Cypern Schlagerpinglan: I dag, tisdagen den 1:a oktober, är det Cyperns nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom samtliga 36 tävlingsbidrag, som ni hittar på min nya samlingssida här: “Cypern i Eurovision Song Contest“, uppdaterade jag min personliga topp-tio-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Cyperns ESC-bidrag:

“Milas Poli”, Haris Anastasiou (ESC 1990)

Schlagerpinglans topp-10 av Cyperns samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) Milas Poli“, Haris Anastasiou (ESC 1990 – 14:e)
2. (3.) Fuego“, Eleni Foureira (ESC 2018 – 2:a i finalen)
3. (2.) Alter Ego“, Minus One (ESC 2016 – 21:a i finalen)
4. (5.) La La Love“, Ivi Adamou (ESC 2012 – 16:e i finalen)
5. (4.) Comme Ci, Comme ça“, Evridiki (ESC 2007 – 15:e i semifinalen)
6. (ny) Anna Mari-Elena“, Andy Paul (ESC 1984 – 15:e)
7. (10.) Apopse As Vrethoume“, Fanny Polymeri
and Yiannis Savvidakis
(ESC 1989 – 11:a)
8. (6.) Gravity“, Hovig (ESC 2017 – 21:a i finalen)
9. (7.) Aspro Mavro“, Alexia (ESC 1987 – 7:a)
10. (9.) To Katalava Arga“, Lia Vishy / Vissi (ESC 1985 – 16:e)

Snabbfakta: Cyperns deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1981 – deltagit 36 gånger – vunnit 0 gånger


Bonus: Letar man efter något passande att servera till genomlyssningen av de 36 bidragen så kan kanske landets nationalrätt (enligt vissa källor), halloumi och vattenmelon, vara något? Mer om det och landets samtliga ESC-bidrag genom tiderna hittar ni här: “Cypern i Eurovision Song Contest

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Cyperns bidrag i Eurovision Song Contest”

 1. Adri

  Nja. Varken halloumi eller vattenmelon är nåt jag känner så starkt för. Så det avstår jag, men jag kan absolut ta en titt på Cyperns ESC-historik.

  Adrians topp:

  1. ”Life looks better in spring” – 2010
  2. ”La la love” – 2012
  3. ”Fuego” – 2018

  Alla de tre är i egen liga. Två sommarpoplåtar, en ”lägereldslåt”. Cypern är mångsidigt.

  Annars är ju deras låtar från 1986, 1992, 1994, 2004, 2007, 2008 också riktigt kanon! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Även jag gillar “Life Looks Better In Spring” (hade den med på plats 8:a på min förra lista) men smaken förändrar sig tydligen inte bara över åren utan från dag till dag och just idag upptäckte jag en gammal “blast-from-the-past” (i form av Cyperns 1984-bidrag) som gjorde sitt för att putta ut 2010-bidraget från listan. Vem vet, kanske är det tillbaka igen vid nästa uppdatering? 😀

  (Som sagt, detta är ingen matblogg… men med ett stänk citron så blir halloumi och vattenmelon en helt ny upplevelse. 😛 )

 3. Micke

  Ska inte göra nån längre grej av det här

  Topp 5

  1. 1997
  2. 1994
  3. 2016
  4. 2010
  5. 2007

  Sämst av alöt

  Det bidrag av alla som är närmast att fylla på min korta lista av nollor genom alla tider.

  2012

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag blir lika glad varje gång Cyperns 2016-bidrag blir omnämd i positiva ordalag. 😀 Förstår inte varför, men oftast springer jag mest på negativa omdömen. Kanske har de hört en, för mig, okänd version av bidraget? 😀

 5. Adri

  2016 års låt är inget för mig. Den lät för mycket som en gammal Britney Spears-låt för mig. Och jag är ingen Britney-kille (förutom ”Baby One More Time” – den är ikonisk).

  Micke’s aversion mot ”La la love” är en av grejerna där vi mest kolliderar med varann. Den är så himla bra ju. Allt behöver inte vara finpoesi 😉

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv har jag aldrig sett någon likhet mellan Cypern 2016 och Britney Spears men alla har vi små detaljer som vi fäster oss vid och gör kopplingar med. Intressant, minst sagt. 😀 (Absolut inte ironiskt menat, som du vid det här laget förstår, men som jag likväl för ev. nya följare känner att jag vill betona.)

  Vad gäller “La la love” så är jag helt med på din linje. Texten är kanske inget poetiskt mästerverk… men inte långt ifrån då det trots allt beskriver väldigt bra den känslan man kan få när det bara bubblar och man har svårt att hitta de rätta orden. 😀

 7. Micke

  När det gäller la la love ska jag inte förstöra för er två som gillar den. Ska bara peka på lite varför jag inte gillar den. Många orsaker men några sv de största är. 1. Bristen på text i refrängen. 2. Sångerskans oförmåga att bära en refräng utan rexräng. 3. Fullständig brist på brygga mellan vers och refräng.

  Så nu ska ni få ha er låt ifred 🙂

 8. Engsla

  Cypernfavoriter: 1997, 2004, 2012, 2015 och 2016

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se