ESC2020 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni den officiella ESC-sidans sammanställning av september månads nyheter i videoform samt länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet:

Eurovision-nyheter (på engelska): September 2019


EUROVISION THIS MONTH: SEPTEMBER 2019” (1:14 – Sep 24, 2019)

Månadens Eurovision-nyheter:
ESC2020 ESC 2020: “1:a september är här!
ESC2020 ESC 2020: “Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam den 12:e, 14:e, 16:e maj
Spanien Spanien: “RTVE utser sin ESC 2020-artist internt
Storbritannien Storbritannien: “BBC samarbetar med BMG inför ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision-nyheter i videoform: September 2019”

 1. Micke

  Adri… Vänder mig till dig eftersom jag vet att du precis som jag har 2009 som tidernas bästa ESC. Andra får givetvis mer än gärna också svar.

  Vi har ofta pratat om hur jädra bra det året men varför inte ge lite exempel på höjdpunkter 🙂

 2. Adri

  Micke: Where do I begin?

  Schweiz, Turkiet, Israel, Island, Rumänien, Finland, Portugal, Kroatien, Irland, Serbien, Polen, Azerbajdzjan, Albanien, Ukraina, Frankrike och Ryssland. Alla de skickade några av sina bästa låtar någonsin!

  För att inte tala om tidernas bästa någonsin… Estlands ”Rändajad”! Fantastisk låt! Det som ÄR Eurovision för mig! 🙂

  Nackdelar då?
  – Ja, trots alla de fantastiska låtar så vann ”Fairytale”. En låt som P3s Linnea Wikblad beskrev väldigt bra: ”det är en låt som är DESIGNAD för att sjunga falskt”.

 3. Micke

  Ska kolla lite men jag kan ju säga så mycket som att om jag hade gjort en Topp 15 genom alla tider då hade fem bidrag från 2009 varit med på den.

 4. Micke

  Adri… Du måste ha missat ett bidrag från 2009 på din topp. Enda sättet att förstå att det inte står med. Pratar givetvis om Bosnien-Herzegovinas mäktiga bidrag.

  De fem från 2009 som platsar på Topp 15 genom alla tider för mig är: Schweiz (tyvärr blev ju sångaren sjuk som vi pratat om tidigare). Bosnien-Hercegovina (politiskt spel fördärvade liveframträdandet för gruppen). Frankrike (sicken power och karisma). Estland (Adri har sagt det som behövs). Kroatien (kan det bli vackrare?)

  Alla dina bidrag förutom Finland håller jag med om Adri

 5. Adri

  Micke: Jaså? Det är ju kul att hålla med varann. Bra för sämjan! Men trodde du skulle ha andra åsikter om bl a Ukraina, Rumänien, Serbien, Ryssland och Albanien. But I ain’t complaining 🙂

 6. Micke

  Det är ju 2009 vi pratar om kompis 🙂

 7. Adri

  Touché. Likväl trodde jag inte du var en vurmare av den ”korta kjol-popen” som frodades 2007-2009 och som Ukraina och Rumänien bjöd på. Men jag är glad att du gillar det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se