙂

 16. Patrik

  Jag har lite önskemål, det är att flera låtar borde framföras på Svenska i melodifestivalen 2020,och att man går tillbaka till upplägget en finalkväll sista lördag i februari istället för att hålla på med den oekonomiska upplägget med 4 deltävlingar och andra chansen som man har gjort i flera år och som har blivit mycket dyrare, för det vore billigare för SVT att gå tillbaka till upplägget med en final sista lördag i februari och då ska 12 bidrag framföras ,och sen skippa telefon och internetomröstningar och återgå till systemet med att 12 jurygrupper i 12 städer i Sverige där SVT har kontor ska rösta och omröstningssystemet skulle va från 1 poäng upp till 12 poäng och den låt som får mest poäng blir Sveriges bidrag.

 17. Engsla

  Då utbudet av bidrag har blivit lite urvattnat de senaste åren skulle jag inte ha något emot en återgång till bara en tävling i melodifestivalen. Däremot vill jag absolut inte att det bara ska sitta jurymedlemmar och tycka till om vilket bidrag som ska skickas till esc. Jag kan inte se hur ett sånt system skulle vara bättre än det vi har nu. Kommer ihåg hur irriterad jag ofta var över resultaten när vi hade det för länge sedan. Nuförtiden kan jag åtminstone tänka att det var det resultat som de som var mest villiga att rösta (flera gånger, lol) önskade sig. 🙂

 18. Adri

  Och jag vill ha det så som det är nu 🙂 Framför allt efter det superstarka 2019 🙂

 19. Engsla

  Adri, tycker du att bidragen i melodifestivalen 2019 var superstarka, eller showen i sig?

 20. Adri

  Engsla: Både och. Som nämnt ovan: 2018 var skam hela vägen igenom. Men 2019 var starkt överallt! Programledarna, underhållningen, låtarna. 28 låtar deltog, varav 20 fick godkänt eller mer! 🙂

 21. Engsla

  Adri: ok, då förstår jag 🙂 Jag hade själv svårt att hitta ett bidrag jag tyckte riktigt bra om i år, men jag håller med om att inramningen var bättre än förra året 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se