Bulgarien Efter de inledande ryktena om att TV-bolaget BNT skulle vara bankrupt och det efterföljande löftet om ett klargörande i september, som sedan flyttats fram, så kom idag den officiella bekräftelsen: Bulgarien gör comeback och kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020 i Rotterdam.

Hur TV-bolaget BNT tänker utse sitt ESC-bidrag har ännu ej avslöjats, men via Twitter hintar de om att fler “spännande deltajer” angående landets ESC-deltagande snart är att vänta. (Källa: Eurovision Bulgaria på Twitter)

Bulgaria is back
(Grafik lånad från Eurovision Bulgaria)

Schlagerpinglan: Efter gårdagens lite sorgsna besked om att Ungern förmodligen inte kommer till start 2020 så kommer den här nyheten i precis rätt tid. 😀

Vanligtvis hoppas jag alltid att länderna ska utse sina bidrag genom nationella uttagningar (vilket jag även gör i det här fallet) men jag kan inte låta bli att var väldigt nyfiken på hur ett bulgariskt 2020-internval hade sett ut. Därför blir jag nog nöjd vad det än är för “spännande detalj” de tänker avslöja härnäst. 😀

Välkommen tillbaka, Bulagarien. Ni har varit saknade. 😀

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2020 (inkl. samtliga bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2020“.

Relaterad information: I och med Bulgariens bekräftelse så har wikipedia nu 41 länder på sin lista över klara ESC 2020-länder medan esctoday.com har 40 länder. Detta betyder att vi endast väntar på ett besked från Moldavien (och ev Ryssland). Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2020: Bulgarien bekräftar deltagande”

 1. Mats Wältare

  Yes!!!! Jag har älskat bulgariens låter i eurovision sen 2016 jag blev lite ledsen att dom inte var med i 2019 men jag är glad att dom återvänder och jag hoppas att det blir en låt på bulgariska

 2. Adri

  Well nyheten igår sög ju 🙂 Så då är detta glädjande (Bulgarien är ändå det starkare ESC-landet av de två tycker jag 😉 ).

  Kul 🙂

  (Sen hoppas jag Ungern får lite vett i sig ändå, men pallar inte gå in på det 🙂 )

 3. Johanna

  Glädjande nyheter! Även om jag aldrig gillade “Bones” så tyckte jag deras två andra låtar som också kom bra till var väldigt bra!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se