UkrainaSchlagerpinglan: Allt sedan TV-bolaget UA:PBC presenterade sina nya regler för den ukrainska uttagningen Vidbir 2020 så har jag undrat vilka artister som egentligen berörs. Enligt wiwibloggs.com så kan bl.a. följande artister inte representera Ukraina i Eurovision Song Contest 2020:

En av artisterna som ej får delta i Vidbir 2020:

Shady Lady“, Ani Lorak (live i Belgrad 2008)

10 ukrainska artister som ej får delta i Vidbir 2020 (enligt wiwibloggs.com):

Maruv
Vidbir-vinnare 2019
Som huvudanledning till att dessa nya regler införs så är Maruv en av de artister som inte är aktuella för Vidbir 2020.
Jamala
ESC-vinnare 2016
För att hålla sin del av ett kontrakt så uppträdde Jamala i Ryssland två gånger under 2014 – först i Moskva och sedan i Sochi på nyårsafton. Hon har inte uppträtt i Ryssland sedan dess.
Verka Serduchka
ESC-2:a 2007
Efter en fem-årsperiod utan att ha uppträtt i Ryssland så framträdde Verka 2018 vid en New Wave-efterfest i Sochi och är därmed ej aktuell för Vidbir 2020 (som deltagare).
Ani Lorak
ESC-2:a 2008
Som den stora stjärna hon är så är hon ständigt återkommande på den ryska musikscenen med turnéer, prisutdelningar och TV-framträdanden. Bl.a. så deltog hon i en show i Kreml 2015.
Svetlana Loboda
ESC-12:a 2009
Även Svetlana är en mycket populär artist i Ryssland. Hon har vid flera tillfällen toppat listorna och 2017 uppträdde även hon i Kreml.
Alekseev
semifinalist i ESC 2018
Alekseev är från Ukraina men representerade Vitryssland i ESC 2018. Så sent som i augusti 2019 uppträdde han i Gorky Park i Moskva.
The Hardkiss
Vidbir-2:a 2016
Gruppen hamnade på samma poäng som Jamala i Vidbir 2016 men föll på att tittarna föredrog den sistnämnda. Något deltagande 2020 lär det inte bli då de i juni 2014 deltog i Moskvas årliga Park Live Fest.
Sofia Tarasova
JESC-2:a 2013
Den numera 18-åriga Sofia representerade Ukraina vid JESC 2013 men lär inte göra debut i ESC 2020. Hon deltog nämligen i The Voice of Russia 2018, där hon nådde semifinalerna.
Freedom-Jazz Band
Vidbir-2:a 2019
Gruppen kom tvåa i Vidbir 2019 men tackade nej till att få representera Ukraina i ESC 2019 efter att Maruv dragit sig ur. De har uppträtt i Ryssland, bl.a. i juni 2018 i Moskva.
Max Barskih
Evrobachennya-2:a 2012
Max har gått från att vara tvåa i Ukrainas nationella ESC 2012-uttagning till att bli en av regionens största popstjärnor. Detta gör att han framträtt en hel del i Ryssland, bl.a. turnéer 2017 och 2018.
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: En i mitt tycke ganska intressant lista med ett flertal artister som jag gärna hade velat se i ESC 2020, framför allt Ani Lorak och Maruv. Vem vet, kanske något annat land kan tänkas vilja internvälja en av dem? 😉

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Ukraina 2020: Tio ukrainska artister som ej får delta i Vidbir 2020”

 1. Micke

  Pinglan eller Adri säg en siffra mellan 1-16. Ska förklara sen varför

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, 8

 3. Micke

  Pinglan… Typiskt! Varför valde du en där de sjunger på engelska 🙂

  Till saken. Det jag ville trycka på är ett av de bästa banden som varit med i ESC. Jag älskade låten de ställde upp med i Ukrainas uttagning, vilket inte du och Adri gjorde. Men ni är ju märkliga 🙂

  Bara undrade om ni har hört något annat med dem. Jag har gjort en grej med dem på 16 låtar som jag gillar. Tänkte slänga in nån här och ville inte bara ta nån av mina favvisar.. Därför jag frågade efter en siffra så jag tar den låten som är på det numret. Tyvärr blev det en på engelska men skit samma. Den är bra.

  Varje år hoppas jag gruppen ska återvända men nu vet jag efter det du skrev att de är en av de tio portade.

