Schlagerpinglan: Vi är nu tolv veckor in i det nya ESC-året och precis som förra veckan så har vi shower från ett flertal länders ESC 2020-uttagningar, och lite annat, att se fram emot. 😀


Veckoschema – Eurovision Song Contest 2020 – v. 47

Måndag – 18:e november 2019
Slovenien Slovenien: Duell nr 7 av EMA FREŠ: Saška vs Ljudmila Frelih
Läs mer här: “Duell-schemat för EMA FREŠ
Slovenien Slovenien: Deadline att skicka in bidrag till EMA 2020
Mer info här: “RTVSLO inleder EMA FREŠ och EMA 2020
Tisdag – 19:e november 2019
Slovenien Slovenien: Duell nr 8 av EMA FREŠ: Alfirev vs Nuša Pliberšek
Läs mer här: “Duell-schemat för EMA FREŠ
Onsdag – 20:e november 2019
Slovenien Slovenien: Duell nr 9 av EMA FREŠ: Marmoris vs Lana Hrvatin
Läs mer här: “Duell-schemat för EMA FREŠ
Israel Israel: Första avsnittet av The Next Star for Eurovision sänds
Läs mer här: “Ny säsong av The Next Star for Eurovision
Lettland Lettland: Deadline att skicka in bidrag till Supernova 2020
Mer info här: “LTV tar emot bidrag till Supernova 2020
Fredag – 22:a november 2019
Slovenien Slovenien: Veckofinal av EMA FREŠ
Läs mer här: “Duell-schemat för EMA FREŠ
Lördag – 23:e november 2019
Georgien Georgien: Femte avsnittet av Georgian Idol sänds
Se även: Show 1Show 2Show 3Show 4
Italien Italien: Andra semifinalen av Sanremo Giovani 2019
Israel Israel: Andra avsnittet av The Next Star for Eurovision sänds
Läs mer här: “Ny säsong av The Next Star for Eurovision
Söndag – 24:e november 2019
Malta Malta: Dags för X Factor Malta – Chair Challenge 1
Se även: Bootcamp 1Bootcamp 2
Israel Israel: Tredje avsnittet av The Next Star for Eurovision sänds
Läs mer här: “Ny säsong av The Next Star for Eurovision

Schlagerpinglan: Ni hittar mer info om hur man skickar in bidrag till andra länders uttagningar här medan mer om de olika ESC-ländernas planer inför Eurovision Song Contest 2020 finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Inför Eurovision Song Contest 2020: Vecka 47”

 1. Micke

  Går utanför ämnet här nu. Hamnade i en diskussion om programmet “Så mycket bättre”. Det verkar vara ett program som man antingen älskar eller hatar.

  Själv gör jag inget av detta. Inget jag slänger över direkt men skulle jag ha tid över så visst kan jag slänga ett öga på det.

  Givetvis spelar artisterna en jädra roll. Tro mig jag skulle inte kolla en minut om exempelvis Carola var med men visst har det funnits annat. Några riktigt bra tolkningar har ju dykt upp. I synnerhet dök det upp en fullkomligt magisk tolkning för ett antal år sedan som är helt överlägsen allt annat som varit med. Hur är det för er här Pinglan, Adri och andra? Har ni hittat något som ni helt dykt ned i?

  Kul att höra andras erfarenhet. Jag har ju inte ens sett en fjärdedel av allt så släng gärna ut sånt ni gillat

 2. Adri

  Micke: Jag kollar inte på det. Det är det korta svaret. Inte för att jag hatar ”Så Mycket Bättre”. Det finns tyngre saker som förtjänar hatet än ett underhållningsprogram om man säger så! 🙂

  Mer bara att jag är trött på ”kändisar äter och ställer ledande frågor till varann i ett försök att vara spontana men som är allt annat än spontant”. SMB har det. Mästarnas Mästare likaså. And so on. Hade kändisarna fått sitta och lära känna varann planlöst hade jag kanske tittat. Men jag vill inte se deras konversationer som språngbrädor till nåt som passar dramaturgin.

  Men visst har låtar passerat mig 🙂 Och vissa stannat kvar i mitt medvetande.

