MoldavienSchlagerpinglan: När EBU i går, onsdagen den 13:e november, presenterade listan över bekräftade ESC 2020-deltagare så fanns TRM med bland de 41 TV-bolagen. Detta betyder att det nu är klart att Moldavien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2020. Mer information är att vänta.

Snabbfakta: Moldaviens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2005 – deltagit 15 gånger – vunnit 0 gånger

Moldaviens ESC 2019-bidrag:

Stay“, Anna Odobescu (live i Tel Aviv 2019)

Moldaviens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2019: Stay“, Anna Odobescu (O Melodie Pentru
Europa 2019
)
12:a i semi 2
2018: My Lucky Day“, DoReDoS (O Melodie Pentru
Europa 2018
)
10:a i finalen
2017: Hey Mamma“, Sunstroke Project (O Melodie Pentru
Europa 2017
)
3:a i finalen
2016: Falling Stars“, Lidia Isac (O Melodie Pentru
Europa 2016
)
17:e i semi 1
2015: I Want Your Love“, Eduard
Romanyuta
(O Melodie Pentru
Europa 2015
)
11:a i semi 1
2014: Wild soul“, Cristina Scarlat (O Melodie Pentru
Europa 2014
)
16:e i semi 1
2013: O Mie“, Aliona Moon (O Melodie Pentru
Europa 2013
)
11:a i finalen
2012: Lăutar“, Pasha Parfeny (O Melodie Pentru
Europa 2012
)
11:a i finalen
2011: So Lucky“, Zdob și Zdub (O Melodie Pentru
Europa 2011
)
12:a i finalen
2010: Run Away“, Sunstroke
Project & Olia Tira
(O Melodie Pentru
Europa 2010
)
22:a i finalen
2009: Hora Din Moldova“,
Nelly Ciobanu
(Nationell final) 14:e i finalen
2008: A Century Of Love“,
Geta Burlacu
(Nationell final) 12:a i semi 1

Schlagerpinglan: Att Moldavien är sena med att avslöja sina ESC-planer är inget nytt och därför inget som fått mig att bli speciellt orolig. Även förra året var de sist ut att bekräfta sitt deltagande och det hade ingen påverkan på deras val av bidrag, som traditionsenligt gjordes genom den nationella uttagingen “O Melodie Pentru Europa“. 😀

Det som däremot är lite oroande är surret om att TRM funderar på att lägga den nationella uttagningen på hyllan och i stället välja ut sitt bidrag internt. Jag hoppas att dessa rykten uppkommit p.g.a. att det varit så tyst så länge från landet så att det inte ligger något mer bakom. Nåja, tids nog vet vi.

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Eurovision 2020: Moldavien bekräftat som sista land”

 1. Adri

  Just Moldaviens finaler är jag sällan intresserad av för de följer alltid samma dramaturgi. Massa mediokra låtar, sen en bra låt som alla vet kommer vinna och som i slutändan vinner.

  Och sen en liten röst-skandal som tystas lika snabbt som den uppkom! 🙂

  Nej Moldavien är inte en favorit-final för mig.

 2. Micke

  Jädrar Adri att ha olika uppfattning och smak, För mig är Moldavien ett av de mest intressanta länderna med massor med bra bidrag. Problemet är bara att nästan jämt försvinner dessa på vägen fram till finalen som oftast blir väldigt tunn med medioker vinnare. Exempelvis har tidernas bästa bidrag i ESC överhuvudtaget kommit från Moldavien. Hur den sen kunde försvinna på vägen får mig att undra över hur det står till med människorna i detta land. Liknande saker händer gång på gång
  .

 3. Johanna

  Jag älskar Moldavien i ESC. Förutom när de är urtråkiga som i år och 2017….Sedan avskyr jag ju 2015 med men inte för att den är tråkig utan bara riktigt, riktigt dålig. Men alltså “hey Mamma”, my lucky day, O mie, Lautar, Runaway, Hora din Moldova- så många fantastiska låtar från detta land! Tillsammans med Rumänien ett av min absoluta favoritländer i tävlingen!

 4. Johanna

  2016 menar jag ju naturligtvis, inte 2017 (då var det ju riktigt bra)

 5. Johanna

  En annan sak med Moldavien när man kollar på denna listan är att samtliga gggr de skickat något tråkigt eller dåligt i mina öron har de stannat i semin. Så får väl säga att jag tycker alla deras finalplatser är välförtjänta! och framförallt alla deras finalmissar är välförtjänta…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se