ESC 2020 Schlagerpinglan: När det gäller Eurovision Song Contest 2020 så var deadline för TV-bolagen att preliminäranmäla sig till tävlingen den 16:e september medan den 10:e oktober var sista dagen för dem att dra sig ur utan att riskera någon straffavgift.

Vad som nu sker bakom kulisserna, och hur lång tid det tar innan deltagarlistan presenteras, kan man bara spekulera om. Dessutom, har det visat sig, kan man inte vara helt säker ens efter att den presenterats.

De senaste fem åren har det varje år tillkommit en justering av deltagarlistan i efterhand (även 2014 skedde en uppdatering – men då var vi i alla fall förvarnade om att Slovenien fått en förlängd deadline). Låt oss ta en titt på när deltagarlistorna presenterats (och hur de senare justerats) de senaste åren:

När de officiella ESC-deltagarlistorna presenterats och justerats:

Årgång Datum Ursprunglig lista Årliga ESC-dramat Uppdaterad lista
2019: 7:e november 42 länder 27/2 => Ukraina drar sig ur 41 länder
2018: 7:e november 42 länder 7/11 => Makedonien läggs till 43 länder
2017: 31:a oktober 43 länder 13/4 => Ryssland får ej delta 42 länder
2016: 26:e november 43 länder 22/4 => Rumänien tas bort 42 länder
2015: 23:e december 39 länder 10/2 => Australien gör debut 40 länder
2014: 9:e januari (minst) 36 länder 17/1 => Slovenien bekräftar 37 länder
(Källa och sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Som synes så är det mest troligt (men inte säkert) att vi får vänta någon vecka till innan listan presenteras och anledningarna till det kan vara många. Kanske pågår det fortfarande förhandlingar med något TV-bolag, kanske inväntar de något de ännu håller hemligt, kanske vill de ta god tid på sig att förbereda presentationen (som bör ha ganska låg prioritering då det inte är något brådskande) eller så tycker de helt enkelt att det är roligt att hålla oss på halster. 😀

I nuläget så tror vi oss veta att 39 länder anmält sig (Montenegros anmälan var dock ytterst preliminär) samt att det ännu är oklart om Ungern, Armenien, Moldavien och Bulgarien tänker delta. Tilläggas bör att esctoday.com ännu inte har med Ryssland på sin lista över bekräftade länder, annars är den identisk med den på wikipedia.

Mer om de olika ländernas ESC-planer hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se