Vitryssland TV-bolaget BTRC har bekräftat att Vitryssland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020. Hur de tänker utse sitt bidrag har de ännu ej avslöjat.
(Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Vitrysslands deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2004 – deltagit 16 gånger – vunnit 0 gånger

Vitrysslands ESC 2019-bidrag:

Like It“, ZENA (live i Tel Aviv 2019)

Vitrysslands ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2019: Like It“, ZENA (Nationell final) 24:a i finalen
2018: Forever“, Alekseev (Nationell final) 16:e i semi 1
2017: Story of My Life“, Naviband (Nationell final) 17:e i finalen
2016: Help You Fly“, Ivan (Nationell final) 12:a i semi 2
2015: Time“, Uzari & Maimuna (Nationell final) 12:a i semi 1
2014: Cheesecake“, Teo (Nationell final) 16:e i finalen
2013: Solayoh“, Alyona Lanskaya (Eurofest +
Internvald låt
)
16:e i finalen
2012: We Are The Heroes“, Litesound (Eurofest 2012) 16:e i semi 2
2011: I Love Belarus“, Anastasiya
Vinnikova
(Internval) 14:e i semi 2
2010: Butterflies“, 3+2 feat. Robert Wells (Internval) 24:a i finalen
2009: Eyes That Never Lie“, Petr Elfimov (Eurofest 2009) 13:e i semi 1
2008: Hasta La Vista“, Ruslan Alehno (Eurofest 2008) 17:e i semi 2

Schlagerpinglan: I detta första Vitryssland-inlägg för säsongen så hade jag hoppats kunna få med lite mer info än bara en bekräftelse (därav fördröjningen) men just nu verkar det inte finnas mycket mer. Nåja, hellre det än något negativt. 😀

Jag brukar gilla de vitryska uttagningarna men 2019-versionen var så konstigt upplagd att det trots “rätt” vinnare blev en stor besvikelse. Genom att de slopade både gästartister och tittarröster och lät juryn ge sina poäng efter varje bidrag så var det nästan som att bevittna ett förklätt internval.

Om de tar steget fullt ut och verkligen gör ett internval 2020 så hoppas jag att valet faller på Vladislav Kurasov (“Follow The Play” 2017, “I’m Insane” Ukraina NF 2016). Då hade jag inte ens blivit besviken över en inställd nationell uttagning. 🙂

I annat fall så ser jag gärna att de fortsätter med sin uttagning, för även om den inte längre är vad den varit så brukar i alla fall de inledande, livesända auditionerna vara sevärda. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2020“.

Relaterad information: Eftersom både wikipedia och esctoday.com redan hade med Vitryssland på sina listor över klara ESC 2020-länder så står de kvar på 39 respektive 37 länder. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Eurovision 2020: Vitryssland bekräftar deltagande”

 1. craxman4

  Belarus bekräftade deltagande för länge sen, det var väl en av dom tidiga…

 2. craxman4

  En annan fråga, så Bulgarien, Ungern, Armenien och Moldavien måste bekräfta sitt deltagande eller ev tillbakadragande innan imorgon 10/10?

 3. Schlagerpinglan

  @craxman4, Mmm… precis som jag skriver i texten ovan så är detta en gammal nyhet som jag avvaktat med i hopp om att mer info skulle komma… men då det inte kommit något så skriver jag om det nu.

 4. Schlagerpinglan

  @craxman4, För att de ska få lov att vara med så ska de ha anmält sig till EBU senast den 16:e september men får lov att dra sig ur senast i morgon om de inte ska få någon straffavgift. (Om de inte fått specialregler.)

 5. craxman4

  Så om ingen av dessa drar sig ur för än imorgon då innebär det att alla deltar? För varför ska man betala straffavgift? TV-bolaget är ju knäppa i så fall

 6. Schlagerpinglan

  @craxman4, Anledningen till upplägget är att TV-bolag som är osäkra på om de kan delta eller ej inte behöver ta det slutliga beslutet förrän i oktober… men det förutsätter ju att de anmält sig i september.

  Om alla dessa fyra länder anmält sig i tid och inte backar ur senast i morgon så lär de vara med för, som du påpekar, de lär ju inte stå kvar på listan och riskera böter om de inte tänker vara med.

 7. craxman4

  Så deltagarlistan borde komma ut imorgon?

 8. Schlagerpinglan

  @craxman4, De senaste två årens “list-släpp” skedde den 7:e november (31:a oktober året innan dess) så troligtvis lär vi få vänta ytterligare ett tag… men man vet aldrig, kanske är de extra snabba i år? 🙂

 9. craxman4

  isf måste Bulgarien ha fått böter förra året, de meddelade tillbakadragandet efter 10 okt

 10. Schlagerpinglan

  @craxman4, Jag har inte läst om att de skulle ha fått några böter, så eventuellt så har de meddelat EBU i tid (allt blir ju inte offentligt direkt) eller så kan de ha fått förlängd deadline. (Eller så kan jag ju naturligtvis ha missat bötesnyheten alt. har allt skett i det tysta. Finns många möjligheter.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se