Slovenien Som det tidigare avslöjats så kommer TV-bolaget RTVSLO att arrangera online-tävlingen EMA FREŠ där slovenska talanger under 26 år som inte givit ut fler än tre låtar kan vara med och tävla om wildcard-platser i EMA 2020.

Nu har de 18 utvalda talangerna presenterats, tillsammans med titlarna på de låtar de tävlar med. Lite närmare regler för hur det ska gå till att utse de 10 EMA FREŠ-finalisterna – som sedan kommer att tävla om två platser i EMA 2020, Sloveniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2020, har också avslöjats:

EMA FREŠ – Tävlingsschema
EMA FREŠ

“EMA FREŠ” – Uppdaterade regler i korthet:
EMA FREŠ, som inleds den 4:e novemberTV-bolagets EMA-sida och pågår i fem veckor, fungerar som en för-uttagning till EMA 2020 och är tänkt att upptäcka nya slovenska talanger.
Av de talanger (under 26 år, från Slovenien, ej givit ut fler än tre låtar) som laddat upp sina en-minuts-talang-videor har nu en expertjury valt ut 18 stycken som tävlar om två platser i Sloveniens ESC 2020-uttagning EMA 2020, som avgörs i februari 2020.
Bidragen som tävlar är ännu inte färdigställda så de som följer tävlingen kommer att se hur låtarna arbetas fram.
Bojan Cvjetićanin (sångare i Joker Out), Klemen Kopina (presentatör, animatör) , Denis Živcec (ESC-journalist / expert), Maja Pinteric (influencer) och Rebeka Tomc (influencer) är de fem kommentatorer som håller i den fem veckor långa tävlingen.
Varje vecka presenteras sex talanger, d.v.s. två per dag varje måndag, tisdag och onsdag.
Via onlineröstning avgör lyssnarna vem som blir dagens vinnare.
De tre dagsvinnarna går vidare till fredagens omröstning där två veckovinnare utses, varav en är ett jury-val.
Efter tre veckor ska alla 18 talangerna ha presenterats och sex EMA FREŠ-finalister utsetts.
De övriga 12 “lyckliga förlorarna” kommer de resterande två veckorna att genomgå samma tävlingsformat ytterligare en gång.
Genom “Happy Losers”-omröstningen utses därmed ytterligare fyra EMA FREŠ-finalister.
I EMA FREŠ-finalen, där totalt 10 talanger tävlar, kommer publiken att utse en EMA 2020-deltagare medan den andra utses av en proffs-jury.
Artister som är intresserade av att tävla mot de två talangerna i EMA 2020-finalen kan fortfarande, fram t.o.m. den 18:e november, anmäla sig via onlineanmälningsformuläret på RTVSLO:s hemsida.

Sloveniens EMA FREŠ – Startfältet:

Talangerna – Bidragen:
Marmoris – “Moj pristan”
Astrid in Avantgarden – “Sing to Me”
Klarity – “Diham”
Lana Hrvatin – “Dream”
Ljudmila Frelih – “Vztrajaj, ker je vredno”
Marko Škof – “Hočem da je vse kot prej”
Martina – “Pleši”
Nuša Pliberšek – “Življenje je čarovnija”
Parvani Violet – “Cupid”
Petra Ceglar – “Srce naglas”
Pia Nina – “Tukaj in zdaj”
Sara Petešić – “Sanjaj/Dream”
Saška – “Še kar lovim tvoj nasmeh”
Soulution – “Bil bom s teboj”
Stella – “Ne vem, če sem v redu”
Alfirev – “Črno bela lika”
Tilen Lotrič – “Jaz in ti”
Younite – “The Cure”
(Källa: rtvslo.si)

Schlagerpinglan: Det var ju en detaljerad färdplan som presenterats för att utse två av de tävlande i den slovenska ESC 2020-uttagningen och jag kan inte säga annat än att jag är otroligt nyfiken, både på startfältet och på hur det hela kommer att utveckla sig. 😀

Om denna för-uttagning sedan leder till att de upptäcker Sloveniens stora ESC-stjärna eller bara blir en längre uppladdningssträcka till EMA 2020 återstår att se. Man lyckas ju inte med allt, men för att lyckas så måste man satsa och det är ju något som RTVSLO uppenbarligen gör. Lycka till, alla inblandade. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2020“.

Relaterad information: Fler länder som söker arister/bidrag till sina ESC-uttagingar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Slovenien 2020: 18 talanger tävlar i EMA FREŠ”

  1. Mats Wältare

    Jag är förvånansvärt exalterad får att lyssna på låtarna (hoppas jag i alla fall) när det börjar 4 november och jag älskar att regelerna är väldigt detaljerad

  2. Schlagerpinglan

    @Mats Wältare, Kan bara instämma. Det är hög tid för de ESC-relaterade tävlingarna (som inte är talangshower där endast artisten utses) och vad kan då vara bättre än något nytt och riktigt omfattande?

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se