 4. Micke

  https://www.youtube.com/watch?v=quZSuSg-ZuE

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Det måste ha varit ett väldigt bra val för detta var en av de bättre (för mig) nya låtar jag hört på sistone. Stämningsfullt, medryckande, härligt trumkomp och vackert instrumentalt parti. Jag är positivt överraskad, då jag som sagt inte var alltför imponerad av gruppens Vidbir-bidrag och tror inte att jag hört något annat av dem (om du inte “tvingat” mig vid något annat tillfälle). 😀 Hamnar bland mina lyssna-på-igen-låtar. Tackar. 😀

 6. Micke

  Pinglan…. Se där 🙂 För mig är den inte topp 5 men topp 10 av de sexton låtar jag pratade om. Fullkomligt älskar sångerskans mörka röst. Den är precis lika mäktig live. Tre låtar befriade från engelska är annars mina favvisar med dem.

  Såååååå tråkigt att de är kört med chansen att de skulle dyka upp i år.

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Instämmer vad gäller rösten, glömde att nämna den, var väl för uppenbart. 😀 Får nog lyssna på fler låtar med dem. Någon annan du inte tycker riktigt lika bra om som de övriga? 😉 (Misstänker att det är de jag kommer att gilla mest.)

  Instämmer även om att det är väldigt tråkigt att vissa artister inte ens får en chans… men nu vet vi i alla fall och behöver inte få upp hoppet.

 8. Adri

  Ja. Detta var ju löjligt. Visst. Konflikter är komplexa och inte så enkla att lösa som man kan önska. Men jo… detta var töntigt.

  Någon av dem kanske kan sjunga för Ryssland? Som ett metaforiskt långfinger – inte till Ukraina då naturligtvis, men till tv-bolaget 😉

  Hade det också varit barnsligt? Absolut. Men när jag bråkar med folk är jag omogen. ”The high road” är inget för mig 🙂

 9. Micke

  @Pinglan, visst jag kan slänga ut en till med The Hardkiss. Tänker dock prova en grej isf. Har ju känt dig här ett gäng år nu så viss koll har jag allt 🙂 En grej jag känner är att lugna, softa låtar har du ibland väldigt svårt med. Så varför inte ta en sån då med Hardkiss och se vad du tänker och tycker 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=bBgdXGQAHQM

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Visst har du rätt i att jag har lite svårt med lugna, softa låtar. 🙂 Jag har lyssnat på låten några gånger nu…. eller i alla fall börjat lyssna på den några gånger. Det börjar lovande, väldigt vackert med gitarren och den klara rösten och jag gillar verkligen det jag hör… men sedan så zonar jag ut. Det finns helt enkelt inget där som fångar mig och som håller kvar mitt intresse. För mig fungerar det som en vacker bakgrundsmusik… en trevlig känsla som bara finns där men som jag inte direkt registrerar. 🙂

 11. Micke

  Pinglan… Det är helt lugnt min vän 🙂 Jag hade inte trott något annat. Jag ville bara testa lite 🙂 Själv gillar jag låten. En flyta bort låt som jag kallar det. Den är plats 6 på min topplista med The Hardkiss. De varierar stil mycket och det gillar jag

 12. Schlagerpinglan

  @Micke. 😀 Så… vilken låt har du som nr 1?

 13. Micke

  @Pinglan min etta kommer jag inte åt just nu men jag får väl ge dig min tvåa eller trea istället då. Tar den som jag tror passar dig minst. Så jävlig är jag 🙂 Nej men det hade varit kul om du hade gillat den.

  https://www.youtube.com/watch?v=eIx_W9BDKpA

 14. Micke

  Ska inte jålla på o tjata om det här men jag tar en till. En som jag inte är så glad i men som jag anar kanske passar dig

  https://www.youtube.com/watch?v=VYsHhzlleMI

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Ser fram emot att lyssna på dem senare i kväll/natt. Då den första låten var så pass bra så har jag faktiskt ganska höga förhoppningar. På återseende. 😀

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Tack för länkarna. Det visade sig att den du trodde var något för mig inte alls föll mig i smaken… tror att det var språkvalet som fördärvade mycket, förutom att det lät som en en-i-mängden-låt.

  “Кораблi” har jag däremot fortsatt att lyssna på då den har den där härliga kombinationen av melodislingor, röst och komp som helt enkelt passar ihop och som är svårt att få nog av. Tackar. 😀

 17. Micke

  Pinglan… Ta inte detta fel nu. “Den jag trodde var något för dig” är även för mig en “en-i-mängden-låt”. Varken bra eller dålig, bara nåt man hört förut.