  Liten lista över det goda som kommit från SMB:

  • Miriam Bryant – ”One Last Time” (Bättre än Strömstedts original)

  • Miriam Bryant – ”Ett sista glas” (Hade ingen aning om vem Sven Bertil Taube var innan detta)

  • Miriam Bryant – ”Allt jag behöver” (Så j-ä-v-l-a mycket bättre än originalet)

  • Lisa Nilsson – ”Vart du än går” (Speaking of… detta är bättre än allt Lisa har gjort original)

  • Miss Li – ”Här kommer natten” (Detta påminner mig tyvärr om en väldigt jobbig del av mitt liv. Och det är synd, för det är en jävligt bra låt! Bättre än Pugh. Har en ”fransk jazzklubb”-aura över sig. Lyssnar på den ibland, men kan inte överdosera för jag blir ledsen då.)

  • Sabina Ddumba – ”Vågorna”

  • Timbuktu – ”Flickan och kråkan”

  • Laleh – ”Here I go again”

  • Laleh – ”Ängeln i rummet”

  • Linnea Henriksson – ”Den stora dagen” (Jag gillar inte Christer Sjögren alls. Som artist står jag för det. Men Linneas fantastiska version av denna låt har iaf fått mig att acceptera honom som låtskrivaren. Och att Linnea är fantastisk visste man sen innan 🙂 )

  • Little Jinder – ”Du vill ha sex med mig” (Tyvärr är Jinder dock den mest förlorade potentialen i programmets historia. Hon är så JÄVLA fantastisk, den där Jinder. Men allt annat hon gjorde under Gotlandsveckan är tyvärr hennes botten. Trist men så är det. Älskar fortfarande Jinder, men jag hade önskat hon fått visa mer!)

  Ska jag – i ett försök att inte låta SMB ta allt för mycket plats – välja ut en ”cover to rule them all”, det bästa av det bästa. Då är jag förutsägbar. Men det finns inget som toppat följande. Man kan verkligen höra det stundande genombrottet runt hörnet redan vid låtens första toner:

  https://m.youtube.com/watch?v=_pXZJBGaaXw

  (Detta var en bra säsong. Jag kollar runt bordet och det finns så mycket talang. Så detta är inte kritik mot de andra, utan bara hyllning mot artisten i fråga. Men det säger nåt när ett så bra gäng ändå alla hamnar i skymundan)

 3. Adri

  ”… i ett försök att inte låta SMB ta allt för mycket plats…”

  Ja det gick verkligen åt helskotta. Tog ni er igenom min kommentar ovan? Guldstjärna till er!

 4. Micke

  Adri… Fan, rent av, att du och jag har så lika åsikter – för en gångs skull. Vi har exakt samma känslor om fejkade program. Värst av alla är Parlamentet och Så ska det låta. Finns inte ett enda moment i dessa som är äkta.

  Det är också lite därför jag kollar så lite på Så mycket bättre men där är inte det fejkade helt det dominerande. Där finns även musiken och det var den jag tänkte helt och hållet på i min frågeställning.

  De två artister som lockat mig mest. Helt enkelt för att det alltid är så jädra spännande att se vad de gör av låtar. Det är så brett. Jag pratar om Miss Li och Miriam Bryant.

  Min överlägsna etta kommer från just en av dessa. Pratar om Miss Li och Här kommer natten. Alltså det är så jädra bra att ord inte räcker till för vad denna virvelstorm gör av låten

 5. Adri

  Micke: Jag kan uppskatta musiken i SMB. Precis som jag kan uppskatta tävlingarna i Mästarnas Mästare – men ändå hoppa över alla middagar de har. Jag är trött på kändisar som gråter runt middagsbord.

  OBS! Jag tror inte de fejkar att de gråter, vissa historier är ju fruktansvärda. Men vägen till tårarna är bara sånt fulspel från produktionen.

  Men jag uppskattar inte musiken tillräckligt för att bänka mig. Det får bli youtube efteråt! 🙂

  Då verkar vi relativt lika 🙂 Men jag är generösare i min praise till artisterna. Jag hittar fler guldkorn! 🙂 Men Miriam… hennes sånger glömmer man inte. Jävlar vilket genombrott hon fick (hon var lite känd innan dess, men nu har ju INGEN missat henne).

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Mitt svar blir tyvärr ännu kortare än Adris korta svar: jag har aldrig sett programmet. Ytterligare ett program som jag känner att jag “borde” se men som inte lockar mig tillräckligt för att verkligen göra det. 😀

 7. Micke

  Adri… Jag älskar tolkningarna med Miss Li och Miriam Bryant för att det handlar just om tolkningar det de gör. Två mycket äkta kvinnliga artister

 8. Micke

  Pingla… om du inte hört min favvis så råder jag dig att göra det

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se