  Det betyder inte att jag ser din smak som sådan. Nope mer det att jag kände att den påminde om en esc-låt från 2015 som jag vet att du gillade. Vilken lämnar vi därhän.

  Kul dock att du gillar den andra. Nog jag i min enfald som inte trodde det då det var lite rockstuk i den typ deras esc-låt Helpless som du ju inte gillade.

 18. Schlagerpinglan

  @Micke, Oj, den kopplingen gjorde jag inte alls utan ser en del ingredienser jag ofta gillar fast i just denna skepnad fungerade det inte, så ingen fara. 😀

  Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför vissa låtar fungerar medan andra inte gör det… det är väl de små detaljerna som gör det. Roligt med lite ny musik att lyssna på i alla fall. 🙂

 19. Micke

  Pinglan… Kan inte riktigt släppa en sak här 🙂 Låter kanske konstigt i dina öron men tro mig. Hade du känt mig irl hade du inte ens funderat över min fråga. Jag är en snubbe som är genuint intresserad av mina medmänniskor. Jag vill alltid veta hur de mår, hur de känner, tänker osv.

  Det jag inte riktigt kan släppa nu är vad det är som gör att du har så svårt att leva soft musik. Jag lever ju musik i allt jag gör. Från snabb till långsam. Jag har passande musik till alla känslor, stämningar mm.

  Jag har alltid rent ut sagt tyckt synd om människor som inte kan ta till sig soft musik. Jag har mycket stress runt mig så den musiken får mig att koppla av. Melissa Horn är lite av en gudinna för mig när det gäller det. Snacka om att hon fått mig att koppla av.

  Jädrar så mycket sånt som folk missar i vår stressade värld. Har du verkligen ingen som musik som bara får dig att fullständigt varva ner och få dig att ladda alla batterier på nytt?

  Den lugna låten med The Hardkiss kände jag nog innerst inne att den og ändå skulle vara för dig. Hur jävla dum var inte jag 🙂

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Intressant iakttagelse. 🙂 Ett flertal av mina närstående gör precis som du beskriver, har musik till precis allt, vad de än gör. Själv så antingen lyssnar jag på musik på ett eller annat sätt eller så gör jag det inte. Att ha på musik i bakgrunden (vilket jag trots allt oftast har) tycker jag känns som slöseri då jag missar så mycket av musiken eller alternativt fångas in av den och störs i vad jag egentligen är tänkt att hålla på med. 😀

  Vanligtvis så har jag inte speciellt mycket stress omkring mig men när jag väl behöver varva ner så föredrar jag att göra det utan någon musik i bakgrunden som fångar min uppmärksamhet. Fågelkvitter, vindsus, porlande vatten och vågskvalpande fungerar bättre på mig. 🙂

  Om din fråga i stället var om jag kan sitta ner och lyssna på lugn musik (eller stanna upp om det dyker upp en bra lugn låt i bakgrundssorlet) och riktigt njuta så är mitt svar ett rungande “ja”. 😀 Svårigheten är snarare att hitta lugna låtar som passar mig. Fartfyllda låtar fungar för mig även om de är mindre bra medan lugna låtar måste vara näst intill perfekta för att jag inte ska tappa intresset.

  Vet inte om detta gjorde dig mycket klokare. 😀

 21. Micke

  Pinglan… Ok då förstår jag bättre. Lite orolig här att du kanske är en tjej som kanske har svårt att ta dig tid, att stressa av och bara vara, att flyta bort.

  Jag har känt dig här på bloggen under största delen av 2010-talet. Under så lång tid tid är det omöjligt att inte komma in under skinnet så att säga om man är genuint intresserad som jag är. En sak jag lärt mig är att hon väldigt sällan har hyllat softa låtar. Det har iofs inte jag med att göra men lik förbannat är det något jag lagt märke till 🙂

  Men ok då har jag koll 🙂 Jag är nog delvis tvärtom. Jag lyssnar nog 50-50 uptempo/soft men det är mycket mer vanligt att jag dissar uptempolåtsr än softa. Det är i mina ögon vanligare med dålig musik i uptempo än i soft.

  Ska inte göra nån större grej av detta Pinglan men tack för svar.

 22. Schlagerpinglan

  @Micke, Roligt med människor som bryr sig, men just i det här fallet finns det som sagt ingen anledning till oro. 🙂 Vi får väl se, kanske dyker det upp något nytt guldkorn under ESC 2020-säsongen. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se